Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna 1807 - 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
Advertisements

HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
Tradiční chlebová pec jako cesta k pospolitosti obce
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, jehož pořadatelem a organizátorem.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Historie obce Choteč. Na začátek… … Budu Vám vyprávět o nejkrásnější vesnici, kterou znám, kde žijí obyvatelé šťastně a spokojeně… o obci jménem Choteč.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Občanské sdružení KolumbusPředstavuje Výstavy děl svých členů.
Občanské sdružení Vznik před 10 lety registrací stanov u MV Cíl: a)Obnova, udržování a rozvíjení lidových tanců, písní a hudby b)Obnova, udržování a rozvíjení.
Wolfgang Amadeus Mozart
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
SLAVNOSTNÍ ZÁVĚR VI. ROČNÍKU SOUTĚŽE MÁ VLAST V SRDCI EVROPY Poznej ji a chraň 24. září 2014 Národní památkový ústav, Valdštejnské náměstí 162/3, Praha.
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Město Ostrov Sdružení Krušné hory - západ. Město Ostrov ve spolupráci se Sdružením Krušné hory - západ je partnerem Karlovarského kraje v projektu Partnerství.
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Průvodce po minerálních pramenech Českého lesa
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
SVITAVY.
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
SVÁTEK SENIORŮ Brno Náměstí Svobody ……. Ve bylo oficiální zahájení za účasti PŘEDSTAVITELŮ MĚSTA BRNA. Záštitu nad akcí měli JUDr. Michal.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Michael.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
VYHLÍDKOVÝ LET
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
720.let od první písemné zmínky
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo:Jiří Valeš.
Rozsvícení vánočního stromku na Bosonožském náměstí
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko Bc. Pavlína Ambrosch Kunín.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Hřbitovy- naše kamenná historie
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
POZVÁNKA T.J. Sokol Domoušice pořádá dne oslavy 120. výročí vzniku Sokola v Domoušicích. 120 let T.J. SOKOL DOMOUŠICE 120 let Program oslav:
VZPOMÍNKA NAROZENIN T.G. Masaryka
výročí od podpisu AKTU PARTNERSTVÍ
Setkání seniorů Louny 9. a 10. října 2010
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Setkání bývalých občanů Dolního Dvora žijících nyní v Německu dne 18
18. výlet turistického kroužku 3. ročník neděle 12. listopadu 2017
1.
Královské město Rakovník
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
NNO partner pro rozvoj kraje
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna

Projektový partner Erzgebirgszweigverein Breitenbrunn

O projektu Projekt Staletími k budoucnosti - Ryžovna si klade za cíl dobudování pamětního místa kostela Sv. Václava v osadě Ryžovna u Božího Daru, jeho prezentaci jako turisticky zajímavého místa a založení tradice každoročního setkávání bývalých a současných obyvatel a návštěvníků osady a jejího okolí. Myšlenka projektu vznikla během trvání partnerské spolupráce Občanského sdružení Abertamy a Erzgebirgszweigverein Breitenbrunn e.V., která již trvá šestým rokem. Obsahem tohoto partnerství je zejména společná účast /pořádání akcí kulturního charakteru (adventní koncerty, setkání krušnohorských pěvců, diskusní večery) a turistického charakteru (budování turisticky zajímavých mist, např. prameniště říčky Černá (Fichtelberg, Sasko), lavice Přátelství (vyhlídka pod Plešivcem, Abertamy), lyžařské, pěší a cyklistické výlety, které se konají na obou stranách, přímo na společné hranici či přes ni. Vytvořením pamětního místa, které se symbolicky nachází uprostřed pomyslné spojnice obou měst, a následným pravidelným setkáváním by měly být naplněny společné cíle. První etapou realizace projektu bylo vybudování turistického odpočívadla a umístění informační tabule. Tato část byla uskutečněna v roce 2006 v rámci projektu Domov bez hranic. Na tuto fázi by v letošním roce mělo navázat dobudování pamětního místa spočívající ve stavbě kamenné mohyly (za využití kamene z původního kostela) osazené pamětní deskou. Tradice Svatováclavského setkávání na tomto místě byla vlastně položena již v roce 2006, kdy se dne 23.9., konalo slavnostní odhalení informační tabule. Setkání v letošním roce, které proběhne symbolicky po 200 letech od dostavby a vysvěcení kostela, by mělo zahrnovat ohlédnutí do minulosti, prožití přítomnosti a pohled do budoucnosti. Bohatý program nabídne také průřez jak tradiční krušnohorskou lidovou hudbou, tak hudbou z nedávné minulosti a současnosti.

Autor projektu Mgr. Paul Krakl

Mohyla na místě bývalého kostela Sv. Václava v Ryžovně

Stavba mohyly

Přednáška o Sv. Václavovi kinosál Abertamy Mgr. Gabriela Nacsárová

1. Svatováclavské setkání v Ryžovně Slavnostní stan

Slavnostní zahájení Ing. Jan Horník Rudolf Löffler Senátor a starosta města Boží DarPředseda OS Abertamy Slavnostní zahájení Ing. Jan Horník Rudolf Löffler Senátor a starosta města Boží DarPředseda OS Abertamy

Slavnostní zahájení Klaus Franke Richard Kraus Předseda EZW Breitenbrunn Zástupce rodáků Architekt mohyly Slavnostní zahájení Klaus Franke Richard Kraus Předseda EZW Breitenbrunn Zástupce rodáků Architekt mohyly

Slavnostní odhalení mohyly

Svatováclavská mšeVysvěcení mohyly Mgr. Marek Bonaventura Hric

Hudební vystoupení Merklínský pěvecký sbor

Hudební vystoupení František Severa Grandorfer Fatzer Krušnohorský heligonkářSaská hudební skupina Hudební vystoupení František Severa Grandorfer Fatzer Krušnohorský heligonkářSaská hudební skupina

Hudební vystoupení Ing. J.V.Nečas - písně A. Günthera v českém překladu

Přednášky PhDr. Stanislav Burachovič Mgr. Petr Mikšíček Historik - Karlovarské muzeum Projekt - Znovuobjevené Krušnohoří

Dokumentární film p. Martina Janouška „Babička je Oma“

Výstava „Minulost, současnost, budoucnost Ryžovny“ Dr. Michal Urban

Turistický výšlap po okolí Ryžovny

Občerstvení Členové Občanského sdružení Abertamy

Kronika Svatováclavského setkání

Pamětní list