1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Komunitární program PROGRESS
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
REACH ÚČINNOST – Ministerstvo životního prostředí
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 HLG Chemicals vysoká pracovní skupina o konkurenceschopnosti chemického průmyslu EU Udržitelný rozvoj a konkurenceschopnost Praha, 18. května 2011 Ladislav.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
1 SCHP ČR a REACH Seminář – Kongresové centrum Praha 5. října 2006 RESPONSIBLE CARE Ladislav Novák.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Lucie Myšková, Ph.D – 2011 Pouze oblast PP užívání návykových látek Metodika místního šetření Manuál Etický kodex Standardy 2012 revize v rámci.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
PROJEKT: „VÝUKA MATEMATIKY POMOCÍ APLIKACÍ Z REÁLNÉHO ŽIVOTA ANEB MATEMATIKA NENÍ VĚDA“ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU - CZ.1.07/1.1.34/ Pilotní ověření.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 RESPONSIBLE CARE Odpovědné podnikání v chemii, Adaptabilita chemického průmyslu, projekt esf Svaz chemického průmyslu České republiky Ing. Ladislav Špaček,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Předcházení vzniku odpadů a nejlepší dostupné techniky
Ing. Stanislava Správková
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Realizace projektu „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ v oblasti REACH Realizace projektu „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ v oblasti REACH Ing. Alena Krejčová Svaz chemického průmyslu České republiky Konference SCHP ČR „Implementace REACH, podpora výzkumu“ Praha

2 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Klíčové aktivity projektu jsou v části věnované REACH zaměřeny na rozvoj lidských zdrojů v oblasti znalosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických látek, o zřízení Evropské agentury pro chemické látky, o změně směrnice 1999/45/ES a o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 793/93, nařízení Komise (ES) č. 1488/94, směrnice Rady 76/769/EHS a směrnic Komise 91/155/EHS, 93/105/ES a 2000/21/ES (REACH) a jeho implementace ve firmách.

3 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Klíčové aktivity realizace:  Otevření regionálních pracovišť  Příprava specializovaných vzdělávacích modulů a vzdělávacích materiálů k nařízení REACH  Individuální specializované školení zástupců zaměstnavatelů (řídících pracovníků) k nařízení REACH  Odborné školení zaměstnanců k nařízení REACH.  Individuální školení zaměstnanců k nařízení REACH zajišťované členy realizačního týmu  2 konference k projektu (úvodní a závěrečná)

4 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Otevření regionálních pracovišť Zřízení tří kontaktních regionálních pracovišť pro kraje s vysokou koncentrací chemické výroby (Středočeský, Ústecký a Moravskoslezský kraj) Tyto regionální kanceláře budou mít rozšířenou působnost na další kraje České republiky. Současně je zřízená kancelář projektu.

5 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Kontaktní údaje: Regionální kancelář s působností pro kraje Středočeský, Hradecký a Pardubický Ing. Dana Hendrychová Konzultant, koordinátor tel: Dělnická 12tel: Praha 7 fax:

6 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Regionální kancelář s působností pro kraje Ústecký, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a Liberecký Ing. Lubomír Štěpán konzultant, koordinátor Revoluční 1930/86 tel.: Ústí nad Labem

7 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Regionální kancelář pro kraje Moravskoslezský, Olomoucký, Jihomoravský, Zlínský a kraj Vysočina Ing. Pavel Pavlas, MBA konzultant, koordinátor Plzeňská 388/530 tel.: Ostrava – Stará Bělá

8 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Kancelář projektu Ing. Ladislav Novák hlavní manager projektu Dělnická 12tel.: Praha 7fax:

9 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Ing. Alena Krejčová hlavní konzultant - školitel Dělnická 12tel.: Praha 7tel.: fax:

10 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Ing. Oldřich Petira, CSc. školitel - specialista Dělnická 12tel.: Praha 7

11 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Ing.Vladimír Janeček odborník problematiky REACH Dělnická 12tel.: Praha 7 Ing. Ladislav Špaček, CSc. odborník pro odpovědné podnikání v chemii Dělnická 12tel.: Praha 7

12 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Ing.Martin Šilhan, PhD. odborník problematiky vědy a výzkumu Dělnická 12tel.: Praha 7

13 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Realizační tým zajišťuje: Koordinaci, administraci a řízení projektu Organizování školení zajišťovaných externím dodavatelem školicích služeb Kontakt s cílovými skupinami, tj. zaměstnavateli a zaměstnanci, poskytování konzultací cílovým skupinám Individuální školení zaměstnanců

14 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Seznámení s účelem nařízení Identifikace subjektů a látek, kterých se nařízení týká Povinnosti výrobců a dovozců při registraci chemických látek a postup při jejich plnění: předběžná registrace, příprava registrační dokumentace, informace o formátu IUCLID 5, ukládání informací do IUCLID 5, společné předkládání údajů skupinou žadatelů o registraci, hodnocení rizik pro účely registrační dokumentace, příprava nových bezpečnostních listů, postup při povolování a omezování látek atd. Příprava specializovaných vzdělávacích modulů a vzdělávacích materiálů k nařízení REACH Obsah:

15 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Povinnosti následných uživatelů a postup při jejich plnění: příprava zprávy o chemické bezpečnosti, oznamování atd. Povinnosti dalších dotčených subjektů postup při jejich plnění Návaznost nařízení na další legislativu Rozsah: minimálně 50 stran Přípravu školicích materiálů bude zajišťovat externí dodavatel, vzešlý z výběrového řízení Termín: 2. čtvrtletí 2007

16 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Nařízení REACH a jeho návaznost na další legislativu Očekávané změny na evropských a světových trzích chemických komodit vyvolané implementací nařízení, jak těmto změnám čelit a jak jich využít pro podnikání V rámci školení budou účastníci rovněž seznámeni s problematikou ochrany životního prostředí a bezpečnosti práce, kontroly řízení jakosti a s metodami řízení a rozvoje lidských zdrojů. Individuální specializované školení zástupců zaměstnavatelů (řídicích pracovníků) k nařízení REACH Obsah školení:

17 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Organizace: individuální školení ve firmách. Délka školení bude individuální v závislosti na potřebách. Toto školení bude zajišťovat externí dodavatel školicích služeb, vzešlý z výběrového řízení. Absolventi školení obdrží osvědčení. Zahájení: 2. čtvrtletí 2007

18 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vysoce specializované školení odborných pracovníků k nařízení REACH a jeho implementaci Školení o podstatě nařízení, povinnostech výrobců, dovozců, následných uživatelů, distributorů a dalších subjektů a postup při jejich plnění – předběžná registrace, příprava registrační dokumentace, informace o formátu IUCLID 5, ukládání informací do IUCLID 5, hodnocení rizik pro účely registrační dokumentace, příprava nových bezpečnostních listů, postup při povolování a omezování látek, oznamování informací, zpracování zprávy o chemické bezpečnosti následným uživatelem atd. Odborné školení zaměstnanců k nařízení REACH Obsah školení:

19 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Návaznost nařízení na další legislativu V rámci školení budou účastníci rovněž seznámeni s problematikou ochrany životního prostředí a bezpečnosti práce, kontroly řízení jakosti a s metodami řízení a rozvoje lidských zdrojů. Organizace: skupinová školení (skupiny po cca 8 – 12 účastnících). Délka školení bude přizpůsobena jednotlivým tématům. Toto školení bude zajišťovat externí dodavatel školicích služeb přímo v jednotlivých krajích. Absolventi školení obdrží certifikát. Zahájení: 2. čtvrtletí 2007

20 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Systematické a dlouhodobé vzdělávací aktivity, které zajistí kontakt s cílovou skupinou po celou dobu realizace a současně umožní sledovat výsledky vzdělávání v praxi – zpětná vazba. Podle potřeby budou v pravidelných intervalech kurzů (1x za 3 měsíce) vybraní pracovníci seznámeni s novinkami, změnami a možnostmi řešení. Školení se budou týkat praktických témat z praxe. Organizace: individuální školení ve firmách. Zahájení: 2. čtvrtletí 2007 Individuální školení zaměstnanců k nařízení REACH zajišťované členy realizačního týmu Obsah školení:

21 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Veškeré informace o školeních včetně instrukcí pro přihlášení budou zveřejňovány na webových stránkách projektu a rovněž na webových stránkách SCHP ČR

22 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Webové stránky projektu obsahují tyto části: základní informace o projektu informace o nařízení REACH kontakty na regionální kanceláře a kancelář projektu aktuální informace odkazy na studie, analýzy