Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv07/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Advertisements

Autor: Květa Stejskalová
Mgr. Lenka Venclová 8. ročník
zpracovaný v rámci projektu
Divadlo SEMAFOR.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.09 Název pro školu:
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
VY_32_INOVACE_ČJM4_5960_ZEM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_KRISTINA_EPPICHOVA_CESKA_LITERATURA_2._POLOVINY_20._STOL ETI_VYZNAMNE_DIVADELNI_SCENY_15.
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
Jiří Suchý,Jiří Šlitr.
NázevStředověké literární památky Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky.
Číslo-název šablony klíčové aktivity
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
NázevBožena Němcová: Babička Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Název Ladislav Fuks Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Název Edgar Allan Poe Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Název Balada o Tristanovi a Isoldě Předmět, ročník
Název Jiří Orten Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
Vzdělávací obor: Hudební výchova
VY_32_INOVACE_2A1 Divadla malých forem.
Název Václav Hrabě Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
Název Smyslová soustava, úvod, čidlo Předmět, ročník
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze st ř edním školám Č íslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzd ě lanosti Č íslo šablony:
Název J. D. Salinger: Kdo chytá v žitě Předmět, ročník
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_CJL_2 Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
DIVADLO SEMAFOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Poezie, písnička (V domě straší duch)
VY_32_INOVACE_ČJ _Divadlo Semafor Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Český jazyk a jazyková kultura –
DIVADLO SEMAFOR Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Divadla malých forem I. Mgr. Ludmila Růžičková.
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
NázevCharlotta Brontëová Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro základní.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
NázevJosef Škvorecký Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro základní.
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Nové literární skupiny I. Mgr. Ludmila Růžičková
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Divadla malých forem Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Drahomíra Floriánová Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Šimek a Grossmann – humor a povídky Šimek a Grossmann – humor a povídky.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vendulka.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_17 Název Divadlo Semafor Téma hodiny Divadelní.
& Osvobozené divadlo Semafor
Suchý a šlitr AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Divadlo Semafor – 2. část Název : VY_32_inovace_20 Český jazyk a.
VY_32_INOVACE_428_SEMAFOR - B (opakování – 9. roč. ) Mgr
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.14_Jiří Suchý a Jiří.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/14
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Divadlo Semafor VY_12_INOVACE_Rů_I_17
DIVADLO 60. LET.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie Tematická oblast Vybraní autoři české a světové literatury z Čítanky 8 pro základní školy a víceletá gymnázia. Anotace Prezentace o divadle Semafor. Doplňkové materiály k Čítance 8 pro základní školy a víceletá gymnázia nakl. Fraus, 2005. Klíčová slova Suchý,J., Šlitr, J., Autor Mgr. Andrea Kaňáková Datum 9. 5. 2014 Škola Gymnázium Jana Opletala, Litovel, Opletalova 189 Projekt EU peníze středním školám, reg. č.: CZ.1.07/1.5.00/34.0221

Semafor divadlo

Historie divadla Semafor založeno v roce 1959 skupina umělců kolem Jiřího Šlitra (skladatel) a Jiřího Suchého (textař) název je vlastně akromym (zkratka) – SEdm MAlých FORem 7 forem = film, poezie, jazz, loutky, tanec, výtvarné umění a hudební komedie původně divadlo působilo v Činoherním klubu, potom v pasáži Alfa a dnes v Dejvické ulici naproti divadlu Spejbla a Hurvínka

Slavná představení Člověk z půdy – první představení, hudební komedie, účinkovali zde např. Miroslav Horníček a Miloš Kopecký (později František Filipovský),Waldemar Matuška, Pavlína Filipovská , Jiří Suchý Jonáš a tingl-tangl – kabaret Zuzana není pro nikoho doma (1963), Recital 64 (1964) a Zuzana je všude jako doma (1965)

Další slavné dvojice Semaforu 1969 umírá Jiří Šlitr Jiří Grossmann (zemřel 1971) a Miloslav Šimek Miloslav Šimek a Luděk Sobota nebo Jiří Krampol- estrádní humor, lidovější Josef Dvořák – vytvořil samostatnou skupinu v rámci divadla Semafor Jiří Suchý a Jitka Molavcová

Filmy muzikál Kdyby tisíc klarinetů (účinkovali v něm např. Suchý a Šlitr se svými kolegy Evou Pilarovou, Hanou Hegerovou, Janou Malknechtovou, Waldemarem Matuškou, Karlem Gottem) opera Dobře placená procházka

Slavné písně Semaforu Babeta http://www.youtube.com/watch?v=9gKwyFROfAE Tak abyste to věděla http://www.youtube.com/watch?v=-bGBATc6fDw Tereza http://www.youtube.com/watch?v=5NfJijz5crQ

Odkazy 1. Wikipedia [online]. 2014[cit. 2014-05-29]. Dostupné z WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Semafor_%28divadlo%29