Prevence dětských úrazů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 14_ Místo, kde žijeme Bezpečné přecházení
Advertisements

Hasičský záchranný sbor České republiky 2010
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Bezpečná domácnost Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Bezpečnost silničního
Alimentární onemocnění
BOLÍ MĚ V KRKU. CÍTÍM SE SLABÝ LEŽÍM V POSTELI. NIC MĚ NEBAVÍ. POTÍM SE. MÁM TEPLOTU. NECHODÍM DO ŠKOLY. BOLÍ MĚ BŘICHO. JE MI ŠPATNĚ. NEMÁM CHUŤ K.
Elektřina vyrábí teplo
Zásah elektrickým proudem
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
Alimentární onemocnění
09.1 Chodec v silničním provozu
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Dopravní značky.
Umíte se chovat na silnici?
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ S ELEKTRICKÝMI ZAŘÍZENÍMI
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
Bruslení. Třída I. E sice není sportovní třídou, ale je plná šikovných dětí, které se žádného sportu nezaleknou. S nadšením a plni očekávání jsme se již.
Přehled činnosti SÚIP v roce 2011 Počty provedených kontrol Úrazy v ČR v roce 2011 –Rozdělení dle zdroje –Analýza podle odvětví Pokuty.
PRVNÍ POMOC PŘI ÚRAZECH DUM/004/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/První pomoc při úrazech/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012.
Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní.
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY VY_32_Inovace_20VA-2 Vypracovala : Mgr. Alena Vaňková ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace.
Prázdniny 2012 Společná tisková konference Policie ČR, BESIP – Ministerstva dopravy a Českého svazu pivovarů a sladoven dne
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 10) Lidé.
Moje přečtené knihy Leden 2016 Alexandra Hendrychová, 2.A., ZŠ U Pálenice.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
Autor: Mgr. Radana Marelová
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
NÁKUPY Sčítání a odčítání do 100 s přechodem desítky
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Ochrana člověka při ohrožení zdraví a života:
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_20_CHOVÁNÍ CHODCE TÉMA: CHOVÁNÍ CHODCE
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Rizikové sporty a rizikové chování v dopravě
Elektrické spotřebiče v domácnosti
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Bezpečná domácnost Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Dětské dopravní hřiště Liberec
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Prevence dětských úrazů Kdy nás může potkat úraz ? Vypracovala: Jiřina Rauscherová

1) Pády - kdy a kde mohou děti upadnout? Na procházce Ze stromu, ze schodů Ve třídě na ostrou hranu stolu Na mokré podlaze nebo dlažbě Přišlápnutím rozvázané tkaničky Vykloněním z okna Při jízdě na kole

2) Popáleniny – kdy a kde se mohu spálit? Při hře se zápalkami Při prozkoumávání elektrických zásuvek Při nepozornosti u zapnuté žehličky Při rozdělávání ohýnku Při dotyku na rozehřátá kamna (chalupa, chata)

3) Opaření – kdy a kde se mohu opařit? U zapnutého sporáku Horký hrnec s vařící vodou Varná konvice Přímo na stole – káva nebo horký čaj POZOR!!! Opařenina moc bolí a dlouho se hojí !!!

4) Tonutí – kdy a kde se můžu začít topit? Při skákání do neznámé vody Při koupání bez dozoru dospělých Při jízdě na parníku nebo na lodi Při prozkoumávání nezakrytých sudů a studní Při bruslení na tenkém ledě POD VODOU ČLOVĚK nemůže DÝCHAT !!!

5) Otrava – jak se můžu otrávit? Při sběru hub a lesních plodů Když jím neumytou zeleninu a ovoce Když polknu neznámý lék NEŽ půjdu JÍST, umyji si ruce mýdlem a teplou vodou!!!

6) Jízda na kole – kdy se mohu zranit? Při střetu s autem nebo jiným dopravním prostředkem Když jedu na kole bez správného sportovního a bezpečnostního vybavení – bez helmy, špatné boty, nedostatečné vybavení kola Při nedodržování dopravních předpisů

7) Hraní nebezpečných her – kdy se mohu zranit? Při hraní si s ostrými předměty (šermování s pastelkami) Při hře na schovávanou v neznámém prostředí Při házení s ostrými předměty Při praní se Při střílení z kuličkové pistole nebo praku

8) V silničním provozu – kdy mě může ohrozit jedoucí vozidlo? Při přebíhání silnice bez rozmyslu Při přecházení na červenou Když přecházím silnici mimo přechod pro chodce

9) Kontakt s cizími psy POZOR NA !!! : Psy nikdy nedráždíme !!! Volně pobíhající psy bez pána, vodítka a náhubku Hlazení psů Nepřivázané psy za plotem Na psy v dopravních prostředcích Psy nikdy nedráždíme !!!

Děkuji vám za pozornost !!! A dávejte na sebe pozor !!!