„Současný pohled na komplexní péči “ Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Jan Dohnálek 30.11.2011 Americké centrum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci se naučí druhy vět, procvičí si učivo hravou formou Autor
Advertisements

Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Naučil jsem se....
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura.
MATEMATIKA PRO 1. ROČNÍK POČÍTÁNÍ DO 9.
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Správné vyplnění volného času VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Úvahy v ranní mlze….
Medvídek Pú.
Tvorba webových aplikací
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
VY_32_INOVACE_VkZ Alkoholismus
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY YOUR Povídej si se spolužákem ve dvojici. Snaž si zapamatovat si, co jsi slyšel.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
Koncepce péče o staré občany
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vánoční příklad Tietz.
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_09-2-1_Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Batole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Když maminka jednoho dne večer chystala večeři,
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
Jessica COX.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Posun : Auto nebo S láskou je to jako s máslem: občasná trocha chladu ji udržuje svěží.
Specifický typ osobnosti
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Tato TANTRA pochází původem z Indie.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Citáty z knihy Malý princ
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Termínovaný vklad Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět: Finanční gramotnost Cílová.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Zítra v práci – inovace CZ.1.04/2.1.01/E Karlovy Vary Síť mateřských center Rut Kolínská.
CO JE TO DIABETES A JEHO KOMPLIKACE CO JE TO DIABETES A JEHO KOMPLIKACE _________________ Terezie Pelikánová Centrum diabetologie IKEM Praha.
Sdružení mladých sklerotiků Pacientská organizace pro zkvalitnění života s roztroušenou sklerózou.
Vývoj osobnosti I. Od prenatálního období po batole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
DOZP Zběšičky – pracoviště Duha Písek
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
URGENTNÍ MEDICÍNA CO UMÍME NABÍDNOUT PACIENTŮM?
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Pocházíš z chudé rodiny, nemáte dostatek peněz na jídlo a je potřeba abys pravidelně pomáhal/a matce vydělávat peníze. Pocházíš ze striktně náboženské.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Proč nekouřit? Kouření škodí zdraví V současnosti umírá na celém světě v důsledku kouření zhruba 4 milióny lidí ročně.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Naučil jsem se....
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Přísloví VY_32_INOVACE_19
Otázky pro průběžnou práci
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Maya Angela a její moudrá slova
Maya Angela a její moudrá slova
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Obezita v USA JAK TO VIDÍM JÁ.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

„Současný pohled na komplexní péči “ Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Jan Dohnálek Americké centrum

Začátek Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek ICTUS u mne proběhl (48 let) Subjektivně jsem nic necítil. Pak to byla záležitost dvou vteřin. Probudil jsem se za měsíc. Nemluvím. Nepíšu. Nečtu. Chce se mi skončit !! Můj boj. ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO:

Kde všude jsem byl a čeho jsem dosáhl Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek Slapy Albertov……. Dosáhl jsem do míst, kam to nikdo nepřepokládal. Za čas jsem začal:  mluvit,  začal jsem se podepsat postiženou rukou,  řídit auto a lyžovat. ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO:

Pevná vůle Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek To jsi ty a tvá pevná vůle. Nemají před sebou ten správný vzor. Nešlo by jim pomoct a jak? Kolik jich vlastně je? Zahájení činnosti – ICTUS. Začátek výjezdů. ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO:

Důchodový věk Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO: WWW.ICTUS.CZ

Jak poznám mrtvici Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO: WWW.ICTUS.CZ TvářPožádejte nemocného, aby se usmál, zapískal a ukázal zuby. U člověka s iktem dochází k poklesu ústního koutku. Pokud se nemocný usměje, ústní koutky nebudou symetrické. RucePožádejte nemocného, aby natáhl ruce před sebe a otočil je dlaněmi dolů. Ochrnutá ruka obvykle rychle klesá ŘečPožádejte pacienta, aby řekl jednoduchou větu, například: „Starého psa novým kouskům nenaučíš.“ Člověk s cévní mozkovou příhodou toho není schopen, nebo bude slova komolit.

Současný pohled na komplexní/koordinovanou péči Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO: WWW.ICTUS.CZ Pohled pacienta Pohled rodiny Můj pohled UVN Slapy Můj přístup

Maminka Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO: WWW.ICTUS.CZ

Tomáš Motto: Pouze postižený, mající vůli k aktivní činnosti, může něco dokázat Dohnálek ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO: WWW.ICTUS.CZ

„Mozková mrtvice a co dál???“ tel: ICTUS o.p.s.Banka /5500 ICO: WWW.ICTUS.CZ Žít naplno