Chaloupky o.p.s. Štoky, 14.05.2009 www.chaloupky.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Škola pro udržitelný život 2010 Michal Veselý, Jiří Kulich, Zuzana Eliška Veselá, Lucie Munzarová.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Lidé a příroda Vysočiny Společenská odpovědnost organizací, Jihlava,
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Implementační projekt KAP
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Výzva k předkládání žádostí
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Chaloupky o.p.s. Štoky,

Představení Chaloupky o.p.s.: Kořeny vedou do 70.letech (přírodovědný kroužek u ZŠ Kněžice, Květoslava Burešová), pokračuje rokem 1984, kdy se rozbíhá péče o chráněná území v okolí Kněžic. Rok 1988 Založení základní organizace Českého svazu ochránců přírody Kněžice (ZO ČSOP): péče o přírodně cenná území 1. září 1991 Zahájena činnost Střediska ekologické výchovy Chaloupky 1.ledna 2002 Zahájena činnost pracoviště ve Velké Meziříčí – středisko Ostrůvek.

Základní údaje Název organizace: Chaloupky o.p.s., školská zařízení pro zájmové a další vzdělávání Právní postavení: obecně prospěšná společnost Zřizovatel/zakladatel: ZO Českého svazu ochránců přírody Kněžice Sídlo: Kněžice 109, pošta Okříšky Rejstříky: Rejstřík o.p.s. vedený Krajským soudem v Brně „Školský rejstřík“ vedený MŠMT

Profil organizace 1 Vzdělávací programy - školství: Ekologické výukové programy pro školy: jednodenní (Ostrůvek, Chaloupky) a pobytové (Chaloupky), Další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ekoklub pro studenty SŠ, VOŠ z Vysočiny, letní tábory, Metodická pomoc školám: konzultace, projekty pro školy. Vzdělávání a osvěta - veřejnost: Víkendy a letní tábory pro rodiny, Semináře a osvětové akce pro dospělé. Venkovská turistika: Pobyty pro skupiny, zázemí pro semináře.

Profil organizace 2 Působení na pomezí: Životní prostředí: téma a zaměření na ochranu přírody, krajiny, životního prostředí Školství: školské zařízení, podstatná část programů zaměřena do školství Cestovní ruch: venkovská turistika, téměř polovina účastníků je mimo kraj Vysočina Zaměstnavatel: Dvě pracoviště: Chaloupky (u Kněžice) a Velké Meziříčí Počet pracovníků: 20 (polovina programových) Od roku 1991 vytvořeno více než 1 místo ročně

Spolupráce a Rozvoj Příklady spolupráce: Projekty pro školy: Bezpečná cesta do školy Škola pro udržitelný život Školní zahrady jako přírodní učebny Péče o vybranou část krajiny, okolí obce

Škola pro udržitelný život 1 Společný grantový a asistenční program Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy a etiky Rýchory – SEVER se v roce 2009 poprvé otevřel i pro školy z kraje Vysočina. Školy mohly podávat projekty, které byly zaměřeny na Energii, Odpady, Spotřebitelství, Dopravu, Veřejná prostranství a Interpretace místního dědictví. Nově byla vyhlášena také výzva na téma „Biopotraviny do škol“, které podporuje projekty se zaměřením na zavádění biopotravin do školních jídelen a bufetů a na osvětu v oblasti biopotravin.

Škola pro udržitelný život 2 Za kraj Vysočina byly podány 4 nabídky (projekty) od programu ŠUŽ. Jednalo se o: ZŠ T.G.M. Rouchovany – vybudování naučné stezky (OÚ Rouchovany podal projekt na biologický průzkum pro naučnou stezku – bude zpracovávat ČSOP Kněžice) ZŠ Nuselská H.Brod – úprava okolí školy – vybudování venkovní učebny a nákup herních prvků ZŠ Vír – „botanická zahrada“ v prostoru mezi řekou a školou Hotelová škola Třebíč – téma biopotravin – zavedení biojídel do školní jídelny, prezentace biopotravin při akcích, biodny pro ZŠ Bartuškova

Přírodní zahrady bez hranic, anebo Nový prostor pro lidi, přírodu i cestovní ruch na dosah Trvání: 06/2009 – 5/2012 Přeshraniční projekt v rámci územní spolupráce Česká republika – Rakousko Chaloupky o.p.s. jsou partnerem v projektu, nositelem je „die umweltberatung“ Dolní Rakousko, St. Pölten Přírodní zahrady veřejné správy, škol, i soukromé – propagace a otevření pro veřejnost

Zapojování veřejnosti do ochrany přírody v kraji Vysočina“ Trvání: 6/2007 – 6/2008 Projekt připraven za pomoci ORR KrÚ v rámci partnerství pro Vysočinu a za spolupráce KOUS Vysočina Akce pro veřejnost: jarní kampaň: „Otvírání přírody na Vysočině“, zapojených organizací, 33 akcí pro účastníků. Akce na pomoc přírodě: 11 zapojených organizací, 16 akcí, 364 dobrovolníků, odpracovaných hodin

Centrum ochrany přírody Průzkumy a monitoring: mapování vzácných druhů hodnocení území z hlediska ochrany přírody posudky pro správní řízení invazní druhy Praktická péče o lokality (pozemkový spolek) Zašovice 14, p.Okříšky, tel , Ing. Křivan: tel

Financování: Výnosy 2007 Chaloupky o.p.s. Výnosy z vlastní činnosti5.555 tis. Kč55,5% Dotace - školství2 868 tis. Kč28,6% Dotace - projekty, ÚP, EU1 055 tis. Kč10,5% Nadační příspěvky, dary528 tis. Kč5,3 % Jiné výnosy4 tis. Kč0,1% Výnosy celkem tis. Kč100% Výnosy celkem

Členství v dalších organizacích: Sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina Chaloupky o.p.s. byly iniciátorem a zakládající organizací sdružení, které působí na celostátní úrovni. Koordinačního uskupení NNO v kraji Vysočina (KOUS Vysočina) Chaloupky o.p.s. od počátku (od roku 2002) vedou sekci NNO působících v oblasti životního prostředí. Podhorácko o.p.s. Místní akční skupina pro program Leader. Český svaz ochránců přírody Zakladatel Chaloupky o.p.s. je součástí celorepublikové organizace.