SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecná charakteristika Architektura a její znaky
Advertisements

Renesance.
Hudba: ERNESTO CORTAZAR ‘BERTHA’
Škola: ZŠ T.G.Masaryka, Hodkovice n. M.
Projektový den „Náš region“ Lipová Autoři: Matěj Holakovský a Klára Holakovská.
KAREL IV. ( ).
Kostelec nad Černými lesy
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Liberecký kraj.
Zámek Poruba.
Gotická kultura.
Tam,kde se slunce probouzí zářivé a zapadá krvavě rudé,leží země zvaná Lerion. Po každém východu slunce ošlehnou jeho paprsky ostré vrcholky hor na jejichž.
Renesance a humanismus v Itálii
Hrady a zámky.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
HUDBA ČESKÉHO BAROKA.
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.

ČESKÁ GOTIKA.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Primda.
-královské město, uprostřed náměstí stojí Mariánský morový sloup se sousoším -město západně od okresního města Hradec Králové -bohaté historické centrum.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl


Palác Beylerbeyi Istambul - Turecko, byl přestaven v barokním slohu v letech 1861 až 1865 na místě někdejšího paláce a zahrad, které jsou o mnoho let.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Josef Dobrovský Mgr. Ludmila Růžičková.
území oblíbené sportovci a turisty
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Kizhi, Rusko Zámek Turpault, Quiberon, Francie.
…aneb malá prezentace o Středních Čechách
Počátek vlády Habsburků
Pozdně gotická architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Nová evropská velmoc-Prusko Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3613_ Nová_evropská_velmoc_Prusko Autor: Mgr.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_12_INOVACE_Tru_I_30 Název Eduard Petiška, Staré řecké báje a pověsti Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP.
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
GOTIKA.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
ZA PRAMENEM RADBUZY Pramen Radbuzy Bělá nad Radbuzou Poběžovický zámek
D o b ř i c h o v i c e - Karlík - K a r l š t e j n
vypracovala Markéta Jurečková
Pozdně gotická architektura v Čechách
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název materiálu: VY_32_vlastivěda , sada č. 1, 17
Zámek Hluboká CZ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
FONTAINEBLEAU Zpěv Andrea Bocelli.
SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko
Matematické operace do
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko Uvelebil se na úpatí pohoří Bucegi, v malebném městě Sinaia, jako čtyřhranná tvrz. Je to mistrovské dílo německé, čerstvě-renesanční architektury, považovaný za jeden z nejvíce úžasných a zachovalých hradů - zámků v Evropě. Zámek sloužil jako vila královské rodiny až do roku 1947. Jeho 160 místnosti jsou vyzdobené nejlepšími příklady evropského umění, Murano křišťálových lustrů, německých oken barevného skla a Cordobba kožených potahů Klik pro další:-) PELEŠ KASTÉLY SINAIA ROMÁNIA

Rodový znak Hohenzollernů jejichž Král Karel dal postavit tuto nádheru.

Romania

Transylvánie–hrad-zámek-Peleš. Hrad Peleš stojí nedaleko horského střediska Sinaia. Král Karel z německého rodu Hohenzollernů jej dal vystavět v letech 1875-1883. Pohádkový hrad o 160 komnatách obklopuje sedmipatrová soustava teras. Hrad prý svou krásou uchvátil rumunského diktátora Ceaušeska natolik, že si jej zvolil za soukromé sídlo.

KONEC HEZKÝ DEN:-) A POZDRAV Z RUMUNSKA