Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_630_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
VY_32_INOVACE_11_ODV_632_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_622_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_487 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_490 Ročník: 2. Cukrářská technologie
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_495 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
Cukrářské technologie – šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_ Nahřívané šlehané hmoty
Transkript prezentace:

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: 18.4.2013 Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění charakteristiky šlehaných hmot, jejich rozdělení a použití surovin na jejich výrobu. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-1

Šlehané hmoty Autor: Alpha http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mango_Sponge_Cake_-_Bread_Top_(1159076220).jpg?uselang=cs

Charakteristika šlehané hmoty jsou základním polotovarem pro výrobu širokého sortimentu cukrářských výrobků jejich základem je pěna – čím objemnější a pevnější, tím je korpus kvalitnější a chutnější výrobky ze šlehaných hmot jsou lehce stravitelné a vyznačují se vysokým obsahem bílkovin šlehané hmoty jsou variabilní – lze je kombinovat s většinou náplní i polev výroba hmot není technologicky náročná

Rozdělení šlehaných hmot Dělíme do skupin podle způsobu zpracování: Lehké šlehané hmoty Nahřívané šlehané hmoty Šlehané hmoty s použitím RP a moučných směsí Těžké šlehané hmoty Zvláštní (speciální) šlehané hmoty

Výběr a úprava surovin základní surovinou pro výrobu šlehaných hmot jsou vejce – vznik pevné pěny dále je to mouka, cukr, tuk chuťové přísady, škrob, voda suroviny volíme vždy čerstvé teplota při zpracování 20 °C

Vejce http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chicken_egg02_binovular.jpg

Cukr http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sugar-01.jpg?uselang=cs

Mouka http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flours.jpg?uselang=cs

Tuk http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Butter_250_g.jpg?uselang=cs

Chuťové přísady http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nuts_mixed.jpg?uselang=cs

Zápis Šlehané hmoty Charakteristika: jsou polotovarem pro výrobu cukrářských výrobků základem je pevná a hustá pěna výrobky z nich jsou lehce stravitelné šlehané hmoty jsou variabilní – lze je kombinovat s většinou náplní i polev

Dělíme do skupin podle způsobu zpracování: Lehké šlehané hmoty Nahřívané šlehané hmoty Šlehané hmoty s použitím RP a moučných směsí Těžké šlehané hmoty Zvláštní (speciální) šlehané hmoty

Suroviny: vejce, tuk (máslo, margarín olej), hladká mouka, krupicový cukr, chuťové přísady (citropasta, vanilin, kakao, jádroviny apod.), škrob, voda

Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mango_Spong e_Cake_-_Bread_Top_(1159076220).jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chicken_egg0 2_binovular.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sugar- 01.jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flours.jpg?use lang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Butter_250_g.j pg?uselang=cs

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nuts_mixed.jp g?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.