Geocaching aneb cesta za poklady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
snadná tvorba www stránek zadarmo
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Grafika – 3D Editor. Jaký 3D editor? •3D editorů je velké množství a výběr správného editoru nám velice usnadní práci •Některé jsou vhodné na průmyslový.
… aneb dobrodružství pro všechny majitele GPS Martin Grulich, Petr Vespalec
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
DĚTSKÝ SVĚT Pro n nn nás od 5 do 80 let POČÍTAČŮ VĚK VESELÉ PSANÍ NA POČÍTAČI HRANÍ POČÍTAČOVÁ SENZACE VYTVÁŘENÍ PREZENTACE
Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči.
Martin Adam Švadlenka. Úvod Téma Desková aplikace Zadání Vytvořit funkční deskovou aplikaci, která by dokázala spustit hru Lodě, podobnou těm které známe.
Jmenuji se Michaela Petrová
NEON TV Televizní studio UTB
Na mudly zde nehleďte Městská knihovna Slavoj ve Dvoře Králové nad Labem Marta Staníková
Informace – vyhledávání informací
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
Soustava lineárních nerovnic
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
EXCEL 2010 Úvod. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zálohování dat MS Windows - Aktovka.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
 Plánování  Rozpočet  Představení (video)  Hlasování  Propagace  Oslovení DreamTeamu  Odpracování  Rozdělení počtu hodin  Tabulka prací  Dokumentace.
GEOCACHING Petr Kvasnička
Přejít na stranku google Podíváme se jak vypadá stránka google maps Návod k použití Zajímavosti o stránce google maps.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_418_Web blog AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Geocaching.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Jiří Kozumplík, prezentace předmětu GIS. Co je to Geocaching?  Motivace pro výlety do přírody  Zábava  Sport / soutěžení.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Manažerská informatika 1 - 4
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Mgr. Michal Rakowski Zapojení geocachingu do výuky na škole.
Stereometrie Řezy jehlanů VY_32_INOVACE_M3r0110 Mgr. Jakub Němec.
Jak zahnat nudu? Autor: :D Datum: Web: Desatero proti nudě.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Radka Tintschlová. Takto vypadá logo aplikace SimpleMind+
Vypracoval Adam Ludes.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Geocaching Marek Bešta, , OV3-TE3. Geocaching hra na pomezí sportu a turistiky hledání schránky (cache) za použití GPS schránky jsou situovány na.
Turisté plní trendů RNDr. Aleš Krejčí, CSc. KAM po Česku, Praha Vysoká škola finanční a správní, Praha Výroční konference A.T.I.C. ČR Výstaviště Černá.
Autor: Ing.Petr Kvíz. Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Nanotechnologie, které už dnes mění náš svět Mgr. Jakub Navařík, Ph.D RCPTM, Přírodovědecká fakulta UP.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 GPS a Geocaching - teorie Kde se GPS využívá? START.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Výskyt masožravých rostlin
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Jedná se o dřevěná kolečka o průměru 35mm v nichž je laserem vygravírovaný obrázek. Používají se pro výměnu a slouží jako vizitka geokačera.
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

Geocaching aneb cesta za poklady

Co je to Geocaching [džiokešink] Celosvětová hra Způsob trávení volného času v přírodě Vhodný způsob poznání neznámého blízkého okolí a objevení zajímavostí Vše je krásně vysvětleno na videu: http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=113750

www.geocaching.com Web je pouze v jednoduché angličtině Pro „hraní“ hry je nutná registrace: https://www.geocaching.com/Membership/default.aspx Vyplnění svého profilu

Internetový log keše Název a typ keše (krabičky ukryté někde venku) Obtížnost uložení a obtížnost terénu (1-5) GPS souřadnice a mapa (i satelitní snímek) Popis místa (historické, geologické a místopisné zajímavosti) Nápověda pro nalezení (hint) Logy předchozích nálezců (zážitky z nálezu atd.) Příklad: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCTEJF

Keš v terénu Na GPS souřadnicích s pomocí hintu (nápovědy) nalezneme krabičku v různých velikostech (od filmového pouzdra po barely) Obsahuje: logbook (zápisník nálezců), věci na výměnu (když si něco vezmeme, tak musíme i něco dát nového do keše)

Jak najít svůj první poklad? #1 Registrovat se na geocaching.com a přihlásit se pod svým účtem Zobrazit si mapu např: http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=49.186844&lng=16.600308 Na mapě si vybrat nějakou ikonku, která je nám blízko – pro začátek volíme „tradiční“ keše ( )s nízkým číslem obtížnosti a terénu

Jak najít svůj první poklad? #2 Vybrali jsme si například: The Folly/Letohradek Obtížnost je 1 a půl z 5, stejně tak i terén (pro začátečníka by neměl být problém najít) Velikost krabičky je „micro“ – budeme tedy hledat něco o velikosti krabičky od sirek

Jak najít svůj první poklad? #3 Souřadnice GPS: N 49° 11.325 E 016° 35.368 zadáme do GPS navigátoru případně si vytiskneme mapu okolí, kterou najdeme pod odkazem „Czech maps from mapy.cz“ Nápověda u této keše není, takže si budeme muset vystačit s mapou a navigátorem Ještě než vyrazíme, tak si přečteme historii letohrádek Mitrovských

Jak najít svůj první poklad? #4 Necháme se navigovat přístrojem, který nás dovede až místo uložení. Už to umíme, takže to bude pro nás hračka ;-) Potom už je práce na nás – bystré oko najde brzy krabičku Jelikož je krabička micro, tak je v ní jen zápisník, kam napíšeme datum a čas nálezu a náš nick (přezdívku) na geocaching.com

Jak najít svůj první poklad? #5 Doma se znovu přihlásíme na web geocaching.com a u námi nalezené keše provedeme tzv. log „found it“, že jsme keš našli Můžeme napsat, co se nám líbilo a nelíbilo. Můžeme nahrát i fotky. Ale nenapovídáme lidem, kteří ještě nenašli ;-) Je slušnost poděkovat autorovi keše, že ji pro nás přichystal

Závěr www.geocaching.com (orientace na anglicky psaném webu) Český psaný návod nalezneme na http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=112930 nebo na české wiki http://wiki.geocaching.cz Práce s GPS přístrojem a mapou Poznání okolí A především spousta zážitků z lovu Šťastný lov!