Internetový prohlížeč

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připojení k internetu.
Advertisements

Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
Služby internetu 11. Maturitní okruh.
Počítačová síť a typy sítí
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Operační systémy.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Internetové prohlížeče
Internet.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
Programové vybavení počítače
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
WEBOVÉ PROHLÍŽEČE VLADIMÍR PASTOREK 1.ITa.  Webové prohlížeče = pomyslné oko internetu  Flamewars  Rok počátek  MidasWWW a ViolaWWW  Netscape.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Internetový prohlížeč
SOFTWARE Operační systémy.
Internet – pojmy, služby
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Rozdělení software podle účelu 2
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Internetové prohlížeče
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Webový prohlížeč Michal Černý
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Opakování učiva pro 8. ročník
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

Internetový prohlížeč

je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu (WWW) je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu (WWW). Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem a zpracování přijatého kódu (HTML, XHTML, XML apod.), který podle daných standardů zformátuje a zobrazí webovou stránku. Textové prohlížeče zobrazují stránky jako text, obvykle velmi jednoduše formátovaný. Grafické prohlížeče umožňují složitější formátování stránky včetně zobrazení obrázků.

Nejznámější internetové prohlížeče Windows Internet Explorer Mozilla Firefox Safari Google Chrome Opera Links Lynx

Windows Internet Explorer je to aplikace vyvíjená firmou Microsoft. Je určena pro grafické uživatelské rozhraní a je součástí operačních systémů rodiny Microsoft Windows. V minulosti byl Internet Explorer vyvíjen také pro ostatní operační systémy: vznikl tak Internet Explorer pro Mac a vznikal Internet Explorer pro UNIX (pracující přes X Window System na operačních systémech Solaris a HP-UX). Vývoj všech uvedených verzí byl později přerušen.

Kritika IE Webový prohlížeč Internet Explorer (především verze 6 či starší) je často kritizován pro svou bezpečnostní politiku, která umožňuje šíření virů, spyware či adware. Chyby v tomto prohlížeči bývají často zneužívány k získávání kontroly nad systémem či získávání citlivých údajů o uživatelích. Zatímco Internet Explorer není jediný zranitelný, jeho všudypřítomnost má následky ve spoustě napadených počítačů. Microsoft nereagoval tak rychle, jako konkurence ve fixaci bezpečnostních děr a vytváření dostupných záplat, v některých případech dával podvodným webovým stránkám čas, aby je zneužívali před tím než Microsoft vydá nové záplaty.

Mozilla Firefox je svobodný multiplatformní webový prohlížeč, který vyvíjí ve spolupráci se stovkami dobrovolníků Mozilla Corporation V září 2009 činil celosvětový tržní podíl Firefoxu 23,75 % Mezi populární vlastnosti Firefoxu patří blokování pop-up (vyskakovacích) oken, tzv. prohlížení v panelech (tabbed browsing) několika stránek ve stejném okně prohlížeče a systém rozšiřování pomocí speciálních modulů, které obsahují doplňující funkce, případně upravují chování prohlížeče.

SAFARI je webový prohlížeč vyvíjený společností Apple Inc., který je součástí Mac OS X a iPhone OS a je možno ho používat i pod Windows XP a Vista

Google Chrome Je webový prohlížeč společnosti Google První stabilní verze byla vydána 11. prosince 2008. V prosinci roku 2008 se Google Chrome dostal na čtvrté místo v užívanosti, po Internet Exploreru, Mozille Firefox a Safari.

Opera Je internetový prohlížeč, obsahující mimo jiné e-mailového klienta, IRC klienta, RSS čtečku, čtečku Usenetových skupin a další funkce. Vyvíjí ho norská firma Opera Software. Speciální verze Opery má rozsáhlý podíl mezi prohlížeči používanými na přenosných zařízeních (PDA, mobilní telefony). Verze pro osobní počítače byla v minulosti distribuována komerčně, ale počínaje verzí 8.50 je zcela zdarma (freeware). Jedná se o nejrychlejší internetový prohlížeč. Opera je též relativně nenáročná na operační paměť počítače.