ČR – Královehradecký kraj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Advertisements

Královéhradecký kraj.
Ján Chládek Vít Nakládal
Tomáš Pokorný Zdroj wikipedie
Kraje České republiky.
David Šaffek Aneta Tarabíková 04.B
Královehradecký Kraj.
ČR – Jihočeský kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.09 Mgr. Kosík Lukáš
ČR – Pardubický kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.15 Mgr. Kosík Lukáš
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
ČR – Karlovarský kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.11 Mgr. Kosík Lukáš
Královéhradecký kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Královéhradecký kraj Jan Motyčka, 2. C.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_13.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Členění území naší vlasti
Česká republika: povrch, poloha
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Anotace: ČR – Středočeská kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Česká republika: obyvatelstvo a sídla
vypracovala: Monika Palasová zdroj: hlava , internet , učebnice
Královéhradecký kraj Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Česká Republika a její kraje
Královehradecký kraj krajské město: Hradec Králové Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
území oblíbené sportovci a turisty
Královéhradecký kraj.
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ.
Anotace: ČR – Karlovarský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Anotace: Česká republika: doprava Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější.
Česká republika: hospodářství, zemědělství
Anotace: ČR – Pardubický kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Anotace: ČR – Liberecký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Česká republika: vodstvo
Anotace: ČR – Jihočeský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Anotace: ČR – Královéhradecký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Česká republika: podnebí, půdy, ochrana životního prostředí
Česká republika: hospodářství, zemědělství, průmysl
Anotace: ČR – Olomoucký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Anotace: ČR – Zlínský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Česká republika: geologický vývoj, podnebí
Královehradecký kraj je vyšší samosprávný celek České republiky. Leží celý téměř na severovýchodě Čech. Na jihu sousedí s Pardubickým.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. Zeměpis – východočeská města.
Královéhradecký kraj Jan Staněk. Informace o kraji  Královéhradecký kraj leží v severovýchodní části Čech.  Krajským městem je Hradec Králové  V Královéhradeckém.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Autor: Andrea Kolářová
Královéhradecký kraj-opakování
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_KRALOVEHRADECKY_KRAJ.
Královéhradecký kraj Nejvyšší kraj.
Transkript prezentace:

ČR – Královehradecký kraj Anotace: ČR – Královehradecký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější informace o daném kraji Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Osmý ročník základní školy VY_32_INOVACE_Z ČR 8.14 Mgr. Kosík Lukáš 1

Žák vypíše do sešitu nejdůležitější informace o daném kraji.

Královehradecký kraj Hradec Králové

Královéhradecký kraj je vyšší územní samosprávný celek České republiky, leží téměř celý na severovýchodě Čech, některé pozemky v současném katastru Pece pod Sněžkou však do roku 1959 náležely Polsku a leží tudíž na historickém území Slezska. Na jihu sousedí s Pardubickým krajem, na jihozápadě se Středočeským krajem a na západě s Libereckým krajem. Na severu sousedí s polským Dolnoslezským vojvodstvím.

Historické památky a turistická místa Mezi turisty nejnavštěvovanější místa bezesporu patří Krkonošský národní park s nejvyšší horou České republiky Sněžkou (1602 m n.m.) nebo pramenem největší české řeky Labe, NPR Adršpašsko-teplické skály nebo Prachovské skály se skalními městy, barokní hospitál Kuks, klášter v Broumově, Babiččino údolí v Ratibořicích, ZOO se safari ve Dvoře Králové nad Labem, Třebechovický betlém v Třebechovicích pod Orebem, hrad Kost, zámky v Náchodě, Častolovicích, Opočně, Novém Městě nad Metují a Rychnově nad Kněžnou; pevnostní město Josefov .

Doprava Královéhradecký kraj je oblastí s velmi hustou železniční sítí. Ale jen dvě trati jsou elektrifikovány a dvoukolejná trať není v kraji ani jedna, což způsobuje nemalé problémy s propustností hlavně v okolí krajského města. Několik krátkých lokálek bylo zrušeno nebo je provozují soukromé společnosti.

Doprava Královéhradecký kraj křižují dvě dálkové evropské silnice E67 (Praha-Varšava) a E442 (Liberec-Olomouc), které budou postupně převedeny na dálnice a rychlostní silnice. Avšak jediná dálnice D11 zatím končí u exitu 84 za hranicemi kraje a rychlostní silnice R35 z ní odbočující vede jen po území kraje sousedního. V budoucnu povede dálnice D11 z Prahy až do Jaroměře, kde na ní naváže rychlostní silnice R11 přes Trutnov k hraničnímu přechodu v Královci. Silnici I/35 pak zcela nahradí rychlostní silnice R35 z Hradce Králové do Liberce. Ale nyní jsou řidiči nuceni používat běžnou síť silnic dalších tříd. Mezi silnice I.třídy na území kraje patří čísla 11, 14, 16, 31, 32, 33, 35 a číslo 37, která je mezi Hradcem Králové a Pardubicemi přestavěna na silnici dálničního typu. Silnic druhé třídy je mnohem více a mezi nejdůležitější patří čísla 296, 300, 303, 308, 321, 324.

Zdroj: www.wikipedie.cz