Handicapované osobnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kdo jsme… Jsme děti z Dětského domova Uherský Ostroh. Nejmladší je sedmi-letá Tereza. Potom šestnácti-letí hoši-Petr, Lukáš a Milan, které mu je 17. Nejstarší.
Advertisements

Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv07/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.  DNES K NÁM DO ŠKOLY PŘIJEL TOM. JE MU 28 LET A OD NAROZENÍ JE TĚLESNĚ POSTIŽENÝ. TRPÍ MOZKOVOU OBRNOU.
2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
Vávrovice Opava. lékař předseda Župy českých lékařů ve Slezsku pokladník a předseda Matice opavské spoluzakladatel a předseda.
GENESIS.
Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.
Karel Hynek Mácha.
Jmenuji se Michaela Petrová
Každý z nás se setkal s tím, ze něco musel prezentovat. Svoje přátele a kamarády!!!! Pokus o prezentaci v PowerPointu.
Jára Cimrman 1.
Kolja 9.
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Historie 10 Historie 20 Historie 30 Historie 40 Historie 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné.
Osobnosti Charty 77 Václav Havel Petr Uhl Jiří Dientsbier Jiří Hájek.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
MOZEK.
legenda české a světové gymnastiky
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Handicapovaní lidé na trhu práce Michal Pavel, švec Zpracoval Lukáš Duben.
Životní plány a cíle Petr Machala.
Dne 29. ledna 2015 se žáci dočkali zaslouženého vysvědčení. Tento den si zpříjemnili „Muzikálovým a filmovým festivalem“. Zúčastnili se všichni žáci školy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Martin Kovář Martin Kovář narozen 20.března.1967.
2013Petra Bartošová 2013Petra Bartošová Polička byla založena jako královské město českým králem Přemyslem Otakarem II. v roce Petra Bartošová.
Čechomor.
Leoš Mareš.
Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B.
Číslo: : VY_32_INOVACE_18_06 (20) Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Moje Rodina.
Prezidenti ČSR a ČR Hospodářský zeměpis
8.A. Nikola Horská Ciara Harris Zpěvačka Datum narození: Místo narození: Texas Znamení: Štír Ciara Harris Zpěvačka Datum narození:
Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121
Některé fotky z akcí Martin Pašek (bývalý kytarista) Tomáš Svoboda (zpěv)
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
D OSPÍVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Pavel Kohout nar „I z hlupáka může něco být, když svou hloupost včas pozná.“
Martin Kreutzer MISTR JAN HUS.  Narození- kolem 1370, Husinec  Umrtí- 6.července 1415, Kostnice  Rektor Karlovy Univerzity, Kněz, Spisovatel  Vystudoval.
Housky z nebe. *1922 ve Vlkoši 2 starší sourozenci - Milena a Karel otec - přednosta na stanici matka - práce na statku.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Motivační dopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_19_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Daniel Landa Základní škola Libina, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Test k ověření znalostí z HV
Popisuje: Vojtěch Zedek
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Michal Kavalčík (13.června1975 Český Těšín).
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Jindřich Brabec AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Věta se skládá ze slov Název školy
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_04
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
Milované Kvalčanky vyvedené v oleji 1. List z babiččina alba.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

Handicapované osobnosti Lou Fanánek Hágen František Moravec Vypracoval Martin Krupauer

Obrázky

Základní informace Jméno a příjmení: František Moravec Přezdívka: Lou Fanánek Hagen Datum narození: 18. červen 1966 Rodinný stav: ženat ( Marie Homolová ) Oblíbené kapely: Buty Hudební vzor: nemá Vzdělání / civilní povolání: ČVUT stavební, nikdy do práce nechodil Má 4 syny

Obrázky 2#

Základní informace 2# Lou Fanánek Hagen vlastním jménem František Moravec (narozen 18. ledna 1966 v Praze) je stavební inženýr, hudební skladatel, zpěvák a frontman skupiny Tři sestry. Vystudoval gymnázium, stavební fakultu ČVUT a mezioborově studoval i žurnalistiku na Univerzitě Karlově. Od roku 1985 je zakládajícím členem a frontmanem skupiny Tři sestry, po revoluci začal skládat písničky pro Těžkej Pokondr, Lucii Bílou, Maxim Turbulenc a písničky pro seriál Šmoulové. V roce 2003 se podílel na složení libreta pro muzikál Kleopatra, spolupracoval i na muzikálu Princezna Zmrzlina. Ve skupině Tři sestry působí od roku 1985

Obrázky 3#

Zajímavosti Přezdívku získal po nástupu do Tří sester, podle idolů Niny Hagen a Lou Reeda Napsal knihu o sobě a o kapele Tři sestry „Tak to bylo, tak to je...“ Jeho velkým koníčkem jsou motorky Pokoušel se dostat v plavání na paralympiádu, ale skončilo to tragicky. Doplaval minutu za vítězem a málem utopil člověka, ale ani tohle ho neodradilo a našel si jinou disciplínu bench press, což je tlak v lehu na lavici. Nejvíce zvedl na benchi 155kg Skupina Tři sestry vydala 17CD

Obrázky 4#

Handicap O pravou nohu přišel, když mu bylo 20. Srazil ho vlak. Žádal o invalidní důchod, ale s žádostí neuspěl. V profesi ho jeho handicap neomezuje. Lou Fanánek Hágen s amputovanou nohou hledá sport, v němž by to mohl dotáhnout co nejdál. Vzhledem k tomu, že to není chudý člověk, může si dovolit nejmodernější druh protézy.Jeho protéza je natolik moderní,že není handicap při pohybu na první pohled zřetelný. Samozřejmě i s takovou protézou se musí člověk učit chodit. Svůj handicap neskrývá a nestydí se za něj.

Závěr Jak je známo, jsou handicapovaní lidé většinou šťastnější než ostatní i přesto, že jim chybí ať už nějaká končetina, nebo nějaký smysl. Jsou schopni radovat se i z maličkostí, kterých si zdraví člověk ani nevšimne.