Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
ECVET v Programu celoživotního učení
Interaktivní Evropa děti pro děti
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
a jeho využití u klientů po CMP
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Bratrská jednota baptistů
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí O projektu.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
ProPIG Specifické strategie pro snížení environmentálních dopadů zemědělské činnosti zlepšením zdraví, welfare a výživy prasat chovaných v ekologickém.
Komunitní a otevřená škola
Projekt partnerských MAS MAS Rozkvět zahrady jižních Čech MAS Blanský les – Netolicko MAS Vodňanská ryba.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Teorie vzdělávání dospělých
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Teorie vzdělávání dospělých
Plánování prvních kroků
Konflikt, koření života
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU

Motivace dospělých prostřednictvím sportů v přírodě. Adult motivation with nature sports Projekt šesti partnerských organizací států EU

Vedoucí partner projektu: EDIRNE NATURE SPORTS CLUB

Partner projektu: POLLO EUROPEO DELLA CONOSCENZA Instituto Comprensivo Fumane Lorenzi B

Partner projektu: ATHLETIC ORGANISATION OF STAVROUPOLI

Partner projektu: ACTIVITY Foundation for human resources and sustainable development

Partner projektu: GARRIGUE

Partner projektu: TREBAG PROPERTY AND PROJECTMANAGEMENT LTD

PARTNEŘI PROJEKTU:. neziskové organizace (Turecko, Itálie, Rumunsko, Řecko, ČR). zisková organizace (Maďarsko) Činnost všech partnerských organizací zahrnuje sportovní aktivity.

Cílová skupina projektu:. dospělá populace starší 35 let. zaměstnaní. nezaměstnaní. lidé v důchodovém věku

Předmět partnerství dosažení Evropské dimenze v projektových aktivitách dosažení Evropské dimenze v projektových aktivitách využití sportu jako mezinárodního jazyka, který je cestou ke společnému porozumění využití sportu jako mezinárodního jazyka, který je cestou ke společnému porozumění zvýšení produktivity a zlepšení životní motivace při řešení problémů zvýšení produktivity a zlepšení životní motivace při řešení problémů přenos a přizpůsobení metodologie partnerů a jejich zkušenosti v dané oblasti v dalších zemích EU přenos a přizpůsobení metodologie partnerů a jejich zkušenosti v dané oblasti v dalších zemích EU vybudování přátelství, kontaktů, výměna zkušeností a informací v oblasti vzdělávání dospělých se speciálním zaměřením na sport a volno časové aktivity v produktivním a důchodovém věku vybudování přátelství, kontaktů, výměna zkušeností a informací v oblasti vzdělávání dospělých se speciálním zaměřením na sport a volno časové aktivity v produktivním a důchodovém věku navržení a vývoj praktických způsobů aktivního života se zaměřením na životní motivaci navržení a vývoj praktických způsobů aktivního života se zaměřením na životní motivaci výměna a přenos praktických zkušeností a informací mezi partnery a jejich klienty výměna a přenos praktických zkušeností a informací mezi partnery a jejich klienty střetáváním se a poznáváním různých kultur přispívat k řešení problémů střetáváním se a poznáváním různých kultur přispívat k řešení problémů zveřejnění a rozšíření výsledků projektu zveřejnění a rozšíření výsledků projektu

Tři nejdůležitější oblasti projektu vzhledem k cílové skupině: a) výuka základních informací, vztahujících se k motivaci b) vliv sportovních aktivit na motivaci dospělé populace c) přenos zkušeností do každodenního života Projekt je zaměřen na sporty v přírodě.

Cíle projektu: Využít zkušenosti z pobytu a prožitků v přírodě v oblasti:. zvládání stresu. risk managementu. time managementu. první pomoci. týmové spolupráce. efektivního řešení problémů. využití svých schopností a dovedností. zdraví a prožití spokojeného života

Předběžný plán mobilit: 12/09Turecko – první schůzka partnerů projektu 3/10Itálie – schůzka partnerů (zpracování brožur, 3/10Itálie – schůzka partnerů (zpracování brožur, příruček, aktuální stav projektu) příruček, aktuální stav projektu) 6/10Řecko – výjezd lektorů a účastníků zahrnutých do 6/10Řecko – výjezd lektorů a účastníků zahrnutých do projektu projektu 9/10Rumunsko – sympozium o výsledcích činnosti prvního 9/10Rumunsko – sympozium o výsledcích činnosti prvního roku projektu, zpracování materiálů k roku projektu, zpracování materiálů k motivaci dospělých využitím sportů v přírodě motivaci dospělých využitím sportů v přírodě 12/10Maďarsko – výjezd lektorů a účastníků zahrnutých do projektu projektu 3/11Česko – výjezd lektorů účastnících se celého projektu, 3/11Česko – výjezd lektorů účastnících se celého projektu, setkání dospělých podílejících se na výsledcích setkání dospělých podílejících se na výsledcích projektu projektu

Na začátku každé úspěšné činnosti lidí se nachází jejich MOTIVACE