LIS pro všeobecné letectví 2015

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Hlavní směry a perspektivy rozvoje problematiky eTOD
Změny v rozdělení vzdušného prostoru platné od
Vzdušný prostor ČR, SR a Polska
LIS pro všeobecné letectví 2014
LIS pro všeobecné letectví 2013
Registr výškových objektů a národní databáze překážek
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
pro všeobecné letectví
FPL 2012 a IBS Marek Dočkal ŘLP ČR s.p..
ŘLP ČR s.p. Marek Dočkal FPL 2012 Základní informace Seminář FPL 2012,
LPS BRNO Seminář ŘLP ČR a AeČR IATCC Jeneč 2012 Jaroslav Vašík.
zdroj: letecká mapa ICAO 1:500000, MO ČR, 2009
Airspace Management Jeneč 2014 Ivan Beneš Oddělení ASM.
ŘLP ČR s.p. Testování FPL 2012 s CFMU IATCC Praha, Marek Dočkal.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
ASM 2015 Jeneč 2015 Ivan Beneš Oddělení ASM.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Zasílání požadavků na navigační výstrahy a omezení vzdušného prostoru prostřednictvím AisView Marek Dočkal ŘLP ČR s.p.
Změny struktur vzdušného prostoru Účinnost od
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Databáze MS ACCESS 2010.
Začlenění informací do centrální evropské evidence Hlášení událostí Analýzu a využití informací pro bezpečnost v civilním letectví Ochranu důvěrnosti.
Jarní školení 2016 Letový prostor ČR – 2016 Osvěžení znalostí, novinky a nové zdroje informací Jiří Pruša Exkluzivní nezávislý časopis o letectví od profesionálů.
Kritické stanovisko k termínu „charakteristický letový den“ jež byl zaveden do NV 272 / 2011 Sb. ( § 12, odst. 5) Ing. Josef Drahota červenec 2015.
BARTECH BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, Hodonín, INVENTURA „HIM“ Řešení inventarizace hmotného majetku NOVINKY verze 2.0.
1 Letecká informační služba od LIS k AIM Seminář pro všeobecné letectví Marek Dočkal/vedoucí Střediska LIS.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Problematika bezpečnosti civilního letectví v ČR za rok 2003 – pohled ÚCL.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Přechod na 8,33 kHz Informace, diskuse
Databáze MS ACCESS 2010.
Platnost letového plánu na let VFR a související terminologie
ATN Data Link services v podmínkách ŘLP ČR, s.p.
Letecká informační služba pro GA 2017
Letecká informační služba pro GA 2017
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Obsah prezentace Požadavky u kterých dochází ke změně v procesu
APP/TWR PRAHA Provoz letů VFR a kombinovaných letů VFR/IFR
Přihlášení uživatele do portálu
Souborný katalog ČR Seriály
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
školení PILOTŮ 2018 Jaroslav Vašík
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Prezentace AIM/LIS, Seminář GA , Jeneč Marek Dočkal
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
FIC Praha Ing. Michal Dvořák ŘLP ČR, s.p. vedoucí odd. FIC
Koncepce Free Route ve FIR Praha
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
školení PILOTŮ 2019 Jaroslav Vašík
Rozšíření prostoru odpovědnosti FIC Praha od
Prezentace AIM/LIS Lukáš Čuřík
Aktuální informace ÚCL s dopadem na provoz všeobecného letectví
Prezentace AIM/LIS Lukáš Čuřík
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Osvěžení znalostí, novinky a nové zdroje informací
Transkript prezentace:

LIS pro všeobecné letectví 2015 Marek Dočkal ŘLP ČR s.p. 17. 1. 2015

Obsah mapa ICAO 1:500 000 IBS AisView VFR manuál ČR Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 Obsah mapa ICAO 1:500 000 IBS AisView VFR manuál ČR podklady předávané LIS objednávkový systém LIS

Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 Mapa ICAO 1:500 000 předpokládá se vydání s termínem účinnosti podzim 2015 důvod: připravované změny zobrazovaných informací požadavek všeobecného letectví Dotazník: Proč není možné uložit mapu ICAO 1:500 000 ve formátu pdf? LIS: Neumožňují to licenční podmínky pro užití topografické podkladové mapy stanovené VGHMÚř Dobruška.

IBS http://ibs.rlp.cz web based briefing Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 IBS web based briefing http://ibs.rlp.cz „Jeden přístupový bod“ pro usnadnění předletové přípravy předložené FPL jsou odesílány pracovníky ARO = možnost konzultací zahrnuje data – AIS, MET, FPL a souvisejících zpráv Summary – úplný seznam publikovaných NOTAM (rozdíl oproti PIB a notam.rlp.cz) dodržovat podmínky užití

IBS úpravy Provedené Připravované zvýšení stability Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 IBS úpravy Provedené zvýšení stability zvýšení zabezpečení – nepříjemné, ale nutné Připravované mobilní verze – základní funkce návrh tratí (IFR Route proposal)

CrewPortal http://lis.rlp.cz/LKPR Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 CrewPortal Web pro provozovatele a posádky letadel operující na/z LKPR Jednouší přístup k informacím Aktuální AIS (AIP, AIP SUP, NOTAM), MET a ATIS http://lis.rlp.cz/LKPR

AisView - základní informace Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 AisView - základní informace vizualizace plánovaného rozdělení vzdušného prostoru AUP/UUP NOTAMy další informace (LK P, TMA, CTR, …) informace o letištích základní informace NOTAMy, SNOWTAMy odkaz na web

AisView - základní a doplňkové informace Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 AisView - základní a doplňkové informace meteorologické informace textové informace meteoradar doplňkové informace a funkce topografická mapa plánování letu vyhledání zobrazeného objektu

AisView - zasílání požadavků (1) Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 AisView - zasílání požadavků (1) vydání navigační výstrahy (NAV WRNG) požadavek je odeslán na NOF nejlépe den před účinností (zahrnutí do AUP) NOF publikuje NOTAM omezení vzdušného prostoru požadavek je odeslán na AMC 7 pracovních dní před účiností AMC zajistí posouzení, koordinaci a publikaci NOTAMu nutná registrace

AisView - zasílání požadavků (2) Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 AisView - zasílání požadavků (2) „letištní NOTAMy“ (VFR AD) jen letiště (ne NAV WRNG v prostoru AD) požadavek je odeslán na NOF NOF publikuje NOTAM nutná ověřená registrace

AisView – novinky 2014 zlepšení výkonu mobilní verze Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 AisView – novinky 2014 zlepšení výkonu mobilní verze oprava rozlišení garantovaných/negarantovaných dat oprava sestavování „tratě FPL“ a „tratě PIB“ v plánování letů doplnění odkazů na web …

Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 AisView – dotazy Dotazník: Proč není možné snížit horní limit pod FL095? LIS: S ohledem na bezpečnost. Pilot může z různých důvodů v průběhu letu změnit svůj původní plán a stoupat většinou až do FL095. Dotazník: Plánujete doplnit do AisView další informace? LIS: Ano. V současné době LIS připravuje doplnění VFR a IFR bodů a „příhraničních“ zahraničních MET informací.

Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 AisView – vzkazy LIS  využívejte možnosti zasílání podkladů pro NAV WRNG a letištní NOTAMy návod pod tlačítkem „HELP“ nebo dotazy na view.ais@ans.cz … a samozřejmě: nezapomínat na zrušení či nahrazení NOTAMů s „EST“ ! registrace není automatická – vyčkejte potvrzení ! pro zasílání NAV WRNG podkladů není potřeba ověřená registrace (na rozdíl od podkladů pro AD NOTAMy)!

VFR příručka ČR http://lis.rlp.cz/vfrmanual Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 VFR příručka ČR http://lis.rlp.cz/vfrmanual ucelený přehled o pravidlech a postupech důležitých pro VFR provoz ve FIR Praha, informace o VFR letištích a výběr informací důležitých pro VFR provoz na letištích IFR 1. 5. 2014 nahradila AIP ČR vol III státem garantovaná publikace vydaná LIS nový L 15 Dodatek Q – stanovuje odpovědné subjekty distribuce tištěné i elektronické verze příprava drobných úprav – podněty?

Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2014

VFR příručka ČR – dotazy (1) Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 VFR příručka ČR – dotazy (1) Dotazník: Proč došlo k vytvoření VFR příručky ČR? LIS: VFR příručka ČR je produkt, který má zajistit snadný přístup ke všem potřebným informacím pro lety podle VFR. Dalším důvodem jsou evropské standardy, které neumožňovaly zachování AIP ČR vol III. Dotazník: Jakým způsobem je VFR příručka ČR aktualizována? LIS: VFR příručka ČR je aktualizována ve stejných termínech jako AIP ČR. Dodržována jsou také pravidla AIRAC (změna s růžovým průvodním listem). Uplatňuje se kalendář vydávání změn z AIC C 16/13. K VFR příručce ČR jsou publikovány i NOTAMy.

VFR příručka ČR – dotazy (2) Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 VFR příručka ČR – dotazy (2) Dotazník: Jak jsou označovány změny VFR příručky ČR? LIS: Změny VFR příručky ČR jsou označovány datem účinnosti změny. Protože je ale možné, že dvě změny mají shodné datum účinnosti (AMDT a AIRAC AMDT), číslo v závorce uvádí pořadí změny. Vyšší číslo je tedy aktuálnější. Pro zlepšení kontroly byla do průvodního listu změny přidána informace o označení předchozí změny.

Předávání podkladů na LIS Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 Předávání podkladů na LIS L15 Dodatek Q (Dodatek P) určuje „schvalující subjekt“ – ÚCL nebo MD OCL podklady pro publikaci zasílá „odpovědný subjekt“ přímo „schvalujícímu subjektu“ (nejlépe datovou schránkou nebo sken podepsaného formuláře v pdf) využívat formulář AIS-FM-1 (L 15 Dodatek O) „schvalující subjekt“ zašle podklad na LIS nebo kontaktuje „odpovědný subjekt“ bez potvrzení „schvalujícího subjektu“ nelze informaci publikovat!

Objednávkový systém LIS Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015 Objednávkový systém LIS objednávání leteckých publikací a leteckých map vydaných LIS nové prostředí stávajícího internetového objednávkového systému LIS umožňující efektivní zpracování objednávek stávající internetová adresa http://order.rlp.cz termín spuštění: únor 2015

Seminář ŘLP ČR, s.p. pro všeobecné letectví 2015

Děkuji za pozornost lis.rlp.cz ibs.rlp.cz lis.rlp.cz/lkpr aisview.rlp.cz lis.rlp.cz/vfrmanual