Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Spolupráce s mikroregiony
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Nové role veřejných knihoven – inspirace ze zahraničí
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Audit IT procesů ve FNOL
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Fond Vysočiny: Grantové programy OI v roce 2004 Plán na rok 2005 odbor informatiky, koncepční oddělení.
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Kraj Vysočina ICT seminář organizací zřizovaných krajem Vysočina OrgDay1.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Kraj Vysočina Zásadní problémy v průběhu zpracování žádosti do SROP.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Statutárního města Liberec
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
KI ISVS MSK pilot spolupráce
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Seminář informatiků samospráv kraje Vysočina 21. Listopadu 2002.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kraj Vysočina Projekty odboru informatiky
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Národní síť Zdravých měst ČR
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Transkript prezentace:

Systém grantových programů kraje Vysočina

Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo  Informační strategie kraje – koncepce IS kraje  Odbor informatiky, rada  Koncepce GIS  Oddělení GIS  Aplikační architektura IS kraje  Oddělení správy databází a aplikací

Fond Vysočiny  Grantový systém naplňující cíle PRKu  Základní principy  Struktura fondů financování dle cílů PRKu  Neexistuje časové omezení financí  Grantový program může navrhnout kdokoliv  Vícestupňové schvalování návrhů (rada, zastupitelstvo)  Garanti – administrátoři grantových programů  Řídící výbor – zástupci všech politických stran a garant  Kontrolní mechanismy  Analytický přístup k výsledkům

Grantový program „Obce na síti“  Obce na síti I – rozvoj základní infrastruktury v regionu  2,5 mil Kč (60%), připojení obecních úřadů na internet a rozšíření elektronické komunikace, města a obce kraje Vysočina  Uzávěrka , 75 úspěšných žadatelů, ,- Kč  Obce na síti II – základní vybavení obecních úřadů  982 tis Kč (60%), nákup stanic a základního sw, obce kraje Vysočina  Průběžné uzávěrky od listopadu 2002 do srpna 2003  Uzávěrka , 39 úspěšných (z 60ti), ,- Kč

 Obce na síti III – základní vybavení obecních úřadů  1,3 mil Kč (50%), nákup stanic a základního sw, obce kraje Vysočina  Uzávěrky ,  Odhad prvního kola - 55 žádostí  Celkové výsledky grantových programů Obce na síti :  vybaveno cca 150 obcí  Investice celkem 6 mil Kč  Kraj – 3,2 mil Kč  Obce – 2,8 mil Kč Grantový program „Obce na síti“

 GIS 1 – infrastruktura  Základní HW vybavení, 700 tis. Kč (60%), uzávěrka  10 úspěšných, ,- Kč  GIS 2 – data  Geodata a související služby, 1 mil. Kč (50%), a  10 úspěšných, ,- Kč  GIS 3 – aplikace  Vývoj a nákup GIT aplikací, 300 tis. Kč (45%),  9 úspěšných, ,- Kč Ostatní grantové programy 2002

Obecné poznatky z ukončených GP  Celková realizovaná podpora ICT aktivit v kraji Vysočina za rok 2002 činila 4,09 mil. Kč (57% z 7,12 mil Kč)  Velká chybovost žádostí (60%) – výsledkem je snaha o maximální zjednodušení žádostí  Problém s přesnou specifikací přijatelných výdajů  Nedostatek času na zpracování projektů, chybí poradci na vypracování projektů  Špatná informovanost – PR strategie  Vedlejší dotazníková akce – zajímavá data o vybavenosti obcí  GIS analýza výsledků

GIS analýza Obce na síti I

Další plánované programy na rok 2003  Vzdělávání v oblasti informatiky  vzdělávání pracovníků VS, cílem je zvýšení míry využití ICT u volených představitelů samosprávy a zaměstnanců.  školící firmy z kraje Vysočina  400 tis. Kč  Vzdělávání v oblasti informatiky  vzdělávání pro malé a střední podnikatele (možnosti internetu, obchodování po internetu,..)  400 tis. Kč  Webové prezentace MSP  tvorba www stran MSP, zviditelnění MSP na tuzemském i zahraničním trhu (s důrazem na jazykové mutace)  500 tis. Kč

Další plánované programy na rok 2003  GIS Vysočiny  prezentace geoinformací o Vysočině  350 tis. Kč  Místní GIS  budování lokálních GIS podle platných nebo prosazovaných standardů  1,5 mil. Kč  Metropolitní sítě  podpora projektové části.  2 mil Kč  Realizace referenčního rozhraní  Podpora vývoje nástrojů integrace aplikací - WS (web services) na bázi XML  600 tis Kč

Další plánované programy na rok 2003  Standardizace, unifikace -(Ú)PD v GIS  územně plánovací dokumentace a podklady v GIS  ve spolupráci s OÚPSŘ - cena dokumentace + 1/3 ceny za dohodnutý způsob digitální formy  Celkem na rok 2003 cca 6 mil. Kč

Směry rozvoje Fondu Vysočiny z pohledu IT  Změna struktury PRKu do formy podobné strukturálním fondům  SW systém sledování a vyhodnocování programů a projektů  Databáze projektů využitelných po vstupu do EU jako návrhů k čerpání prostředků ze SF  Využití výsledků projektů EU (Prelude)  Integrace dat do systému MSSF (MMR)  Optimalizace a zjednodušování programů (čitelnost, operabilita, minimalizace administrativy)  Důslednější analytika výsledků

Kontakty Krajský úřad kraj Vysočina Odbor informatiky Žižkova Jihlava Ing. Petr Pavlinec Ing. Táňa Mrázková