INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Bezpečně na internetu Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet_bezpecnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Bezpečnost na internetu
Poznámky pro výuku Předmět: Úvod do informatiky Autor: Mgr. Jan Míček
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Bezpečnost na internetu
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Bezpečnost v Internetu
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost na internetu! 
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
BEZPEČNÝ INTERNET bezpečně on-line.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou 3.I
INTERNET VŠUDE KOLEM NÁS
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Internetový prohlížeč
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
WWW – hypertextový informační systém
Vytvořme společně lepší internet.
Bezpečný internet Výpočetní technika.
Bezpečnost na internetu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
BEZPEČNOST NA INTERNETU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
INTERNET.
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Jak na bezpečný internet?
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
Přemýšlej než nasdílíš. Moje soukromí! Nekoukat! Nešťourat! Takto si to ujasnila Koťata z 2. B Rosice.
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_240 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Internetový prohlížeč Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Používání internetových.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Internet – pojmy, služby
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
E – synergie Seznam se bezpečně!
Informatika – Internet
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Informatika – Internet
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu internetové prohlížeče

Základní pojmy INTERNET – největší počítačová síť na světě PROHLÍŽEČ - webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k prohlížení www stránek WWW – World Wide Web – „celosvětová pavučina“ soustava propojených hypertextových dokumentů /texty, obrázky, zvuky aj./

PRAVIDLA bezpečného internetu Nezapomeň: inteligentní uživatel internetu je opatrný. 2. Nedávej nikomu adresu ani telefon! Nevíš, kdo se skrývá za obrazovkou. 3. Neposílej nikomu po internetu svoji fotografii, nesděluj svůj věk. 4. Udržuj heslo své internetové schránky v tajnosti, nesděluj ho ani kamarádovi. 5. Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární e-maily.

6. Nedomlouvej si schůzku po internetu, aniž bys o tom řekl alespoň jednomu z rodičů. 7. Pokud Tě nějaký obrázek nebo e-mail šokuje, okamžitě opusť webovou stránku. 8. Svěř se dospělému, pokud Tě internet vyděsí nebo přivede do rozpaků. 9. Nedej šanci virům. Neotevírej přílohu zprávy, která přišla z neznámé adresy. 10. Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš – relevance informací (učili jsme se v 5 ročníku). Zpracováno podle ICRA, sdružení pro hodnocení obsahu internetu (www.icra.org). O bezpečnějším internetu se můžete dozvědět více na adrese www.saferinternet.cz.

INTERNETOVÉ PROHLÍŽEČE Webový prohlížeč /browser/ - počítačový program, který umí stahovat a zobrazovat webové stránky INTERNET EXPLORER – nejznámější, dodávaný jako součást Windows MOZILLA FIREFOX - velmi podobná IE obsahem i ovládáním GOOGLE CHROME - u nás nejpoužívanější prohlížeč

ZASTOUPENÍ PROHLÍŽEČŮ VE SVĚTĚ

ZASTOUPENÍ PROHLÍŽEČŮ V ČESKÉ REPUBLICE Odlišná je situace v České republice, kde se v porovnání s celosvětovými statistikami těšil v listopadu větší popularitě Firefox (2. místo; 33,23 %) i Opera (4. místo; 5,54 %). První příčka přesto patří Chromu s podílem 33,64 %, třetí pak Internet Exploreru (23,57 %).

ovládací tlačítka prohlížeče posuvník pro rolování po stránce adresní řádek pro zadávání adres pole pro hypertextové vyhledávání hypertextové odkazy, které jsou katalogově řazeny