 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
Advertisements

Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Požadavky k získání známky
Výuka probíhá metodou řízené diskuse. V první části se věnujeme přirozeným rozdílům, které charakterizují sport mužů a sport žen, ve druhé se věnujeme.
S P O R T Pohybová aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, které předchází trénink Sportare, Desporter, Disportare – bavit se, rozptylovat.
Vědy o sportu (Sport sciencis)
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Senzitivní období Mgr. Václav Kain.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Pohybová aktivita a sport Kód VM:VY_52_INOVACE_14 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví.
Vymezení a funkce volného času
TVL prohlídky K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové.
Pedagogika volného času (VČ)
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Metodický list Úkolem této prezentace je přiblížit obsah pojmů tělesná kultura, tělesná výchova, sport a jeho součásti, které se ne vždy správně používají.
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Krása a umění jako prostředky výchovy
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVb Anotace: Seznámit žáky se základy zdravého životního.
Aktuální formy gymnastiky a tance
Jak se učím Pavel Šuranský.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_17_OSVZ_ON Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Základní infomace: Počet přednášek a seminářů 11
Mgr. Vendula Babou č ková. ORGANIZA Č NÍ FORMA „ vn ě jší uspo ř ádání organiza č ních a didaktických podmínek vyu č ování, v nich ž se realizuje výchovn.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Tělesné sebepojetí.
Psychologie koučování
2. DUŠEVNÍ VÝVOJ OSOBNOSTI, PORUCHY VÝVOJE OSOBNOSTI
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
EKOS P1 Základní pojmy.
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
MAN 1. Seminář sociální psychologie se zaměřením na sport Marie Blahutková.
Psychologie pro sportovní praxi
Vědy o sportu (Sport sciencis)
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Obsah vzdělávacího oboru Tělesná výchova
GYMNASTIKA I. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Plavání ve zdravotně orientovaných pohybových programech Lekce č. 27 Irena Čechovská, červen 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Tělesná kultura a tělesná výchova – součásti výchovy ke zdravému životnímu stylu.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Ekonomika tělesné výchovy a sportu v ČR Tělesná kultura.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Gymnastika doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
SOKOL Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je prostřednictvím „Programu na podporu činnosti nestátních neziskových.
Teorie a metodika výchovy Lekce 4: Pedagogika volného času a zážitková pedagogika Mgr. Katřina Lojdová
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Markéta Stará  Cíle školní TV  Vzdělávací, výchovné, zdravotní, socializační  Cíle vzdělávací oblasti “Člověk a zdraví“  ZŠ, středoškolské.
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_05_20_sport.
Organizační formy práce v tělesné výchově
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
Tělesná výchova v rámcovém vzdělávacím programu Klára ročková
VY_32 _INOVACE_15_11_osobní hygiena 3
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
4. Pedagogika sportu v systému věd
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
1. Vymezení a rysy sportovní edukace
Didaktika TV; Martina Matúšková
Vymezení a funkce volného času
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
3. Vznik a vývoj pedagogiky sportu
Psychologie koučování
Pedagogika Pedagogika = sociální věda
Vypracoval: Marcel Palát, Huni – PVA3
Prvky edukačního procesu
Transkript prezentace:

 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových aktivit, které se bez stresujícího prvku soutěže obejdou a přinášejí spektrum příjemných vlivů na člověka jak po stránce tělesné tak i duševní.  Pravdou je, že dříve nebo později se i do nich infiltrují soutěžní prvky. Z některých se pak mohou vyvinout nové sporty.  Nezapomeňme, že příjemné prožití volného času se zdravotním efektem závodění nutně nepotřebuje.

Foto – archiv autora

Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) je dobrovolným sdružením sportovních, tělovýchovných a turistických svazů Historický vývoj každého druhu sportu měl svou prvotní etapu nezávodní Dříve rekreační a zájmová činnost  Sportovní aerobik  Akrobatický Rock and Roll  Taneční sport  Závody horských kol  Cyklotrial ……

Foto – archiv autora

Foto – archiv školy

Foto – archiv autora

 Poznávání  Pohybová činnost různé náročnosti  Činnost kompenzující pracovní vytížení  Společenský charakter  Výchovný charakter  Obchodní význam  „Turistický průmysl“ Foto – archiv autora

 Taneční soubory různého zaměření  Gymnastické skupiny  Cvičení kondičního charakteru  Sportovní přípravky  Plavání dětí od nejranějšího věku  Geocaching Charakteristické rysy:  Pravidelná pohybová činnost  Soutěžení vyloučeno nebo omezeno na minimální míru  Rozvíjení fyzické zdatnosti, estetického cítění i rozumových dovedností

 Pravidelnou pohybovou činností se upevňuje fyzické zdraví  Nesoutěžní charakter činnosti má vliv na psychické zdraví  Příjemné zážitky z činnosti v kolektivu zlepšují vztahy mezi lidmi  Poznávací činnost obohacuje naše duchovní bohatství

Foto – archiv autora