Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
© Radek Maca1 Cíle SIPVZ. © Radek Maca2 Rozvoj informační výchovy ve školách Koncepce SIPVZ (UV 351/2000) Vzděláváním k informační gramotnosti – nutné.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Realizační tým ICZ duben 2005
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Nový KIVS Technologická část
Projekt Internetizace knihoven Filip Čálek, Equica, a.s.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Michal Šperling - EUREDIS
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík

ISSS Obsah  Současný stav KIVS  Plán na rok 2005  Rámcová smlouva a KIVS  Limity RS  Důvody pro změnu koncepce  Důvody zadávacího řízení  Další postup

ISSS Současný stav KIVS I.  Výstavba vybraných VPN Dokumenty EU 45 přípojek MZe-SVS249 přípojek MSp215 přípojek Knihovny780 přípojek _______________________________________ Celkem za 18 měsíců zprovozněno 1600 přípojek  Zahájení analýzy využití současných resortních sítí na sdílení dat centrálních registrů a ostatních datových zdrojů na úřadech samosprávy,  Zahájení pilotního projektu pokrytí regionálních komunikačních požadavků pro provoz úřadů samosprávy (Moravsko-slezský kraj),  Snížení cenové hladiny služeb ČTc v rámci KIVS,

ISSS Plán na rok 2005  IS RŽP (příprava KI na start systému v r. 2006), Státní pokladna  Internetizace knihoven (připojeno: 900, plán 2005: dalších 2000)  Extranet EU (v provozní fázi 45 úřadů od , plán: využití pro další funkcionality směrem k EU)  Připojení škol k Internetu (plán: upgrade infrastruktury)  Pilotní realizace sdílené konektivity OÚ, knihovny, školy, …  Legislativní úprava sdílení dat centrálních registrů,  Zpracování typových řešení na základě výsledků pilotního projektu Moravskoslezského kraje.  Příprava nového smluvního, organizačního a technického řešení po skončení platnosti RS

ISSS Limity RS  Plánovaná úplná migrace služeb komunikační infrastruktury na KIVS nebyla realizována (vícenáklady spojené s migrací, postupný přechod v souvislosti s modernizací)  RS uzavřena na dobu určitou do  Překonaná původní koncepce řešení: - Reforma VS (změna podmínek a rozsahu, rozdělení kompetencí, účast regionů) - Využití a integrace současných řešení KI - Financování podle původního předpokladu nelze zajistit ze SR - Vstup do EU (nové možnosti financování – SROP,…)

ISSS Důvody pro změnu koncepce  Technické důvody:  nutná změna koncepce řešení KIVS (nutnost integrace existujících a nově budovaných sítí v regionech, změny v nabídce služeb)  Organizační důvody:  změna kompetencí ve VS a z toho plynoucí změna požadavků na služby (co do rozsahu a způsobu poskytování)  Politicko-ekonomické důvody:  další formy financování ze zdrojů EU, které určují i podmínky realizace komunikační infrastruktury (regionální projekty SROP), závislost na jednom poskytovateli  Ekonomické důvody:  chybějící konkurenční tlak na snižování cen služeb, nemožnost využití výhodnější nabídky, nedostatečný mechanismus cenového vyjednávání

ISSS Důvody zadávacího řízení  Technické důvody:  vytvoření konkurenční nabídky služeb, možnost integrace nových technologií, oddělení služeb konektivity od ostatních služeb  Organizační důvody:  zadání veřejné zakázky je požadováno resorty i regiony, které využívají i služeb jiných operátorů  Politicko-ekonomické důvody:  požadavky EU na vytvoření transparentního konkurenčního prostředí nejen v oblasti komunikací  Ekonomické důvody:  jednoznačná ekonomická výhodnost (nižší cenové nabídky za srovnatelné či kvalitnější služby)

ISSS Vliv rychlosti na pokles ceny za jednotku

ISSS Další postup  Příprava koncepce KIVS  Příprava materiálu pro vládu  Specifikace Referenčního rozhraní  Specifikace řešení  Příprava zadávacího řízení  Realizace

Děkuji za pozornost