Chráněná krajinná oblast Kokořínsko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněná území v Olomouckém kraji
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_04.
Chráněné oblasti ve Středočeském kraji
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
Národní parky a Chráněné krajinné oblasti ČR
NÁRODNÍ PARKY ČR A CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Ochrana přírody v ČR.
Rozloha: 6 795,7 km² Počet obyvatel: (k ) Statutární město: Jihlava Počet okresů: obcí.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_18 Název materiálu: Přírodní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
Pohlednice z Libereckého kraje Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Fyzicko-geografická sféra
Moravskoslezský kraj.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Chráněná území České republiky
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Příroda Benešovska.
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území v Olomouci a okolí
České Středohoří Nela Kresanová 9.A
Dotváření zemského povrchu - voda
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Plzeňský kraj Přírodní poměry
Wales a hlavní město Cardiff.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Středočeský kraj.
CHKO Český kras.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Fyziogeografická sféra
STŘEDOČESKÝ KRAJ ZEMĚPIS STŘEDOČESKÝ KRAJ 9. ročník.
* Vyhlášení CHKO: 1978 * Rozloha: 628 km 2 * Účel ochrany: Zachovat původ krajinného vzhledu a cenných přírodních lokalit * Protéká jím řeka Berounka.
Moravskoslezské Beskydy
Np České švýcarsko.
Středočeský kraj.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Dělení na okresy: Benešov Beroun Kladno Kolín Kutná Hora Mělník Mladá Boleslav Nymburk Praha-východ Praha-západ Příbram Rakovník.
PARDUBICKÝ KRAJ. Národní hřebčín Kladruby ● je nejstarším velkým hřebčínem na světě ● v několika objektech jsou umístěna stáda starokladrubských běloušů.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
České Švýcarsko Desítky milionů let, pestrou geologickou činností vznikala tato jedinečná krajina severních Čech. Krajina plná zajímavých skalních útvarů,
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Přírodopis, horniny Autor: Ing. Světlana Hřibalová Název.
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

Chráněná krajinná oblast Kokořínsko

OBECNĚ Dříve byla nazývána jako Polomené hory, ty vznikly koncem třetihor, kdy došlo k rozlomení reliéfu a proniknutí čedičového a znělcového magmatu k zemskému povrchu. Chráněná krajinná oblast Kokořínsko byla vyhlášena v roce 1976. Její rozloha je 271,57 km2. Krajina má kaňonovitý charakter, v severních částech přechází v pahorkatinu. Charakteristikou pro toto území jsou také pískovcové skály. CHKO Kokořínsko se skládá ze dvou oblastí – kokořínská oblast a vlhošťská oblast. Údolí jsou většinou bezvodá, jedinými většími stálými toky jsou potoky Pšovka, Liběchovka a Dolský potok.

Maloplošná chráněná území CHKO Kokořínsko PR Kokořínský PR Kostelecké bory PR Mokřady dolní Liběchovky PR Mokřady horní Liběchovky PR Vlhošť PP Černý důl PP Deštenské pastviny PP Husa PP Kamenný vrch u Křenova PP Krápník PP Martinské stěny PP Mrzínov PP Na Oboře PP Osinalické bučiny PP Pod Hvězdou PP Prameny Pšovky PP Ronov PP Stráně Hlubokého dolu PP Stráně Truskavenského dolu PP Střezivojický špičák - Střezivojice PP Stříbrný vrch PP Želízky

Přírodní rezervace kokořínský důl Přírodní rezervace Kokořínský důl byla vyhlášena v roce 1953. Je to jedno z největších maloplošných chráněných území v ČR. Je jádrem CHKO Kokořínsko. Její rozloha je 20,97 km2. Počáteční stadia rozpadu kvádrových pískovců jsou zde nejlépe doložena. Na dně dávného moře byly uloženy tyto měkké horniny.

Přírodní Památka černý důl Přírodní památka Černý důl se nacházející blízko obce Svatoňovice v okrese Opava. Důvodem ochrany je opuštěný důl (zimoviště mnoha druhů netopýrů)

Pšovka Hrad Kokořín

KOkořínsko Rybník U Vrby Mšenské pokličky Vlhošť Skály na Stříbrném vrchu

Vypracoval: Martin Ptáček Zdroje: cs.wikipedia.cz images.google.com