Návrh databází POI pro oblast cestovního ruchu Návrh kategorizace databází POI pro oblast cestovního ruchu Vedoucí projektu: Vypracování: Mgr. Ivana Češková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Certifikace služeb cestovního ruchu Minikonference cestovního ruchu Chrudimska 20. dubna 2010.
Stavební zákon a územní plánování
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Služby.
Volnočasové projekty a EU financování

SLUŽBY Nevýrobní složka hospodářství. Nejdynamičtěji se rozvíjející sektor hospodářství (za 10 let vzrostl o 15% podíl na HDP na 55%). Maloobchod, peněžnictví,
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Porovnání tvorby DKM a KM-D pro katastrální území Antošovice
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Subjekty a vykonavatelé veřejné správy
Management cestovního ruchu
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Cestovní ruch turismus, turistika, rekreace, rekreologie = cílené, záměrné cestování CR – možnost vycestování člověka a jeho setrvání mimo své bydliště,
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Materiálně technické předpoklady
Tvorba mapy pro orientační běh s použitím GPS
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Kategorizace databází POI pro oblast dopravy Institut geoinformatiky téma bakalářské práce Autor : Lenka Karasová Vedoucí : Mgr. Ivana Češková Rok : 2005.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Autor: Lukáš Kalousek Vedoucí projektu: Dr. Ing. Bronislava Horáková
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Dostupnost objektů cestovního ruchu k síti cyklistických tras (na příkladu Olomouckého kraje v prostředí GeoMedií) Milan JINDÁČEK Vedoucí bakalářské práce:
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Geografie cestovního ruchu
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Liberec 2014 Mgr. Jan Charousek. Cestování a poznávání vzdálenějšího okolí doprovázelo i vývoj starověkých civilizací. Mnohé písemné doklady o cestování.
© 2008 World Media Partners Turistický portál Východních Čech Cíl projektu: Nárůst počtu návštěvníků a turistů a rozvoj cestovního ruchu v Pardubickém.
Mgr. Jan Charousek Liberec Cestovní ruch je otevřený a dynamický systém, který tvoří dva podsystémy: Subjekt cestovního ruchu Objekt cestovního.
Vývoj TIC po roce 1989 a jejich současné postavení v systému cestovního ruchu Ostrava, Ing. Pavel Attl, Ph.D., katedra cestovního ruchu, VŠH.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Celostátní turistický informační systém Josef Zelenka Úvod Veřejná soutěž na CTIS v ČR Závěry.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Standardy a legislativa pro IS v cestovním ruchu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
N Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ n Číslo a název šablony n klíčové aktivity III/2 n klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Služby.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Geografická kartografie
Kategorizace databází POI pro oblast dopravy
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Postavení CR v hospodářství
GIS NÁZEV DIPLOMOVÉ PRÁCE JAKO NÁSTROJ PRO PODPORU
Segmentace trhu pro cr Nikola Holasová.
Transkript prezentace:

Návrh databází POI pro oblast cestovního ruchu Návrh kategorizace databází POI pro oblast cestovního ruchu Vedoucí projektu: Vypracování: Mgr. Ivana Češková Barbora Hejlková Zadavatel: Skupina: Společnost CEDA G363

Osnova prezentace Úvod Úvod Zadání Zadání Cíl projektu Cíl projektu Vysvětlení pojmů POI, cestovní ruch Vysvětlení pojmů POI, cestovní ruch Úkoly Úkoly 1. Návrh datového modelu – ER diagram POI 2. Normy a standardy 3. Možné zdroje POI – ERA diagram Zdroje Použité zdroje Použité zdroje

Úvod existující databáze obvykle vznikají za speciálním účelem a při jejich použití v jiném kontextu v oblasti cestovního ruchu dochází k určitým problémům týkajících se geografické přesnosti, atributové bohatosti a aktuálnosti. Výsledkem je jistá roztříštěnost dat v oblasti POI. existující databáze obvykle vznikají za speciálním účelem a při jejich použití v jiném kontextu v oblasti cestovního ruchu dochází k určitým problémům týkajících se geografické přesnosti, atributové bohatosti a aktuálnosti. Výsledkem je jistá roztříštěnost dat v oblasti POI.

Zadání Návrh kategorizace databází POI a jejich vnitřní struktury pro použití v oblasti cestovního ruchu, zejména ve formě internetových informačních služeb, případně s výhledem k jejich použití v oblasti LBS (Location based services) Návrh kategorizace databází POI a jejich vnitřní struktury pro použití v oblasti cestovního ruchu, zejména ve formě internetových informačních služeb, případně s výhledem k jejich použití v oblasti LBS (Location based services)

Cíl projektu návrh datového modelu, podrobná kategorizace objektů POI a určení vhodných atributů k jednotlivým typům, které jsou z uživatelského pohledu významné návrh datového modelu, podrobná kategorizace objektů POI a určení vhodných atributů k jednotlivým typům, které jsou z uživatelského pohledu významné

POI Points of interest Points of interest „zájmové body“ Databáze POI Databáze POI Ucelená sada databází, v níž každý záznam zahrnuje základní, případně rozšířené informace o objektu a zároveň souřadnici jeho polohy v prostoru

Cestovní ruch Dočasná změna místa pobytu tj. cestování a přebývání mimo místo trvalého bydliště, zpravidla ve volném čase, a to za účelem rekreace, rozvojem poznání a spojení mezi lidmi Dočasná změna místa pobytu tj. cestování a přebývání mimo místo trvalého bydliště, zpravidla ve volném čase, a to za účelem rekreace, rozvojem poznání a spojení mezi lidmi

Úkoly I.Návrh datového modelu POI větvení, kategorizace, atributy větvení, kategorizace, atributy II.Vyhledání norem a standardů III.Zjistit datové zdroje pro oblast tvorby POI tvorba databáze zdrojů tvorba databáze zdrojů

I. Datový model POI 1. Typy POI pro oblast CR 2. Podtypy POI 3. Atributy – základní a doplňující 4. ER- diagram POI

1. Typy POI Ubytovací zařízení Ubytovací zařízení Stravovací zařízení Stravovací zařízení Lázeňská zařízení Lázeňská zařízení Kulturní zařízení Kulturní zařízení Památky Památky Informační centra Informační centra Sportovní zařízení Sportovní zařízení

2. Podtypy POI Tabulka TYPE (výřez)

3/1 Atributy - základní ID_POI NAME ANAME BNAME STREET CODE_STR STREET_NO MUNI_SECT CODE_MSECT HOUSE_NO H_NO MUNICIPAL CODE_MUNI DISRICT CODE_DISTR POST_CODE CODE_ADDR LOC PHONE FAX URL X_JTSK Y_JTSK X_WGS84 Y_WGS84 INFO  Pro všechny typy POI:

3/2 Atributy - doplňující  týkají se: vstupu vstupu kontaktu kontaktu upřesňujících informací dle jednotlivých typů upřesňujících informací dle jednotlivých typů

4. E-R diagram POI (zjednodušený)

II.Normy a standardy  Turistické atraktivity  Turistické atraktivity – neexistují  Ubytovací zařízení –  Ubytovací zařízení – doporučující charakter, nepovinná certifikace  Stravovací zařízení –  Stravovací zařízení – Doporučení upracující základní ukazatele pro kategorizaci hostinských zařízení  Informační centra – pouze členové A.T.I.C

III.Možné zdroje dat POI a) Instituce, úřady, organizace atd. CZeCOT – turistický server ( podrobně zmapovány turist.regiony ČR) CZeCOT – turistický server ( podrobně zmapovány turist.regiony ČR) Česká centrála cestovního ruchu Česká centrála cestovního ruchu HO.RE.KA ČR HO.RE.KA ČR Národní památkový ústav - Ústřední seznam kulturních památek ČR Národní památkový ústav - Ústřední seznam kulturních památek ČR Krajské úřady - Seznamy kulturních památek svých územních správních celků Krajské úřady - Seznamy kulturních památek svých územních správních celků

b) Firmy zabývající se tvorbou POI: T – mapy s.r.o. T – mapy s.r.o. Surgeo s.r.o. Surgeo s.r.o. PjSoft s.r.o. PjSoft s.r.o. Gepro s.r.o. Gepro s.r.o. Position s.r.o. Position s.r.o. Tranis s.r.o. Tranis s.r.o. PlanStudio s.r.o. PlanStudio s.r.o. SHOCart s.r.o. SHOCart s.r.o.

ERA-diagram ZDROJE (zjednodušený)

Zdroje

Děkuji za pozornost