Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KVARTÉR - VĚDA A VÝZKUM. Interaktivní graf výdajů na vědu a výzkum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KVARTÉR - VĚDA A VÝZKUM. Interaktivní graf výdajů na vědu a výzkum."— Transkript prezentace:

1 KVARTÉR - VĚDA A VÝZKUM

2 Interaktivní graf výdajů na vědu a výzkum

3 Politika EU – Věda a výzkum

4 VĚDA Věda je systematický způsob poznání skutečnosti, jehož objektem mohou být předměty, události nebo lidé. Věda může být teoretická a aplikovaná. Vědecké obory matematické přírodní (empirické) humanitní (společenské)

5 VÝZKUM Výzkum je aktivní, vytrvalý a systematický proces bádání s cílem objevit, interpretovat nebo přepracovat fakta. Tento proces produkuje velké množství teorií, zákonů, popisů chování a umožňuje jejich praktické využití. Evropská organizace pro jaderný výzkum - CERN Národní úřad pro letectví a kosmonautiku - NASA

6 VYNÁLEZ Vynález je výrobek nebo technický postup, který představuje poprvé prakticky realizovanou novou myšlenku, která buď zlepšuje současný stav, nebo poskytuje úplně nové možnosti. Za určitých podmínek může být na vynález udělen patent (patent je zákonná ochrana vynálezu zaručující vlastníkovi výhradní právo k jeho využití). o České vynálezy České vynálezy o Světové vynálezy Světové vynálezy Ochranná známka – je označení, pomocí kterého firmy identifikují samy sebe, své výrobky a služby. Tím se odlišují od konkurence.


Stáhnout ppt "KVARTÉR - VĚDA A VÝZKUM. Interaktivní graf výdajů na vědu a výzkum."

Podobné prezentace


Reklamy Google