METODA STORYLINE Metoda Storyline jako nástroj výuky anglického jazyka v heterogenních třídách ZŠ Na Rovině.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Informační schůzka k programu IP Erasmus v Burgasu.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_667_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_KLAD TÉMA:
Education Developments in the United Kingdom Rozvoj vzdělávání ve Spojeném království Diversification and Specialism Diverzifikace a specializace Why and.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.04 Ověření.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
Pravěkým umělcem - výtvarná výchova Martina Dostálová - ZŠ K
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_663_SLOVESO_MÍT_OTÁZKA TÉMA: VÝKLAD SLOVESA.
Cestování- slovní zásoba Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
PROJEKT přechod od myšlenky k činu, který se uskutečňuje na žákovu zodpovědnost a má zcela konkrétní výstup =
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Cizí jazyk - Anglický jazyk – My school.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Inovativní projekty v oblasti moderních technologií.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_661_SLOVESO_MÍT_KLAD TÉMA: VÝKLAD SLOVESA.
To have got - affirmative Anglický jazyk VY_32_INOVACE_375, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání slovesa to have.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Phrasal verbs VY_22_INOVACE_09 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Structures, tunnels - zeměpis Růžena Dryeová - ZŠ SNP HRADEC KRÁLOVÉ Metodické pokyny pro učitele Předmět: zeměpis Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A2 Rok: 2010.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Tereza Černá Název materiálu:VY_32_INOVACE_16_16_Passive voice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Tereza Černá Název materiálu:VY_32_INOVACE_01_16_Present simple I. (be, have) Číslo projektu:
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Název vzdělávacího materiálu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
VY_32_Inovace_ So x Neither Project 3
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Charakteristika výukového materiálu
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
„K inovaci s inspirací“
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
BRITISH EDUCATION Yes, I would. Would you like to study at Oxford?.
Plánování prvních kroků
Litva, Kaunas Erasmus+ (JS 2016)
Název školy: Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací materiál: Podmínková.
FAMILY.
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
MY TYPICAL DAY AND WEEKEND Anotace: Materiál je určen žákům 7
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
PEOPLE´S APPEARANCE Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku a slouží k výkladu slovní zásoby „Vzhled lidí“ Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300.
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Time prepositions Anotace: Materiál je určen pro žáky
Schools Překlad Slovíčka 2.pol..
VY_32_INOVACE_Sei_I_11 My school Název projektu: OP VK
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

METODA STORYLINE Metoda Storyline jako nástroj výuky anglického jazyka v heterogenních třídách ZŠ Na Rovině

O metodě Storyline ◦užitečný nástroj pro jazykovou výuku ve třídách s žáky, kteří jsou na různých jazykových úrovních ◦motivuje žáky a vtahuje je do výuky ◦nabízí žákům úkoly, díky kterým si budují individuální jazykové struktury a slovní zásobu podle svého zájmu ◦vytváří dostatek příležitostí k různorodým úkolům podle schopností žáků ve skupině ◦rozvíjí všechny jazykové dovednosti a napomáhá dosahovat úrovně národních standardů

Kouzlo metody Storyline ◦Metoda Storyline je vystavěna tak, že učitel má plán nebo osnovu a žáci jsou tvůrci detailů konkrétního příběhu a jeho obsahu. Metoda Storyline má silný motivační náboj, protože žáci se cítí být vtaženi do příběhu a mohou ho sami ovlivňovat. ◦ Storyline – pupils have the story, teacher has a line.

Metoda Storyline v ZŠ Na Rovině ◦Projekt naší školy Metoda Storyline jako nástroj výuky anglického jazyka v heterogenních třídách ZŠ Na Rovině, který byl podpořen z programu Erasmus+, si klade za cíl seznámit učitele AJ s metodou Storyline tak, aby posílila výuku AJ na naší škole, kde integrujeme vysoké procento žáků se specifickými vzdělávacími potřebami. Po proškolení a získání vlastních zkušeností budeme pořádat workshopy pro zájemce z řad učitelů nejen AJ. Těšíme se na vás!

1. kurz v Glasgow CAPITAL TOURS ◦Seznámili jsme se se základními principy metody Storyline. Zažili jsme ji na vlastní kůži a na konci kurzu jsme se pokusili naplánovat si vlastní téma Storyline na příští školní rok. Diskutovali jsme o možnostech, jak na naší škole metodou pracovat. Course: Storyline goes language teaching Run by: Institute for Qualification in Schools SH and lecturers of Strathclyde University 16/8/2014 – 23/8/2014 Glasgow (at Strathclyde University) Let’s try out the storyline CAPITAL TOURS

AKTIVNÍ ÚČAST Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli výuku angličtiny metodou Storyline.

STEVE BELL Setkali jsme se se zakladatelem metody Storyline Stevem Bellem.

SPOLEČNÝ VÝLET Poznávání Skotska, přírody i historie

UBYTOVÁNÍ Výborné ubytování na univerzitních kolejích v jednolůžkových pokojích Společné večery a sdílení zkušeností

Uplatňování získaných dovedností ve výuce

We have got a car…

I am a cashier… we are pilots

Tak to jsou naše začátky se Storyline… Děkujeme za pozornost. Více na Facebooku.