VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seřaď obrazce podle velikosti
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.12 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem nahosemenných rostlin, zástupci evropských jehličnanů. Vzdělávací oblast: Semenné rostliny.
DOPLŇOVAČKA – pojmy nahosemenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Nahosemenné rostliny VY_32_INOVACE_009 – 1. sada, Př Přírodopis
Kyselost a zásaditost, indikátory
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
Lišejníky Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Rostliny semenné Semenné rostliny se rozmnožují semeny.
VYŠŠÍ ROSTLINY II. – zástupci nahosemenné rostliny-jehličnany Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Tundry a polární oblasti
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Krajinná sféra a její části
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Jehličnany.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a využitím oxidu vápenatého,
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY JEHLIČNATÉ STROMY
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Rozmnožují se pohlavně - semeny, ta jsou holá bez oplodí, oplození není závislé na vodě jako u výtrusných rostlin,rostliny mají pouze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
Nahosemenné rostliny - STROMY
Jehličnany NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
Rostliny nahosemenné Přírodopis VY_32_INOVACE_213, 11. sada, Př
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Jehličnany - poznávací znaky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
SEMENNÉ ROSTLINY NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Zvětrávání a činnost větru
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Jehličnany.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Krytosemenné rostliny
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Květenství a plodenství
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky čeledi miříkovitých,
 Z vajíček vznikají semena  Semena jsou nahá, nejsou v plodech  Neplodí (nevytvářejí plody)
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
VY_32_INOVACE_16- Smrk ztepilý Přírodověda - 4. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Nahosemenné rostliny rostliny semenné
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY rozmnožují se semeny, která nejsou ukryta v plodu
STROMY JEHLIČNATÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život
PRVOUKA – 2. ročník, JEHLIČNATÉ STROMY
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
VY_32_INOVACE_11- Borovice lesní Přírodověda - 4. ročník
VY_32_INOVACE_14- Jedle bělokorá Přírodověda - 4. ročník
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
VY_32_INOVACE_04-47 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Rostliny semenné rozmnožují se semeny
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_415 21. sada, Přírodověda Smrk ztepilý Přírodověda, 4. ročník VY_32_INOVACE_415 21. sada, Přírodověda ANOTACE  Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, životními nároky a využitím smrku ztepilého. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s naším nejpěstovanějším stromem, jeho nároky a využitím. Rozliší smrk od jedle. Pro koho je materiál určen  žák ZŠ, 4. ročník Autor  Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku  25.10.2011 Vzdělávací oblast  Člověk a jeho svět Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Smrk ztepilý Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Strom, krátké špičaté jehlice vyrůstají jednotlivě. Smrk ztepilý Strom, krátké špičaté jehlice vyrůstají jednotlivě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

žluté prašníkové (samčí) Dva druhy květů: žluté prašníkové (samčí) červené pestíkové (samičí) pyl přenáší vítr Ze samičích květů se vyvíjejí šišky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Původně horský strom, dnes se pěstuje i v nížinách pro dřevo: papír stavebnictví nábytek… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Mělké kořeny, snadno se vyvrátí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

kůra smrku mladé smrky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Čím se liší jedle od smrku: šišky rostou nahoru rozpadají se na stromě jehlice zaoblené „učesané“ do dvou stran Smrk šišky visí k zemi nerozpadají se jehlice špičaté kolem celé větvičky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Poznáš smrk od jedle? jedle bělokorá smrk ztepilý Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Použité zdroje: Fotografický materiál: soukromý archiv Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková