Psychologie Ψ U psychologie dodnes přežívají pověry z dob čarodějnic… psychologpsychiatr Vzdělání VŠ Tituly Bc, Mgr, PhDrTitul pouze MUDr Absolvent Filozofické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.
Advertisements

 Učitel neboli pedagog je jeden ze základních činitelů výchovně-vzdělávacího procesu. Učitelem označujeme osobu, která napomáhá procesu vzdělávání. Kvalitní.
Ponoř se do modra ….
Závěrečná písemná práce cvičitel sebeobrany aj. Doporučené, vyzkoušené postupy, aneb tato práce je Vaše vizitka!
O lásce a milování Až se mě jednou zeptáš, jestli mám raději Tebe nebo svůj život, já Ti odpovím, že svůj život. A Ty odejdeš …. aniž bys věděla, že můj.
Mosty mezi pedagogickou a psychologickou diagnostikou
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Ing. Marcela Papalová Akademický senát: je samosprávný zastupitelský akademický orgán 1, a proto bych se chtěla podílet na dodržování principu jeho nezávislého.
Schopnost adekvátně pracovat s mocí, autoritou a zodpovědností
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
PSYCHICKÉ STAVY.
Struktura poradenského procesu
Člověk - tvor společenský
Akademické orgány vysokých škol
 Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Hodnoty a jejich systém Hodnota je uvědomovaná důležitost Hodnota je uvědomovaná důležitost Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Zatímco.
Abraham Maslow (1908 – 1970). Abraham Maslow Americký psycholog, psychiatr a filozof Zakladatel humanistické psychologie.
Stephen Law: Filozofická gymnastika, str. 85 obrázek ze StarTreku DOKOŘÁN, 2007.
Jak lze studovat psychologii Ψ?
Rovnost a nerovnost Petr Machala.
Když je nejhůř Když je nejhůř. Byly 2 žáby Žily spolu.
Duše aj.úvahy, aneb téma nejméně na seminární práci
Obnovená přátelství potřebují větší péči než nepřerušená.
Psychologie - z řeckého psyché = duše, duch, dech a logia = věda, výzkum, nauka je věda, která studuje lidské chování,mentální procesy a tělesné dění.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
které je stále třeba brát v úvahu !
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
obecně, prožívání a chování
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
VY_32_INOVACE_PSYM25560ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Duševní zdraví a psychohygiena
ASERTIVITA.
Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování.
VY_32_INOVACE_PSYM22760ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Moje prezentace Aneta Trpišovská
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
FORMÁLNÍ A NEFORMÁLNÍ VZTAHY Aneta Jelínková C4A
Dějiny české psychologie
Dnes ty mně, zítra já tobě!
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE JAKO ODBORNÁ A PROFESNÍ ČINNOST:
Ponoř se do modra …
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO9 - 4 Datum ověření ve výuce: Téma: Vzdělávací soustava ČR Tématický okruh: Člověk a pracovní život.
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE JAKO ODBORNÁ A PROFESNÍ ČINNOST:
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Terapeutická komunita v systému veřejného zdravotnictví Mgr. Gabriela Mahrová Libuše Antalová.
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Struktura poradenského procesu
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
ověřování profesionální připravenosti
Šťastný, úspěšný, zdárný život x morálka, povinnost
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Asertivita.
Geopolitika Státy a závislá území 1.
Zájmena pravopis Kdo? Nikdo? Já! Někdo? Všichni?.
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
které je stále třeba brát v úvahu !
Financováno Nadací Sirius
Úvod do psychologie II. přednáška
Od medicíny přes koks a železnici až na Slovensko
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Transkript prezentace:

Psychologie Ψ U psychologie dodnes přežívají pověry z dob čarodějnic… psychologpsychiatr Vzdělání VŠ Tituly Bc, Mgr, PhDrTitul pouze MUDr Absolvent Filozofické fakulty Absolvent Fakulty medicíny Vzdělání humanitníVzdělání biologické Léčí neinvazně, různé druhy psychoterapie, poradenství Léčí převážně chemicky a někdy mechanicky Vztah ke klientovi často velmi zúčastněný, téměř osobní Vztah ke klientovi často velmi neosobní, formální… 1 Psycholog i psychiatr, oba jsou doktoři přes hlavu

Psychologie Ψ pověry U psychologie dodnes přežívají pověry z dob čarodějnic… 2 1.Psycholog ve výchovném procesu, to je trojský kůň 2.Psycholog, to je černokněžník imperialismu 3.Psychologie je buržoazní věda 4.Ke psychologovi bych nikdy nešel, nejsem přece blázen!? 5.Psycholog o vás ví úplně všechno 6.Psycholog to je cvokař, blázen 7.Manipulační pověra: „Za své chování jsi odpovědný druhým lidem, a proto bys měl být schopen zdůvodnit své chování (ospravedlnit ho).“ 8.Manipulační pověra 1.: „Jenom špatní lidé mění své názory. Měl bys dodržovat (stát si) za svými názory.“ 9.Manipulační pověra 2.: „Neměl bys nezávisle posuzovat sám sebe; musím být posuzován vnějšími pravidly a autoritou, která je většinou moudřejší než ty.“ Př. Norimberský proces – viníci říkali, že pouze poslouchali rozkazy; byli přesto odsouzeni, byli odpovědni za své chování. 10.Tělo a duše spolu nijak nesouvisejí, žádná duše neexistuje..