vedoucí pracovní skupiny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled Souhrn metodiky vstupního hodnocení udržitelné spotřeby a.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
Nové metodické trendy udržitelnosti
1 ENVIRONMENTÁLNÍ ŘÍZENÍ MĚST se zaměřením na energetický management PORSENNA o.p.s.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
3. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
MPH_FMAN Finanční management Jaro 2012
PRACOVNÍ SKUPINA MOBILITA FOTO Miloš Malaník GŘ TNT Express Vedoucí PS Mobilita.
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
Doktorské studium na AF
PRACOVNÍ SKUPINA UDRŽITELNÁ SPOTŘEBA A VÝROBA (USV)
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Michaela Neuhöferová (UK) Michaela Nováková (UK) Ondřej Vršecký (ČZU)
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Společenská odpovědnost a školy
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Společensky odpovědné podnikání
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Presentation Title 1st September 2002
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Komunitární program PROGRESS
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

vedoucí pracovní skupiny FOTO FOTO Miroslav Hájek vedoucí pracovní skupiny PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI

STRATEGIE PRACOVNÍ SKUPINY ÚVODEM STRATEGIE PRACOVNÍ SKUPINY Sledovat nejnovější trendy v oblasti udržitelného rozvoje. Aktivně se podílet na přípravě nových aktivit a jejich zavádění v podmínkách ČR. Informovat v prvé řadě členy CBCSD o nejnovějších trendech a praktických možnostech využití.

Cíle pracovní skupiny shromažďovat metodické podklady a informace umožňující realizaci aktivit u podniků v oblasti udržitelnosti na úrovni odpovídající nejnovějším poznatkům zapojit se do mezinárodních aktivit v prohlubování metodických postupů zapojit do aktivit pracovní skupiny univerzity (diplomové práce, disertační práce, výzkumná činnost) s orientací na prohloubení metodických postupů v podmínkách České republiky přispět k informovanosti členů (přednášky, semináře, elektronicky)

Věcné zaměření pracovní skupiny podporovat zavádění reportingu udržitelného rozvoje podle metodiky Global Reporting Initiative (GRI) implementace manažerského účetnictví udržitelného rozvoje podle metodiky MŽP z roku 2008 využití výzkumných projektů, doktorského studia najít možné úspory ve výrobním procesu pomocí nákladového účetnictví materiálových toků podle normy ISO 14 051 předávání zkušeností s účastí v mezinárodní pracovní skupině využití výzkumného projektu na ČZU zaměřeného na zpracování software pro implementaci nákladového účetnictví materiálových toků pomoci firmám s výpočtem ekologické stopy, uhlíkové stopy a vodní stopy s využitím národních standardů

Spolupráce s ostatními PS PS udržitelná města – předpokládá se spolupráce na vytváření strategií měst v oblasti udržitelného rozvoje, využití reportingu udržitelného rozvoje a dalších aktivit 2) PS udržitelné lesnictví a zemědělství - spolupráce na připravovaném zavedení reportingu udržitelného rozvoje ve státním podniku Lesy ČR 3) PS udržitelné vzdělávání – předpokládá se spolupráce při realizaci vzdělávacích a osvětových akcí 4) udržitelná výroba a spotřeba – spolupráce na přípravě strategie a praktických aktivit

Členové pracovní skupiny Vedoucí pracovní skupiny doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D., Česká zemědělská univerzita v Praze, e-mail: hajek@fld.czu.cz, zabývá se především účetnictvím a reportingem udržitelného rozvoje Ostatní členové Ing. Michal Bareš, KPMG Česká republika, s.r.o., e-mail: mbares@kpmg.cz Ing. Luděk Jireček, Ernst & Young Audit, s.r.o., e-mail: ludek.jirecek@cz.ey.com Ing. Radka Nedvědová, PricewaterhouseCoopers Česká republika, s.r.o., e-mail: radka.nedvedova@cz.pwc.com RNDr. Svatava Janoušková, Ph.D. , Univerzita Karlova, e-mail: svatava.janouskova@czp.cuni.cz PaedDr. Tomáš Hák, Ph.D., Univerzita Karlova, e-mail: tomas.hak@czp.cuni.cz doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D., Dopravní fakulta Jana Pernera, Univerzita Pardubice, e-mail: jaroslava.hyrslova@upce.cz RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D., Masarykova univerzita v Brně, e-mail: kubasek@iba.muni.cz Ing. Jiří Palásek, Wunderman Praha, e-mail: palasekj@gmail.com Ing. Marie Kubáňková, Vysoká škola ekonomická Praha, e-mail: mariekubankova@gmail.com Ing. Andrea Mikulková, Česká zemědělská univerzita v Praze, email: mikulkova.andrea@gmail.com Ing. Marek Pavlík, Ph.D., M.C.TRITON, e-mail: pavlik@mc-triton.cz

Plán akcí 2014 Prezentace na dozorčí radě ČEZ 30.1.2014 Prezentace - Návrh nového integrovaného způsobu reportingu na úrovni podniku na workshopu STUŽ 4.2.2014 Prezentace v Senátu ČR 25.3.2014 – světové trendy v reportingu udržitelného rozvoje Prezentace na 17. konferenci Evropského sdružení pro environmentální a udržitelné manažerské účetnictví (EMAN Europe) dne 27.-28. 4. 2014 Prezentace na semináři UJEP Ústí nad Labem - Vize 2050 – Program udržitelného rozvoje dne 15.5.2014 Další akce budou upřesněny později

Připravované projekty Zástupci ČZU a UK podali tři projekty v rámci vyhlášených výzev TAČR na program ALFA a EPSILON, které mají přímou vazbu na implementaci principů udržitelnosti ve firmách Očekává se projekt na zavedení reportingu udržitelného rozvoje u vybraných podniků se státní účastí

DĚKUJEME ZA POZORNOST!