KIV/PRO Cvičení 9 24. 11. 2014. Částečný součet v posloupnosti Najděte maximální částečný součet v posloupnosti Vstup: – Reálná čísla Výstup: – Maximální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_17 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Advertisements

 př. 3 Je dán vektor u=(2;-4) a bod M[3;9]. Na ose x najdi bod N tak, aby vektor MN byl s vektorem u rovnoběžný. výsledek postup řešení.
VEKTOR A POČETNÍ OPERACE S VEKTORY
Programování funkcí v Excelu (pole)
Algoritmizace od algoritmu k Pascalu.
Cvičení Úloha 1: Rozhodněte zda posloupnost znaků v poli délky n tvoří palindrom (slovo, které je stejné při čtení zprava i zleva). Př.: [a,l,e,l,a] [a,n,n,a]
Poměr.
ALGO – Algoritmizace 6. cvičení
Dynamické programování Programovací technika pro řešení takových optimalizačních úloh, u nichž platí, že úloha se dá rozložit na menší podúlohy, z jejichž.
1/12 ALGO – Algoritmizace 5. cvičení 1.ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
ALGO – Algoritmizace 7. cvičení 1.ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
ALGO – Algoritmizace 1. cvičení
Programování v Pascalu Přednáška 3
ZPG - Základy Počítačové Grafiky cvičení 11. Obsah cvičení  Prezentace  Opakování (Viditelnost,Stínování těles)  Robertsův algoritmus.
Algoritmy I Cvičení č. 4.
Algoritmy I Cvičení č. 3.
Příklady z Matlabu 4 Příklady na řídící příkazy , IF , SWITCH , FOR , WHILE , příkazy vstupu a výstupu INPUT a DISP.
KIV/ZI cvičení 11 Tomáš Potužák. Procvičení funkcí I Příklad 1 – Do buňky E3 zapíšeme vzorec =C3*$C3+C$3 a zkopírujeme ho do buněk E2, D3 a D2. Co bude.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST II
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_15 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
Algoritmizace a programování Podmíněné a cyklické příkazy- 08
Informatika I 3. přednáška
Jazyk vývojových diagramů
Únorové počítání.
Deklarace Radim Štefan. 2 Použité zkratky BP – Borland Pascal De – Delphi.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_18 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Pojmy a interpretace.
10. ROVNOMĚRNĚ ZRYCHLENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB I.
KIV/PRO Cvičení Přátelské mince Mějme nově založený stát – Je potřeba vydat vlastní měnu – Uvažujme pouze mince, bankovky zanedbáme Vstup:
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
Jazyk vývojových diagramů
KIV/PRO Cvičení
KIV/PRO Cvičení Tiskárna Pěnezokazi mají tiskárnu (kopírku) na peníze – co vložím na vstup, dostanu na výstupu 2x Poté přidám jednu novou.
Cvičení.
Informatika I 8. přednáška RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
KIV/PRO Cvičení Otrávené fazole Mějme pytlíků fazolí – V každém je 1717 – fazolí – Jeden pytlík obsahuje otrávené fazole.
KIV/PRO. Taktika Máme hřiště čtvercového tvaru – Rozdělené na 8x8 polí, každé pole ohodnocené – Bude v něm hrát 8 hráčů – Hráči musí dobře vidět na všechny.
KIV/PRO Cvičení N nejvyšších hodnot Mějme 2D čtvercové pole [1,..., n][1,..., n] – n 2 vzájemně různých kladných celých čísel Zkonstruujte.
Aritmetická posloupnost (Orientační test ) VY_32_INOVACE_22-12  Test obsahuje pět úloh.  U každé úlohy je aspoň jedna odpověď správná.  Na každou úlohu.
Polygonové pořady Slouží k určení nových bodů v polohovém poli
KIV/PRO Cvičení Prvočísla Vyberte si (přirozené) číslo od 500 do 1000 Vyberte si 10 (přirozených) čísel od 2 do 100 Číslo vybrané z prvního.
ALGO – Algoritmizace 4. cvičení 1.ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
Matematické metody optimalizace Tomáš Vaníček Katedra inženýrské informatiky Stavební fakulta ČVUT Thákurova 7, Praha 6 Dejvice, b407
KIV/PRO Cvičení Nejkratší cesta Vstup – N měst – Mezi některými dvojicemi měst vedou obousměrné silnice, zadány délky cest Výstup – Nejkratší.
Automaty a gramatiky.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_16 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Průměr Maximum Minimum
Gravitační pole – úloha h) Zuzana Vlasáková, 8.A.
4. Typ pole 4.1 Jednorozměrná pole
Databázové systémy 1 Cvičení č. 5 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Vyhledávání vzorů (template matching)
VISUAL BASIC PRALG.
Úvod do UNIXu (6 th round) David Hoksza
Cvičení 2 Podmíněné příkazy, cykly. Podmíněné příkazy Podmínka – jakýkoliv logický výraz ( a=1,……..) ( a=1,……..) Příkaz – vlastní instrukce, která se.
Pascal - větvení.
POSLOUPNOST Mgr.Zdeňka Hudcová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Soustava lineárních rovnic
Práce pro profesionály Cvičíme se v MATLABu © Leonard Walletzký, ESF MU, 2003.
Aritmetická posloupnost
Pohyby v homogenním tíhovém poli Země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Strukturované typy proměnných v programovacím jazyce Pascal - 2.hodina
© Copyright Radim Štefan
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
Rovnice a graf přímé úměrnosti.
Podprogramy.
Opakování ze 4. cvičení int a; printf("Zadej číslo: ");
AVL a B-stromy cvičení Radek Mařík.
Transkript prezentace:

KIV/PRO Cvičení

Částečný součet v posloupnosti Najděte maximální částečný součet v posloupnosti Vstup: – Reálná čísla Výstup: – Maximální částečný součet M:

Částečný součet v posloupnosti Příklad: – Posloupnost – Jaký je maximální částečný součet v této posloupnosti? j rjrj

Částečný součet v posloupnosti Cvičení (doplňte): M(1)  __________________(1) for j := 2..n do if ________________ then(2) M(j)  ______________(3) else M(j)  ______________(4) end if end for

Triangulace s minimální váhou Najděte triangulaci polygonu P={v 1,…,v n,v 1 }, jejíž váha je minimální. – Pro jeden polygon existuje více triangulací – Váha triangulace odpovídá součtu délek diagonál, které jsou do triangulace zahrnuty

Triangulace s minimální váhou Příklad: – Najděte triangulaci s minimální váhou pro zadaný polygon ,79 7,99 6,2 6,45 5,92

Sběr jablek Farmář se domluvil s krávou, že mu zatřese s jabloní a on bude chytat padající jablka… – Víme kam (souřadnice [x,y]) a kdy jednotlivá jablka dopadnou – Farmář jablko chytí, pokud bude v čase dopadu na příslušných souřadnicích – Kolik jablek farmář maximálně chytí, pokud známe jeho rychlost a počáteční pozice farmáře je [0,0]? Př: 6 jablek v pozicích: a 1 =[3,0], a 2 =[1,2], a 3 =[3,3], a 4 =[2,2], a 5 =[2,0], a 6 =[2,3] – Rychlost farmáře: