Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

CESTA ZA HOKEJEM A POZNÁNÍM DO ŠVÉDSKA ÚNORA 2011.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Markéta Horáková Kvinta B
Kostelec nad Černými lesy
CHRUDIM Autorka: K ATEŘINA FOREJTOVÁ. Chrudim
Singapur.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Anglie 2007 Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši.
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu,
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Významné budovy v Žatci
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Plzeň Plzeň.
obrázek je licencován za podmínek public domain
Gmunden Horní Rakousko
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Praha.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Na cestě do Kodaně.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PRAHA – MATKA MĚST.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
FOTOGRAFIE 2017.
PEXESO – Místo, kde žiji ruský jazyk
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
Česká republika – České Budějovice
Česká republika - Kutná Hora
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Letecké foto Prahy.
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_252_PAMÁTNÉ OBJEKTY
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
EVROPŠTÍ TRPASLÍCI Mgr. Lenka Dostálová PROSINEC Vlastivěda
Město a příměstské oblasti
ŠVÉDSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
SVÉDSKO 1.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Transkript prezentace:

Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná nejskvělejším evropským metropolím. Stockholm sestává z mnoha čtvrtí a částí, rozesetých na četných ostrovech. Nejznámnější a nejnavštěvovanější čtvrtí je Gamla Stan (Staré město), jehož úzké uličky se proplétají půvabnými načervenalými domy, jimž vévodí královský palác. Většina turistů nepropásne ani návštěvu ostrova Djurgården, na kterém je provozován Skansen, první muzeum pod širým nebem na světě, které zároveň proůjčilo jméno typu muzea, jež rekonstruuje každodenní život v minulých staletí a předvádí jeho autentické ukázky. Dalšími částmi Stockholmu jsou Södermalm, ostrovy Skeppsholmen a Kastellholmen, moderní centrum Norrmalm nebo Långholmen, malý ostrov na jezeře Mälaren. Zajímavé jsou ovšem i vzdálenější čtvrti Stockholmu nebo Stockholmské souostroví, čítající několik desítek tisíc ostrůvků.

Öresundský most - nádherný patří mezi nejdelší mosty světa, má 17 km a vede z Dánska do Švédska

Rybí Trhy

Přístav Barsebäckshamp severně od Malmö

Mys Kullaberg přírodní rezervace

Radnice v Malmö

Lékárna a Zámeček

Náměstí krále Gustava II.

Městské Divadlo

Konstmuseet - muzeum umění

Poseidonova Kašna

Centrální Nádraží

Kostel

Chrám sv. Gustava

Židovská Synagoga

Přístaviště Lilla Bommens Hamm

Město z ptačí perspektivy

Stadion Ullevi

Stadion Ullevi Ullevi bylo rovněž dějištěm atletického mistrovství světa 1995

Největší muzeum na vodě

Lodní Doky