STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Advertisements

Poradna Pro Rodinu Šumperk
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Kariérové poradenství
Diagnostika SPU.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Spolupráce s rodinami dětí s nařízenou ústavní výchovou.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Školní poradenské pracoviště
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Školní poradenské pracoviště
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
Výchovně léčebná péče Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Minimální preventivní program školy
Program – – 9.30 → základní informace o studiu
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Praxe ve školní psychologii
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Sociální služba jako podpora při řešení skrytého záškoláctví Komunitní centrum Amaro Phurd – Pražská, Občanské sdružení Salinger Bc. Marie Janečková Mgr.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Ústavní péče o děti. pokud se rodiče neumí, nechtějí či nemohou postarat z důvodů na straně dítěte (postižení, chování) dnes je snaha nechat dítě v rodině,
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
1 Budoucnost péče o ohrožené děti Mgr. Jaroslav Fidrmuc zástupce náměstka ministryně pro vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Kariérové poradenství v českém středním školství
MUDr. František Schneiberg
Intervence u dětí v riziku PCH, dětí s PCH - ústavní a ochranná výchova (ÚV, OV) Věra Linhartová, jaro 2012.
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Speciálně pedagogická diagnostika
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště    www.svphelp.cz Tel.: 572 564 520 E-mail: svp@svphelp.cz Pracovní doba Po – Pá 7.00 – 15.00 Po dohodě i mimo tuto dobu

Čím se zabýváme Středisko výchovné péče Help je školské zařízení poskytující služby dětem, dospívajícím a jejich rodinám.   Mohou se na nás obrátit děti a dospívající do 18 let (26 let v případě studia) a jejich rodiny v obtížných životních situacích. Řešíme situace vztahující se k soužití v rodině, vzájemné komunikaci, zvládnutí obtížných  situací, ale i nevhodného chování dětí a dospívajících (nerespektování autorit, školní nekázeň, záškoláctví, návykové látky, trestná činnost a jiné).

Organizační struktura zařízení SVP HELP je součástí Výchovného ústavu, základní školy a střední školy ve Střílkách. Legislativa: zákon 109/2002 sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a preventivně výchovné péči vyhláška 458/2005 sb., kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče metodický pokyn upřesňující podmínky činnosti středisek výchovné péče č. j. 14 744/2007 - 24

Komu jsou služby určeny Rodinám s dětmi, dospívajícími, kteří navštěvují školské zařízení. Osobám zodpovědným za výchovu, vychovatelům, pěstounům, učitelům všech typů škol. Školám Spolupracujeme s OSPOD a dalšími organizacemi a odborníky poskytující služby dětem, dospívajícím a jejich rodinám.

Doporučujeme pracovat za přítomnosti celé rodiny. Nabízíme: rodinné poradenství a terapii, individuální poradenství a terapii, psychologickou diagnostiku, zprostředkování internátních pobytů, nejčastěji ve Středisku výchovné péče Domek ve Zlíně, následnou péči po absolvování programů internátním oddělení, metodické konzultace pro odborníky, kteří pracují s dětmi a dospívajícími, doporučení, případně kontakt na jiné odborné zařízení. Poskytujeme jednorázové poradenství, ale častěji probíhá spolupráce formou opakovaných konzultací. Doporučujeme pracovat za přítomnosti celé rodiny.

Kdo jsme: V našem týmu najdete sociální pracovnici, speciální pedagogy- etopedy, psychologa. V případě potřeby zprostředkujeme spolupráci s dalšími institucemi.

školám a pedagogům nabízíme Programy s třídními kolektivy zaměřené na řešení konkrétních problematických jevů ve třídách. Metodické vedení pedagogických pracovníků Individuální i skupinové konzultace pro pedagogické pracovníky - čtvrtek.

Co je dobré vědět před využitím našich služeb: Kontaktovat nás můžete telefonicky, mailem nebo osobně a dohodnout si termín setkání. Služby jsou poskytovány bezplatně. Není třeba žádných dalších doporučení. Při spolupráci může klient očekávat takt, respekt, citlivost a ohled na své konkrétní možnosti. Navštivte naše webové stránky www.svphelp.cz

Kde nás najdete Zelené náměstí 1292 (areál bývalých kasáren) SVP HELP Směr Jarošov (Kaufland) SVP HELP Směr centrum ZŠ sportovní

STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP