Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Advertisements

Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Dotační možnosti pro obce a města
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
„Uč se a pracuj“ CZ.104/3.3.05/ OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce.
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Ing. Dominika Prchlíková
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Stav realizace projektu AutoAdapt Rada ředitelů AutoSAP
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Klíčová aktivita 03 Nejlepší učebnou je pracoviště Realizátor bfz o.p.s. Provaznická 425/ CHEB Individuální projekt města Chebu na změnu situace.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Podpora přechodu žáků ze základní školy na střední školu v Mostě Agentura pro sociální začleňování: přímá pomoc obcím v sociálně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Transkript prezentace:

Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.

Identifikace operačního programu a výzvy 1. Identifikace výzvy –Číslo výzvy: D8 –Název výzvy: Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 2.1 – Posílení aktivních politik zaměstnanosti –Číslo globálního grantu: CZ.1.04/ –Název globálního grantu: Provádění aktivních a preventivních opatření na pracovním trhu –Celková částka pro tuto výzvu: Kč, z toho Pro území Ústeckého kraje je určeno Kč pro území Karlovarského kraje je určeno Kč pro území Moravskoslezského kraje je určeno Kč 2. Identifikace programu –Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost –Prioritní osa: 2 Aktivní politiky trhu práce –Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti –Cíl podpory: Zvýšení zaměstnatelnosti nezaměstnaných osob nebo osob ohrožených na trhu práce prostřednictvím efektivního a cíleného využití nástrojů a opatření aktivní politiky zaměstnanosti.

Stručný obsah projektu Realizací tohoto projektu máme ambici poskytnout CS širokou škálu služeb a vzájemně propojených aktivit, které jim pomůže překonat bariéry bránící vstupu na trh práce. Mezi důležité aspekty patří individuální přístup ke klientům. Podpořené osoby se budou zúčastňovat mnoha různých aktivit od náborových akcí, poradenství, přes motivace, diagnostiky a profesní i neprofesní vzdělávání. Velmi motivující pro podpořené osoby bude i umístění příslušníků cílové skupiny na volná pracovní místa. Významným prvkem tohoto projektu je široká škála motivačních a rekvalifikačních kurzů. Klientům budou na základě jejich přání a dle výsledků diagnostik nabízeny nejvhodnější aktivity. S každým klientem bude vyplněn anamnestický dotazník a založena osobní karta aktivit. Projekt významně pomůže CS soc. integraci ale i integraci na pracovní trh. Prezentováním pozitivních výsledků a výstupů projektu se taktéž zlepší pohled majority na sociálně vyloučenou lokalitu Chanov, ale především však na její obyvatele. Plánované aktivity jsou provázány s IPRM Most a navazují na realizaci Komunitního plánu sociálních služeb města Mostu. Část aktivit bude realizována v nově rekonstruované budově PFC, které prošlo kompletní rekonstrukcí.

Hlavní cíle projektu Hlavním cílem je umožnit obyvatelům SVL plnohodnotné uplatnění se ve společnosti, tj.: –vzdělat a připravit CS na vstup, návrat a udržení se na trhu práce a předcházet jejich sociálnímu vyloučení. –dorovnat šance mladých nezaměstnaných pro uplatnění na trhu práce –nabídnout CS využití vzdělání pro rozvoj osobnosti a eliminaci patologických vzorců chování –pozitivně informovat o práci romské menšiny a pozitivních změnách na chanovském sídlišti Specifické cíle –1. Motivační kurzy, RK, specifické motivační aktivity –2. Individuální poradenství, pracovní diagnostiky –3. Tvorba nových pracovních míst –4. Správa a údržba nemovitostí a areálů ve správě a v majetku DRK –5. Objektivní informování o projektu –6. Pozitivní informování o práci romské menšiny a pozitivních změnách na chanovském sídlišti –7. Vytvoření výstavní expozice na UP Most a magistrátu města Mostu –8. Vytvoření informačních panelů v Polyfunkčním centru Chanov a DRK

Spolupracující organizace Statutární město Most Úřad práce v Mostě

Klíčové aktivity 1 Seznámení CS s aktivitami projektu 2 Středisko poradenských služeb 3 Motivační kurz – pracovní ochutnávky 4 Motivační kurz – umění komunikace 5 Pracovní diagnostika 6 RK Vedoucí dětských kolektivů 7 RK Domovník 8 RK Správce nemovitostí 9 RK Obsluha křovinořezu 10 RK Obsluha křovinořezu a motorové sekačky 11 RK Obsluha osobního počítače 12 Tvorba nových pracovních míst – Umístění příslušníků CS na volná pracovní místa

Cílové skupiny Uchazeči/ky o zaměstnání etnické menšiny a fyzické osoby ze sociokulturně znevýhodněného prostředí osoby do 25 let věku (včetně mladistvích do 18 let) bez kvalifikace nebo s nízkou úrovní kvalifikace Fyzické osoby, které jsou vedeny v evidenci uchazečů o zaměstnání déle než 5 měsíců. Fyzické osoby, které potřebují zvláštní pomoc - fyzické osoby ze sociokulturně znevýhodněného prostředí.

Hodnoty indikátorů Počet nově vytvořených PM celkem Žadatel vytvoří celkem 14 pracovních míst pro CS, z toho 6 žen a 8 mužů. Žadatel vytvoří 5 nových pracovních míst pro pracovní pozici Vedoucí dětských kolektivů. Tato nová pracovní místa budou vytvořena pro nejúspěšnější absolventy RK Vedoucí dětských kolektivů. Dále vytvoříme 5 nových pracovních míst na pracovní pozici Správa nemovitostí. Tato nová pracovní místa budou vytvořena pro nejúspěšnější absolventy RK Správa nemovitostí. Vytvořena budou také čtyři nová pracovní místa na pracovní pozici Domovník. Tato nová pracovní místa budou vytvořena pro nejúspěšnější absolventy RK Domovník. Jedno nové pracovní místo bude vytvořeno v rámci Střediska poradenských služeb pro pracovní pozici pracovní asistent/ka.

Hodnoty indikátorů Podpořeno bude celkem 60 osob. Budou to účastníci níže rozepsaných rekvalifikací. Dále to budou účastníci motivačního kurzu umění komunikace 3 x 10 klientů a motivačního kurzu – pracovní ochutnávky 3x 10 klientů, Individuální poradenství pro vzdělávání a zaměstnávání a pracovní diagnostiky 3 x 6. Podpořeno bude 14 osob na nově vytvořených pracovních místech. Podpořeny budou i osoby - účastníci projektu v rámci přímé podpory

Hodnoty indikátorů RK Vedoucí dětských kolektivů –Způsob ukončení - závěrečná zkouška, počet účastníků 10, počet úspěšných absolventů 8 –Skutečnost – 12 účastníků / 10 úspěšných absolventů s osvědčením RK Domovník –Způsob ukončení - závěrečná zkouška, počet účastníků 10, počet úspěšných absolventů 8 –Skutečnost – 10 účastníků/ 10 úspěšných absolventů s osvědčením RK Správce nemovitostí –Způsob ukončení - závěrečná zkouška, počet účastníků 10, počet úspěšných absolventů 8 –Skutečnost – 10 účastníků/ 9 úspěšných absolventů s osvědčením RK Obsluha křovinořezu –Způsob ukončení - závěrečná zkouška, počet účastníků 8, počet úspěšných absolventů 6 –Skutečnost – 12 účastníků/ 11 úspěšných absolventů s osvědčením RK Obsluha PC –Způsob ukončení - závěrečná zkouška, počet účastníků 10, počet úspěšných absolventů 8 –Realizace – 5/2015 RK Obsluha křovinořezu a motorové sekačky –Způsob ukončení - závěrečná zkouška, počet účastníků 8, počet úspěšných absolventů 6 –Realizace – 9/2015

Hodnocení Projekt je úspěšně realizován, pomáhá mnoha klientům Projekt probíhá bez velkých problémů a podstatných změn Naplánované a schválené klíčové aktivity projektu jsou bez jakýchkoliv problémů plněné. –Plná dle HMG: 3 – 10 činnost Střediska poradenských služeb 5 - 6/2015 RK Obsluha osobního PC 9/2015 RK Obsluha křovinořezu a motorové sekačky Hodnoty indikátorů, které byly nastavené a schválené byly bez problémů naplněné a dle stávajícího průběhu budou překročené. –Aktuální stav: cílová hodnota 60 podpořených/ 54 podpořených dle soupisky k 3/2015

Vzdělání, řemesla, zaměstnání Děkuji za pozornost Dům romské kultury o.p.s.