KAMENICE Oblastí Jizerských hor prochází hlavní evropské rozvodí. Jihovýchodní část odvodňuje Jizera, jejím největším přítokem je Kamenice. Jejich vody.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kraj Vysočina.
Advertisements

JIZERSKÉ HORY 1.
Vodstvo ČR pro 4. ročník ZŠ
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Vltava Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
POVRCHOVÁ a PODPOVRCHOVÁ VODA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Jak vytvořit prezentaci – kraje ČR. Zdroje: Učebnice (+ atlas – všechny mapy) – to je základ Webové stránky kraje Webové stránky toho, co prezentujeme.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Cíl Start Cíl Start.
Voda a energie.
Liberecký kraj.
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Pohyb vody na Zemi.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
TOPOGRAFICKÉ ZNAČKY START
L A B E LABE ŘECE DALI JMÉNO KELTOVÉ,JEJICH ELB
POHYB VODY NA ZEMI.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Labe Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Vodní nádrže.
Vodstvo Česka.
VODSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
LIBERECKÝ KRAJ.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Wales a hlavní město Cardiff.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
Jihočeský kraj Rozloha – km2
Kraj Vysočina.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
území oblíbené sportovci a turisty
Vodstvo ČR pro 4. ročník ZŠ
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Příroda naší republiky
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie České republiky Datum.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_07 Název materiáluČeská vysočina.
Kraj Vysočina.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření13.11.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
VODSTVO ČR Řeky na území Česka
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Opakování - přehrady
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Základní škola, Hradec Králové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Vodstvo České republiky
Česká republika vodstvo.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Hydrosféra – vodní obal země.
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_11 TÉMA: Vlastivěda4
Škola:. Základní škola Kladruby
Voda na pevnině 2. února 2005.
Transkript prezentace:

KAMENICE Oblastí Jizerských hor prochází hlavní evropské rozvodí. Jihovýchodní část odvodňuje Jizera, jejím největším přítokem je Kamenice. Jejich vody končí v Severním moři. Kamenice pramení poblíž Hejnic pod Holubníkem. Teče přes Kristiánov a Josefův Důl, kde naplňuje největší vodní nádrž, sloužící k zásobování Liberce a Jablonce n. N. pitnou vodou, a vtéká na tanvaldské území. Zde se do ní vlévá říčka Desná. Na své cestě z Tanvaldu do Plavů je několikrát „lapena“ do tunelu či továrních náhonů, aby posloužila lidem v malých vodních elektrárnách a teprve za továrnou „ Na Mlejnskách“ se znovu svobodně rozbíhá říčním korytem mezi kameny, které jí daly jméno. Svou 36 km dlouhou pouť končí u Spálova, kde se vlévá do Jizery. Kolem nejkrásnějšího úseku řeky Kamenice z Plavů do Spálova vybudoval dnes již neexistující Klub českých turistů ve Velkých Hamrech v roce 1912 Palackého stezku, na které se prý některá místa vyrovnají alpským scenériím. Půjdete-li se o tom přesvědčit, neopomeňte navštívit zříceninu hradu Návarov, který byl ve 14. století postaven na vysokém skalním ostrohu nad Kamenicí jako pomezní strážní hrad. Ve Spálově by byla škoda nevšimnout si hydroelektrárny, která přes svůj úctyhodný věk (od roku 1924) pracuje dodnes.