Ochrana a ohodnocování duševního vlastnictví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Advertisements

„Transfer technologií a ochrana duševního vlastnictví II“ Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Ústav fyzikální biologie Nové Hrady –
Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
Původ potravin pro školní stravování – lze jej dohledat? Ing. Pavel Smetana, Ph.D. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta.
Patenty Na co dávat pozor při zápisu
Seminář Inovační potenciál ČR a programy EUREKA a Eurostars Evropský patent – aktuální vývoj ochrany Mgr. Petr Novotný 11. září 2013.
Registrace ochranné známky
M11: Duševní a průmyslové vlastnictví a jeho ochrana
FIT ČVUT v Praze Právo a informatika Mgr. František Šejnost
Průmyslově právní informace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_10 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Volně přístupné informační zdroje z oblasti průmyslového vlastnictví MZK- Brno Ing. Z. Čapková, ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. VÝZKUM, VÝVOJ, INOVACE A PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ odborné školení.
Autor:Pavlína Krejčí Předmět/vzdělávací oblast:Základy společenských věd Tematická oblast:Člověk a právo Téma:Právo v oblasti duševního vlastnictví Ročník:1.a.
Úvod do autorského práva Když se nerozhodneš, buď nerozhodný, když se však rozhodneš, buď rozhodný.. L.N.Tolstoj FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele.
HMOTNÉ A DUŠEVNÍ VLASTNICTVÍ
Poslední přednáška Výběr ze zbývajících kapitol. Co nám zbývá Inovace Operační management CRM.
MÉDIA II Mediální trh. Tiskový trh Je regulován velmi volně, k vydávání je potřebná pouze registrace. Vývoj deníků směřoval k postupnému grafickému zpřehlednění,
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Báze Úřadu průmyslového vlastnictví v Praze Poslední aktualizace: 20. března 2014.
 Snaha společností vydávajících software (Microsoft corp., aj. ) zabránit jednomu druhu protiprávního jednání (zejména neoprávněnému užívání softwaru.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
KVARTÉR - VĚDA A VÝZKUM. Interaktivní graf výdajů na vědu a výzkum.
1 Práva související s právem autorským  Práva výkonného umělce (tvůrčí, § 67 a násl AutZ )  Právo výrobce zvukového záznamu (netvůrčí, § 75 a násl. )
Lektor – Ing. Kárník Ladislav, CSc.
Základní literatura PISTORIUS, Vladimír. Jak se dělá kniha. Praha/Litomyšl, TELEC, Ivo – TŮMA, Pavel. Přehled práva duševního vlastnictví 1. Brno:
EKONOMIKA DLOUHODOBÝ MAJETEK Ing. Hana Kročová
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
Změna v úpravě práv duševního vlastnictví po rekodifikaci Mgr. Mikuláš Vargic.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Mezinárodní patentové třídění (MPT, IPC) -Věcný vyhledávací jazyk pro vynálezy (patenty a užitné vzory). -Není závislé na jazyce. -Třídicí tabulky se mění.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
Typy duševního vlastnictví a jejich ochrana
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SIK Skupina odhalování informační kriminality
ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ Domů Helpdesk Mail Hledání Mapa stránek 13 Duben, 2008Elektronické podávání Průmyslová práva Zahraniční patentové úřady Formuláře.
Espacenet Martina Machátová Aktualizace: 10. dubna 2014.
Ochrana duševního vlastnictví
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Význam průmyslově právní ochrany pro transfer technologií
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Ochrana duševního vlastnictví
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
Patentové informace o nových technických řešeních Miroslav Paclík ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ
Novinky v oblasti ochrany průmyslového vlastnictví Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví Praha,
JUDr. Radim Polčák PRACOVNÍ SKUPINA PRO PRÁVO A INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE.
Ochrana duševního vlastnictví a design
PRÁVO VÝROBCE ZVUKOVÉHO ZÁZNAMU K JEHO ZÁZNAMU §§
Směrem k jednotnému digitálnímu trhu - harmonizace práv duševního vlastnictví JUDr. Jiří Čermák Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář 12. září 2012.
Mezinárodní ochrana duševního vlastnictví
Práva k nehmotným statkům. Evropský patent. Licenční smlouvy. JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Zbožíznalství, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Gymnázium Šternberk Petra Hudáková, Lucie Brablecová, Aneta Jelínková, Martin Michalík
Práva duševního vlastnictví 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
VÝCHOVA K OBČANSTVÍ VLASTNICTVÍ. DRUHY VLASTNICTVÍ veřejné, soukromé, duševní.
Ochranné známky První směrnice č. 89/104/EHS, kterou se sbližují právní předpisy členských států o ochranných známkách Zákon č. 441/2003 Sb. o ochranných.
Jak chránit obchodní značku na trhu EU?
Duševní vlastnictví - mezinárodní a evropská ochrana
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Mezinárodní patentové třídění (MPT, IPC)
Ochrana průmyslového vlastnictví
Národní databáze patentů a užitných vzorů
Šedá literatura - patenty
Transkript prezentace:

Ochrana a ohodnocování duševního vlastnictví Ing. Milan Škoda patentový zástupce Brno 7.2.2012

Autorské právo Autorské právo vzniká automaticky se vznikem díla. Není ho třeba registrovat. Autorská práva je možné rozdělit na práva osobnostní a majetková. Autorské právo je v České republice upraveno zákonem číslo 121/2000Sb., o právu autorském, právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů, zkráceně Autorským zákonem. Autorský zákon upravuje práva: autora k jeho autorskému dílu výkonného umělce k uměleckému výkonu výrobce zvukového záznamu k jeho záznamu výrobce zvukově obrazového záznamu k jeho prvotnímu významu rozhlasového a televizního vysílatele nakladatele zvláštní právo pořizovatele databáze

Ochrana technických řešení Technická řešení lze chránit patenty a užitnými vzory. Patentem je možné chránit výrobek, zařízení nebo technický postup. Užitným vzorem je možné chránit výrobek nebo zařízení, ne technický postup. Patent - patentový úřad provádí formální a úplný průzkum. Užitný vzor - patentový úřad provádí pouze formální průzkum. Patent – maximální doba ochrany 20 let, udržení je nutné vždy po 1 roce. Užitný vzor – maximální doba ochrany 10 let, 4 roky + 2 x 3 roky prodloužení. Na území ČR jsou platné české národní patenty a užitné vzory, a dále Evropské patenty, pokud jsou v ČR validovány.

Patent

Užitný vzor

Ochrana designu Design výrobku je možné chránit průmyslovým vzorem. Průmyslový vzor – maximální doba ochrany 25 let, prodloužení vždy po 5 letech. Na území ČR jsou platné české národní průmyslové vzory a průmyslové vzory Společenství.

Ochranné známky Slovní ZIXADOX Slovní grafická Obrazová Kombinovaná

Ochranné známky Prostorová Zvuková (XXXLutz Marken)

Ochranné známky barevná černobílá Na území ČR jsou platné české národní ochranné známky, Mezinárodní ochranné známky a ochranné známky Společenství. Práva z těchto registraci vyplívající jsou stejná, přestože řízení jsou zcela rozdílná.

Označení původu, zeměpisná označení Označením původu je název oblasti, určitého místa nebo země používaný k označení zboží pocházejícího z tohoto území, jestliže kvalita nebo vlastnosti tohoto zboží jsou výlučně nebo převážně dány zvláštním zeměpisným prostředím s jeho charakteristickými přírodními a lidskými faktory a jestliže výroba, zpracování a příprava takového zboží probíhá ve vymezeném území. Zapsaná označení původu: LIPTOVSKÁ BRYNDZA PARDUBICKÝ PERNÍK ZNOJEMSKÉ OKURKY

Rešerše a průzkumy patenty a užitné vzory ÚPV Praha http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pta.formular ESPACENET http://worldwide.espacenet.com/ DEPANET, USPTO a další

Rešerše a průzkumy průmyslové vzory ÚPV Praha http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.vza.formular WIPO http://www.wipo.int/ipdl/en/search/hague/search-struct.jsp OHIM (Alicante) http://oami.europa.eu/RCDOnline/RequestManager

Rešerše a průzkumy ochranné známky ÚPV Praha http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.oza.formular WIPO http://www.wipo.int/branddb/en/index.jsp TMview http://www.tmview.europa.eu/tmview/welcome.html OHIM (Alicante) http://oami.europa.eu/CTMOnline/RequestManager/en_SearchBasic

Oceňování Ocenění při prodeji podniku Ocenění při prodeji samotného nehmotného práva Ocenění ve sporu