Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Kvalita a péče o seniory Milena Jabůrková a Ondřej Mátl Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova, Praha Řízení kvality dlouhodobé péče o seniory.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
České vysoké učení technické v Praze
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Celostátní síť pro venkov
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Financování zdravotnického výzkumu z evropských zdrojů Miloslav Špunda.
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Etika a realita Jana Vojtíšková Ústav všeobecného lékařství 1. LF UK Praha Praktická lékařka Praha.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Jana Haberlová Neuromuskulární centrum 2. LF UK a FN Motol, Praha
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
I. Setkání se starosty obcí
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects

Formální zasazení projektu -projekt MŠMT: Národní program výzkumu – dílčí program „Programy mezinárodní spolupráce“ -příjemcem dotace je UK (1. lékařská fakulta) -UK 1. LF garantuje zázemí a vytvoření podmínek pro splnění cílů projektu

Vznik a smysl projektu -malá účast v rámcových programech EU v oblasti zdravotnictví -snaha propojit podporu účasti v RP s akademickou oblastí -využít možností LF jako vědecko-výzkumného i klinického prostoru

Cíle projektu MICEP -vytvoření oborové kontaktní organizace (OKO) pro oblast zdravotnictví -zapojení MICEP do národní informační infrastruktury pro RP (NINET) -služba pro celou oblast zdravotnictví (LF, ústavy AVČR, odborné ústavy MZ, tech. fakulty s biomed. obory, firmy a další subjekty s návazností na zdravotnictví) -celorepubliková působnost a vazby na partnery v zahraničí

Metody práce MICEP -spolupráce s NICER (TC AVČR) -vyhledávání subjektů vhodných pro účast v RP ostatní země EU -horizontální kontakty s analog. subjekty v sousedních zemích (vyhledávání partnerů) -přenos aktuálních informací o RP -konzultační, poradenský a informační servis (legislativa projektů)

Očekávané výsledky projektu MICEP -sjednocení oblastí výzkumu ve zdravotnictví s oblastmi definovanými jako priority RP -adresné využití informací poskytovaných Národním informačním centrem pro evropský výzkum (NICER) -výhledově zlepšení bilance účasti ČR v rámcových programech EU -lepší informovanost o evropských projektech (konzultace, semináře, pravidelné informační dny)

Kontakt MICEP UK 1. LF Karlovo nám. 40, Praha 2, (Faustův dům) tel , fax: http: //micep.cuni.cz,