Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov. Statutární m ě sto Ostrava m ě stský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních v ě cí, odd ě lení sociálních slu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odlehčovací pobytová služba
Advertisements

Azylový dům pro rodiny s dětmi
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0801_ŽIVOTNÍ Ú. Téma: Pojem _ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ Číslo projektu:
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Centrum na podporu integrace cizinců
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Závěrečná konference Zlín,
Terénní programy.
Venkovské osídlení AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Techniky práce s mentálně postiženými
Čistá Vysočina 2015.
Nízkoprahová denní centra
Služby následné péče.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Andrea Faltysová Sociální práce vedoucí oddělení
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Školní poradenské pracoviště
INFORMATIVNÍ SCHŮZKA STŘEDA 22.ČERVNA 2017
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Koordinovaný přístup a ESIF 2014+
Základní a odborné sociální poradenství
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Pojem a definice krize Překážka na cestě za důležitými životními cíli, kterou člověk není schopen překonat v obvyklém čase obvyklými metodami řešení problémů.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Domácí násilí.
Podpora samostatného bydlení
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
Transkript prezentace:

Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov

Statutární m ě sto Ostrava m ě stský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních v ě cí, odd ě lení sociálních slu ž eb T ě šínská 35, Slezská Ostrava

Dle ustanovení § 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž bách a dále dle vyhlášky č. 505/2006 Sb. :  poskytnutí ubytování  pomoc p ř i zajišt ě ní stravy  pomoc p ř i uplat ň ování práv, zájm ů a p ř i obstarávání osobních zále ž itostí  základní sociální poradenství  aktiviza č ní č innost

 pomoci u ž ivatel ů m zmírnit jejich slo ž itou ž ivotní situaci spojenou se ztrátou bydlení, domácím násilím č i jinou krizí,  sni ž ovat jejich závislost na systému sociální pomoci,  podporovat je v aktivním ř ešení vlastní nep ř íznivé situace,  nabídnout p ř ístup ke vzd ě lání, zdravotní pé č i, soc. slu ž bám, lepší kultu ř e bydlení, zam ě stnanosti, volno č asovým aktivitám aj.

Rodiny s nezaopat ř enými d ě tmi, které se ocitly v nep ř íznivé sociální situaci z d ů vodu ztráty bydlení, krizové ž ivotní situace č i z jiných záva ž ných p ř í č in, pro které jim hrozí sociální vylou č ení. Osoby do 26 let, které opouští školská za ř ízení pro výkon ústavní pé č e. Osoby ž ijící v sociálním vylou č ení, osoby v krizi, osoby vedoucí rizikový zp ů sob ž ivota nebo tímto ž ivotem ohro ž ené, p ř íslušníci etnických menšin, osoby bez p ř íst ř eší. Tyto osoby za p ř edpokladu, ž e pe č ují o nezaopat ř ené dít ě.

 Vstupní byty nabízí k dispozici byty o velikosti 2+1 (ke ka ž dému bytu takté ž nále ž í v mezipat ř e komora)  KA Ž DÝ BYT S Č ÍTÁ NASLEDUJÍCÍ VYBAVENÍ: kuchy ň ská linka se sporákem, jídelní st ů l a 4 ž idle  kuchy ň ská linka se sporákem, jídelní st ů l a 4 ž idle  koupelna se sprchovým koutem, WC  nábytek: rozkládací pohovka, 2 válendy, 2 sk ř í ň ky, 2 sk ř ín ě

Trolejbusová zastávka č MEXIKO

 POND Ě LÍ--  ÚTERÝ  ST Ř EDA  Č TVRTEK  PÁTEK

 Odborné sociální poradenství se poskytuje bezplatn ě.  Za ubytování ve vstupních bytech nájemce hradí:  Nájem (50 K č /m ² )  Zálohy za elekt ř inu  Slu ž by (TUV,SV…)  Odvoz odpadu  Rozhlasový a televizní poplatek

Mgr. KATE Ř INA KREN Ž ELOKOVÁ Adresa: Vstupní byty Bohumínská 25 Bohumínská 25 Ostrava-Muglinov Ostrava-Muglinov Tel.: KONTAKTY

Bc. AL Ž B Ě TA HYKLOVÁ Adresa: Vstupní byty Bohumínská 25, Ostrava-Muglinov Bohumínská 25, Ostrava-Muglinov Tel.:

Další informace naleznete na stránkách