Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. – 4. Téma: Gastronomické a odborné prohlubovací kurzy Vypracovali:Ing. Romana Niklová, Jana Tomanová Materiál: VY_32_INOVACE_372 Datum: Anotace:Barman basic – barmanský inventář, plán stage Obory: M/02 Cestovní ruch L/01 Gastronomie H/01 Kuchař-číšník
Sklo pro kurz „Barman basic“ 1.Tumbler typu High ball 2.Hurricane tulipánového typu 3.Mixing glass silnostěnná 4.Piňa glass typu balónové sklo
Inventář pro jednu stage strainer (sítko) míchací lžička se spirálou šejkr Boston muddler (drtítko) otvírák s vývrtkou podložky pod koktejly
Inventář pro jednu stage 2x džbánek 2x odměrka nalévátka do lahví barmanský ručník zásobník na ovoce
Inventář pro jednu stage prkénko barmanský nůž kleště (pinzeta) lopatka na led s dírkami zásobník na led
Expediční deska - bar Místo pro láhve Zásobník- led Zásobník na ovoce Míchací potřeby – šejkry, odměrky, atd,… Odkapávač Dřez Zásobník na brčka, míchátka, aj,… MS Pracovní plocha barmana Speed-rack (místo pro láhve) Barový display Pracovní plocha - stage
Pozn.: Speed-rack je v barech, kde je hlavní kvantita, nebo bary s omezeným pracovním místem. Zkontroluj své uspořádání stage pro kurz „Barman basic“. Oprav chybně založený inventář. LET´S GO WORK!