David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Šimeček.  seznámit s APEXem – poskytnout základní manuál  vytvořit webovou aplikaci pro sběr informací o databázových systémech  naplnit databázi.
Advertisements

MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Webové rozhraní pro datové úložiště
Senior IT operations manager
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Přednáška č. 1 Úvod, Historie zpracování dat, Základní pojmy
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Rozjíždíme PHP v Amazon cloudu Jiří Koutný Collabim.
Zpracování komplexních událostí a Apama Michal Džmuráň
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
INFORMATIKA 4_10_ HODINA 10. TÝDEN
Úvod do databází Databáze.
Tvorba webových aplikací
Týmová spolupráce s využitím Google Code
Obor informační technologie
Pravidelné zálohování dat
Zálohování dat Karel Schwarz KFA Praha 26.dubna 2010.
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
Zálohování a Disaster Recovery pro školy Aleš Hok
Slide 1 A Free sample background from © 2003 By Default! Jiří Kůsa Testování propustnosti síťového firewallu.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Počítačové sítě LAN Pavlína Kolbábková.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
Výhody Cloud Computingu PLATBA ZA PŘÍSTUP – NE VLASTNICTVÍ – KE ZROJŮM SDÍLENÍ „DOČASNÉHO A NEHMOTNÉHO“ VÝPOČETNÍHO VÝKONU MEZI VÍCE PRONAJÍMATELY OPTIMALIZUJE.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Robert Hernady Regional Solution Architect Microsoft.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
PODNIKOVÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY porovnání PC, WORKSTATION, SERVER, MAINFRAME.
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
OBÁLKY KNIH.cz Jiří Nechvátal Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
Velké databáze High Performance Databases Miroslav Křipač Vývojový tým IS MU Služby počítačových sítí,
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Základy operačních systémů
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
SOFTWARE Operační systémy.
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operační systémy - úvod
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Redakční systém s integrací webových služeb
Operační systémy.
Transkript prezentace:

David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák Amazon Web Services David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák

Amazon Web Services Původně pouze internetových obchod => současnosti rozšiřuje oblast svého působení. Zákazníci mohou pronajmout široké množství služeb Nezávisle na sobě Platit tak pouze za spotřebované prostředky a používané služby Možnost podle potřeby operativně přidávat nebo odebírat virtuální servery, diskovou a výpočetní kapacitu Sestavit si tak například velký diskový prostor s relativně malou výpočetní kapacitou pro službu na ukládání souborů, nebo naopak silný výpočetní výkon a minimum diskové kapacity pro aplikace, náročné na počítání.

Služby AWS Služby pro velké, robustní a dostupné webové aplikace Weby založené na paralelním zpracování úloh Služby lze snadno ovládat nejen přes web, ale i přes programové rozhraní (API) Požadavky může posílat automatizovaně přímo vaše aplikace Podle potřeby lze spouštět další servery nebo si nechat vytvořit celý nový virtuální počítač, provést nějakou náročnou operaci a počítač zase zrušit.

Databáze Možnost volby databázového systému (SimpleDB, MySQL, Oracle) Pro uživatele, pro které je důležitější schopnost uložit data tak, aby s nimi mohli dál pracovat, než se je snažit napasovat do pevně dané datové struktury. Z těchto důvodů nemá smysl podrobněji popisovat jednotlivé DBS.

Zhodnocení Zjednodušení nasazení (vývoj, testování, nasazení, používání v identických podmínkách – stejné OS, služby, nastavení) Snadné zálohování a obnovení Škálovatelnost, flexibilta (vychází z cloudu), přizpůsobení výkonu Platba za reálně využité služby (princip pronájmu služeb) - hodinová Možnost volby Databázového systému Nedostatek informací a jejich obtížné hledání v porovnání s konkurencí Vysoká cena Pomalejší než klasický virtuální server Složitější na zprovoznění

Orientační ceny AWS 1GB přenesených dat přibližně 0,1 USD – s rostoucím přenosem dat klesá cena 1hodina strojového času Amazon SimpleDB – 0,14 USD Datové úložiště – 1GB/ měsíc 0,25 USD