PaedDr. Lenka Kubrichtová, Ing. Dana Prejzková, Ing. Eva Šebestová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
ANECT a.s. Komunikační systém lokalit HN v ploše
PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Současný stav radiační onkologie Jiří Petera Předseda Společnosti radiační onkologie, biologie a fyziky ČLS JEP (SROBF)
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Krajské sdružení Okresní sdružení.  29. března - shromáždění představitelů OSH (pořádá okres Vsetín)  26. dubna 21. hasičská pouť na Sv. Hostýn  5.
Lucie Myšková, Ph.D – 2011 Pouze oblast PP užívání návykových látek Metodika místního šetření Manuál Etický kodex Standardy 2012 revize v rámci.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
Výměna řidičských průkazů Tisková konference Ministerstvo dopravy České republiky Ing. Ivo Vykydal, náměstek ministra dopravy.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Členění území naší vlasti
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Členění území naší vlasti
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Preventivní programy pro zlepšení stavu chrupu u dětí
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: Dětské domovy pro děti do 3 let věku a dětská centra 2007–2016 NZIS REPORT č. K/33 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: logopedie 2007–2016
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: pracovní lékařství 2007–2016 NZIS REPORT č. K/27 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: infekční 2012–2016
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékařská genetika 2007–2016 NZIS REPORT č. K/15 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: radiologie a zobrazovací metody 2007–2016 NZIS REPORT č. K/19 (08/2017)
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: gastroenterologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/2 (08/2017)
Česká republika územní členění.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Členění území naší vlasti
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

PaedDr. Lenka Kubrichtová, Ing. Dana Prejzková, Ing. Eva Šebestová

SPIRÁLA S sexualita P prevence I informace R reprodukce A L Á ska …

Rakovina děložního čípku - fakta Rakovina čípku - druhá nejčastější příčina úmrtí u žen Každých 20 hodin zemře v ČR nejméně jedna žena Příčina vzniku - vir HPV, setká se s ním více než 80 % žen U 15 % infekce přetrvává a může způsobit přednádorové nebo nádorové změny Změny lze odhalit pomocí pravidelných gynekologických prohlídek - screening na dobrovolné bázi – zapojeno cca 50% žen má své limity – spolehlivost cca 70% Očkování – může zabránit vzniku 70 % případů rakoviny na trhu vakcína určená ženám ve věku 9 až 26 let na podzim GSK vakcína určená všem sexuálně aktivním ženám

OCHRANA REPRODUKČNÍHO ZDRAVÍ PREVENCE HIV/AIDS PREVENCE RAKOVINY DĚLOŽNÍHO ČÍPKU Celorepublikový, preventivně edukační projekt zaměřený na podporu zodpovědného přístupu k vlastnímu zdraví především u dospívající mládeže (žáků základních a středních škol) a zvyšování odborné kvalifikace pedagogů v dané oblasti Společnost KALOKAGATHIE (vzdělávací zařízení) s.r.o. (akreditace MŠMT Č.j.: 19 121 / 2006 – 25) Společnost GlaxoSmithKline Česká republika s.r.o.

SPIRÁLA CÍLE PROJEKTU: Motivovat mládež k přijetí zdravého životního stylu, který bude základem jejich plnohodnotného života v dospělosti Vést žáky a studenty k asertivnímu, ale etickému chování v oblasti ochrany vlastního zdraví Zvýšit jejich informovanost a povědomí v oblasti ochrany reprodukčního zdraví a HIV / AIDS, představit možnosti prevence, poskytnout edukační materiály Zvýšit odbornou kvalifikaci pedagogů v dané oblasti, připravit pro školy metodické materiály

SPIRÁLA OBSAH PROJEKTU respektuje: strategii WHO Zdraví 21 a vládní program Zdraví 21 – Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva ČR (usnesení vlády 1046 / 2002) cíle a obsah výchovy ke zdraví na všech typech škol, (dočasně platné dokumenty MŠMT ČR i nově schválený dokument Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání i připravované Rámcové vzdělávací programy pro gymnázia a střední školy) dokument OSN Světová zpráva o mládeži – Šance pro miliardu – doporučení: investujme do zdraví a práv mladých základní lidská práva v oblasti sexuálního a reprodukčního života, Charta sexuálních a reprodukčních práv Onkologický programu ČR (jedním z cílů je i odborná podpora výuky prevence nádorů na školách)

SPIRÁLA ZÁMĚR PROJEKTU: Regionální vzdělávací semináře pro pedagogy (Akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006 – 25 – 293) Odborné materiály pro pedagogy Edukační materiály pro žáky a studenty Informační materiály pro rodiče

SPIRÁLA Regionální vzdělávací semináře pro pedagogy CÍLE SEMINÁŘŮ: Zvýšit odbornou kvalifikaci pedagogů – prezentovat aktuální poznatky v oblasti ochrany reprodukčního zdraví, představit odborné publikace a metodické materiály Nabídnout a ukázat pedagogům možnosti interaktivní práce se žáky a studenty Předběžný program: Výchova ke zdraví na ZŠ a SŠ v ČR – současný stav Zdravotní stav populace v ČR, Onkologický program ČR Ochrana reprodukčního zdraví – prevence rakoviny děložního čípku, prsu, rizika promiskuitního chování, … Světová zpráva o mládeži - Šance pro miliardu HIV/AIDS na začátku 21. století Sexuální výchova – prezentace aktuálních metodických materiálů a publikací Workshopy – praktické seznámení s metodickými pomůckami

SPIRÁLA Regionální vzdělávací semináře pro pedagogy Představení obsahu projektu zástupcům Krajských úřadů 20. března 2007 - Dvůr Králové Představení projektu na semináři „Fórum výchovy ke zdraví X“ 20. – 22. dubna 2007 – Benešov u Prahy Představení projektu na celodenním semináři pořádaném ve spolupráci s MŠMT pro zástupce KÚ a ZÚ 28. května 2007, Praha, prostory MŠMT Realizace pilotních seminářů pro pedagogy v průběhu května a června 2007 4.6. a 7.6. Středočeský kraj - 2x Praha 6.6. kraj Vysočina - Jihlava Představení realizace projektu zástupcům Krajských úřadů 21. srpna 2007 - Benešov u Prahy Realizace seminářů pro pedagogy v každém ze 14ti krajů ČR v průběhu školního roku 2007/2008

SPIRÁLA Regionální vzdělávací semináře pro pedagogy Školní rok 2007/2008 ( podle měsíců ) 2007 říjen - Královéhradecký kraj (17.10. 24.10. 31.10.) listopad - Pardubický kraj ( 7.11. 14.11. 28.11.) prosinec - Jihomoravský kraj ( 5.12. 11.12. 2.12.) 2008 leden - Praha únor - Karlovarský kraj + Středočeský kraj březen - Olomoucký kraj + Zlínský kraj duben - Ústecký kraj + Plzeňský kraj květen - Jihočeský kraj + kraj Vysočina červen - Liberecký kraj + Moravskoslezský kraj

SPIRÁLA Odborné a edukační materiály Metodická příručka pro pedagogy CD rom odborné texty, obrázky, animace, příběhy pacientů Edukační materiály pro žáky a studenty leták „Je čas najít si svého gynekologa“ leták „ Zeptej se … “ Internetové stránky www.zdraviprozeny.cz Informace o rakovině děložního čípku, o jejích příčinách, léčbě i prevenci, příběhy pacientů, poradna lékaře Samostatná sekce věnovaná projektu SPIRÁLA - od září 2007

SPIRÁLA Odborné a edukační materiály Metodická příručka pro pedagogy Proč výchova ke zdraví? odborné informace z oblasti ochrany reprodukčního zdraví didaktické náměty pro interaktivní práci v běžné výuce

SPIRÁLA Odborné a edukační materiály Internetové stránky www.zdraviprozeny.cz informace o rakovině děložního čípku, o jejích příčinách, léčbě i prevenci příběhy pacientů poradna lékaře Samostatná sekce věnovaná projektu SPIRÁLA - od září 2007

start - říjen 2007