Instalace Irfan View je prohlížeč obrázků a médií, který je zdarma program je možno stáhnout z www.irfanview.com kromě programu (1.3 MB) je možno stáhnout.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Užitečné klávesové zkratky pro Microsoft Word a Excel
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
průvodce mezi klávesami
Identifikátor materiálu: EU
Finální operace editace fotografií: ZMENŠENÍ, KOMPRESE
Zkratky.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Evidence dlouhodobého majetku – počáteční stavy Prezentace.
Informační a komunikační technologie
European Computer Driving Licence
ZŠ Prokopa Diviše a MŠ, Znojmo – Přímětice 569 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE Složky – vytvoření, přejmenování, mazání 5. třída Mgr. Mario Zelený.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Informační a komunikační technologie 5. ročník
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.13/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Prezentace v Powerpointu
Čočky průhledná optická prostředí princip založen na lomu světla
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní vstupní zařízení
INFORMATIKA 9. ročník.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.17 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Rastrová grafika-hromadné úpravy Typ: DUM -
INKSCAPE Vektorová grafika.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3, České Budějovice
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Základní operace v OS 2011.
KláVESNICE Informatika 5. třída.
CAD aplikace DI TurboCAD
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Obrázky v HTML dokumentech Druhy a použití. Obrázky + Zvyšují atraktivitu stránek. + Zvyšují vypovídací schopnost stránek. - Zvyšují dobu načítání stránky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Fyzika 8. ročník Mgr. Marcela Kubátová
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Editace – „zmenšení“ fotek pro mail (Zoner11) –krok 1.: rozměry obrazu vytvoříme si nový adresář, do kterého zkopírujeme (!) fotky určené ke zmenšení označíme.
Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
GIMP : úpravy fotografií
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
Základy práce s OS Windows
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Zoner Photo Studio – prakticky (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Freeware pro výuku fyziky aneb co se fyzikáři nebo fyzikářce může hodit Mgr. Miroslav Burda SPŠ a VOŠ technická Sokolská 1, BRNO fyzika.unas.cz/vlachovice.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zdroj napájení a klávesnice
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vypracoval-Matěj Šmíd
EU_12_sada1_01_Inf_Úpravy obrázků 1_Šeb
Informatika – Práce s listy
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
Základy úpravy digitální fotografie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Klávesnice Denisa Procházková 1.A.
Transkript prezentace:

Instalace Irfan View je prohlížeč obrázků a médií, který je zdarma program je možno stáhnout z kromě programu (1.3 MB) je možno stáhnout i pluginy s mnoha šikovnými funkcemi (8 MB) a češtinu (150 kB) při instalaci je vhodné asociovat s programem všechny soubory obrázků (lze také: Volby  Nastavit asociace souborů...  Jen obrázky)

Základní ovládání poklepem na obrázek se spustí prohlížení všech obrázků v aktuálním adresáři ENTER zapne plnoobrazovkový režim T zapne náhledy (také Soubor  Náhledy) +/- zvětšení/zmenšení zobrazení aktuálnípředchozínásledujícíposledníprvní entermezerník page down  backspace page up  homeend

Otáčení obrázku doleva (proti směru hodinových ručiček) L doprava (po směru hodinových ručiček) P

Převracení obrázku převrátit horizontálně H převrátit vertikálně V

Práce se soubory F2 – přejmenovat F7 – přesunout F8 – zkopírovat DELETE – smazat

Modifikace obrázku SHIFT+S – doostřit CTRL+Y – ořez SHIFT+G – barevné korekce

Hromadné přejmenování

Hromadné konverze

Děkuji za pozornost