Business Week - Holandsko (od 21. září do 25. září) Tomáš Martinka, Filip Alfery SSŠMEP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Obsah Organizace AIESEC Projekt EDISON Zahraniční studenti Program
Komenský by se radoval aneb škola hrou
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Inovace odborné praxe Harmonogram odborné praxe – Vypracoval: Lukáš Kummer.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Kurz Všeobecný sanitář
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
ŠKOLNÍ PROJEKT MICE MIND MAP.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Soukromá podřipská střední odborná škola a
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Naučíme vás komunikovat ?!
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Obsah 1. Odjezd 2. Hotel 3. Oficiální uvítání 4. Slovenská škola v Šal‘e 5. Šal‘a 6. Tvorba slovníku 7. Cyklo výlet 8. Výlet do Bratislavy 9. Odjezd.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Erasmus Slovensko - Nitra.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
ŠKOLA PRO DEMOKRACII.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
29. Letní škola slovanských studií 2018 škola na zámku
Kariérové poradenství a podnikavost
Mezinárodní projekt ARTISTIC
Transkript prezentace:

Business Week - Holandsko (od 21. září do 25. září) Tomáš Martinka, Filip Alfery SSŠMEP

Business Weeks V rámci projektu Business Games jsme se zúčastnili mezinárodní soutěže Business Weeks ( podnikatelské týdny) v Holandsku. Cílem soutěže bylo v praxi si ověřit naše podnikatelské kompetence a znalost angličtiny. a znalost angličtiny. Zúčastněné školy: SSŠMEP Most Educhem Meziboří Educhem Meziboří Střední škola služeb a cestovního Střední škola služeb a cestovního ruchu Varnsdorf ruchu Varnsdorf Clusius College Hoorn Clusius College Hoorn

1. den - příjezd (21. září) UbytováníUbytování Příchod do školyPříchod do školy Prolomení ledů – neformální seznámení s holandskými studentyProlomení ledů – neformální seznámení s holandskými studenty Prohlídka historického centraProhlídka historického centra

21. září (pondělí)

Ubytování:

Historická část a přístav Historická část a přístav

Účastníci soutěže Business Week

2. den - pracovní program (22. září) Rozdělení do skupinRozdělení do skupin Podnikatelský záměrPodnikatelský záměr Rozdělení rolí ve skupiněRozdělení rolí ve skupině Přednáška o marketinguPřednáška o marketingu Vypracování marketingového plánuVypracování marketingového plánu Tvorba internetových stránek jednotlivých firemTvorba internetových stránek jednotlivých firem Společný odpočinek - fotbalSpolečný odpočinek - fotbal

22. září (úterý)

3. den pracovní program (23. září) Přednáška o financováníPřednáška o financování Tvorba finančního plánuTvorba finančního plánu Přednáška o reklaměPřednáška o reklamě Tvorba scénáře videoreklamyTvorba scénáře videoreklamy Tvorba propagačních materiálůTvorba propagačních materiálů Práce v jednotlivých týmechPráce v jednotlivých týmech

23. září (středa)

4. den - dokončení a vyhodnocení (24. září) Prezentace o České republice – paní Círková, DiSPrezentace o České republice – paní Círková, DiS Tvorba videoreklamy – natáčení v prostorách školy a okolíTvorba videoreklamy – natáčení v prostorách školy a okolí Poslední úpravy prezentacíPoslední úpravy prezentací Příprava mluveného komentáře a napjatá atmosféraPříprava mluveného komentáře a napjatá atmosféra Prezentace jednotlivých fiktivních firemPrezentace jednotlivých fiktivních firem Vyhodnocení soutěžeVyhodnocení soutěže Ocenění nejlepšíchOcenění nejlepších

Odborná komise ředitel školy ředitel školy učitel marketingu učitel marketingu bankéř bankéř

24. září (čtvrtek)

Holandští pedagogové

Závěrečný večer Neformální rozloučení s holandskými studenty a jejich vyučujícími. Večer vyvrcholil zpěvem holandských a českých hitů.

Závěrečný večer

25. září (pátek) Odjezdový den… Přestože se nám v Holandsku líbilo, těšili jsme se domů, abychom předali nabyté zkušenosti.

Co jsme si uvědomili: Důležitost jazykových znalostíDůležitost jazykových znalostí Spolupráce v týmech je nutnostíSpolupráce v týmech je nutností Získání zkušeností v přípravě na podnikáníZískání zkušeností v přípravě na podnikání DŮLEŽITÁ KOMUNIKACEDŮLEŽITÁ KOMUNIKACE Nebát se prosazovat své názory a naslouchat názorům druhýchNebát se prosazovat své názory a naslouchat názorům druhých Umět se pochválitUmět se pochválit Správné vystupováníSprávné vystupování

Zhodnocení Získali jsme mnoho nových poznatků, zkušeností a kamarádů. Uvědomili jsme si, že máme schopnosti se dobře začlenit v mezinárodních projektech. Získané vědomosti a zkušenosti budeme určitě využívat i v budoucnu při dalším studiu.

Děkujeme za Vaši pozornost