GI(T) v Evropě - zkušenosti a výsledky českého zapojení v evropské „síti“ Ing. Eva PAUKNEROVÁ, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
 Výroba kvalitních pneumatik  Kvalita a záruka to je BARUM.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Siemens Business Services: Vedoucí poskytovatel eGovernment řešení v Evropě Pasová agenda.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Metainformační infrastruktura ČR koncepce a současný stav Bronislava Horáková VŠB-TU Ostrava, CAGI sdružené pracoviště-Institut geoinformatiky
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
MIDAS MetaPortál Seminář INSPIRE a metainformace, Praha, 2007 Horáková, Růžička, Ožana.
European Urban Knowledge Network
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Geoaplikace roku Čtvrtý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě je mimořádně zaměřen na praktické uplatnění.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Geoaplikace roku Pátý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě je aktuálně zaměřen na uplatnění GI(T) jako.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Stručná prezentace výsledků z výzkumu PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI Březen 2004 / Prezentace pro ISSS 2004 / Jan Tuček - ředitel STEM/MARK,
MIDAS do praxe Vzdělávací program v oblasti standardizace pracovních postupů v řízení a ve výkonu veřejné správy Štěpán Kafka, Bronislava Horáková, CAGI.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Interaktivní personální portál
NEMOFORUM 2004 CZ-INSPIRE RNDr. Josef Hojdar, RNDr. Petr Kubíček, Doc. Milan Konečný,
Pět let činnosti Nemofora Sdružení Nemoforum Konference k 5. výročí založení Nemofora, Praha
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
TTnet (Training of Trainers Network)
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Co je program Mládež v akci?
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

GI(T) v Evropě - zkušenosti a výsledky českého zapojení v evropské „síti“ Ing. Eva PAUKNEROVÁ, CSc.

GINIE – EUROGI – CAGI CAGI je členem EUROGI, kde zastupuje své členy a v době rozšiřování EU i širší českou GI komunitu; CAGI je členem EUROGI, kde zastupuje své členy a v době rozšiřování EU i širší českou GI komunitu; přihlásila se k účasti v GINIE s podporou PCAGI v únoru 2002 a na základě výběrového řízení EUROGI se zapojila do všech aktivit organizova- ných v rámci projektu (od března 2002 do ledna 2004). přihlásila se k účasti v GINIE s podporou PCAGI v únoru 2002 a na základě výběrového řízení EUROGI se zapojila do všech aktivit organizova- ných v rámci projektu (od března 2002 do ledna 2004). Příležitost k mezinárodnímu srovnání a zhodno- cení vlastních aktivit, k inspiraci, výměně zkuše- ností a poznatků. Příležitost k mezinárodnímu srovnání a zhodno- cení vlastních aktivit, k inspiraci, výměně zkuše- ností a poznatků.

Izolované GIS, propast mezi techniky a správou, obtížně dostupná data; Izolované GIS, propast mezi techniky a správou, obtížně dostupná data; Zaměření na domácí „těžkosti“; Zaměření na domácí „těžkosti“; Malý zájem českých odborníků o zahraniční aktivity a politické dokumenty; Malý zájem českých odborníků o zahraniční aktivity a politické dokumenty; Malé či nekoordinované zapojení v aktivitách EU; Malé či nekoordinované zapojení v aktivitách EU; Frustrace, že česká řešení jsou přehlížena ze strany EU15; Frustrace, že česká řešení jsou přehlížena ze strany EU15; Formulován a přijat Program NGII; Formulován a přijat Program NGII; 1. soutěž GA při ISSS 1. soutěž GA při ISSS systematicky vyhledávala příležitosti a zdroje pro mezinárodní spolupráci;systematicky vyhledávala příležitosti a zdroje pro mezinárodní spolupráci; zapojila se do projektů GINIE, Phare Access Networking, podpůrných a expertních aktivit INSPIRE;zapojila se do projektů GINIE, Phare Access Networking, podpůrných a expertních aktivit INSPIRE; vytvořila síť aktivních jednotlivců a usilovala o koordinovanou prezentaci české GI komunity v zahraničí;vytvořila síť aktivních jednotlivců a usilovala o koordinovanou prezentaci české GI komunity v zahraničí; = program NGII, CAGI a Nemofora v praxi= program NGII, CAGI a Nemofora v praxi Změna dosažená během posledních 5 let

Další „pětiletka“ ??? Od GI(T) specialistů ke znalým uživatelům (starostové, správci, úředníci, občané, podnikatelé…), kteří běžně a v pravou chvíli užívají služeb, jejichž integrální součástí jsou GI(T); Od GI(T) specialistů ke znalým uživatelům (starostové, správci, úředníci, občané, podnikatelé…), kteří běžně a v pravou chvíli užívají služeb, jejichž integrální součástí jsou GI(T); Od malé skupiny mezinárodně aktivních jednotlivců, kteří reprezentují své národní GI komunity, k široce spolupra- cující evropské (geo)infor- mační komunitě, která profituje z národních odlišností. Od malé skupiny mezinárodně aktivních jednotlivců, kteří reprezentují své národní GI komunity, k široce spolupra- cující evropské (geo)infor- mační komunitě, která profituje z národních odlišností GI(T) rozpoznány jako součást IST a PSI, ISVS, eGovernment; GI(T) rozpoznány jako součást IST a PSI, ISVS, eGovernment; Geoaplikace „v EU“; zúročení pěti let soutěže Geopalikace v rámci ISSS; Geoaplikace „v EU“; zúročení pěti let soutěže Geopalikace v rámci ISSS; České GI výsledky v oblasti GI(T) viditelné a respektovány v Evropě; České GI výsledky v oblasti GI(T) viditelné a respektovány v Evropě; ČR součástí evropské GI sítě = „GI network in Europe“ v praxi, ČR součástí evropské GI sítě = „GI network in Europe“ v praxi, např. Vyhledávací služba WebCastle (TU Ostrava); např. Vyhledávací služba WebCastle (TU Ostrava); Česká wireless-řešení aj. Česká wireless-řešení aj. Změna během 5-ti let

Děkuji všem, kteří se zapojili do mezinárodní spolupráce. Souhrnné zprávy projektu GINIE a výstavka Geoaplikací 2003 u stánku CAGI v přízemí u šaten vedoucí OK pro mezinárodní spolupráci CAGI