Portugalsko Info a obrázky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa Podnebí a vodstvo.
Advertisements

Evropská nej….
Španělsko Referát 5.B.
PORTUGALSKO.
Portugalsko - nejzápadnější cíp Evropy
AFRIKA Geografická poloha.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Portugalsko Dobrý den, mé jméno je Viktorie Žuganová a připravila jsem si pro vás prezentaci o Portugalsku.
IRSKO Robin Plch 8.A
Identifikátor: VY_32_INOVACE_Z.7.329
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Portugalsko.
Vypracoval Martin Vincens Gymnázium Havlíčkův Brod
Nela Lachmanová VIII.B Makedonie Nela Lachmanová VIII.B
Portugalsko Marta Kubánková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
BENELUX.
Oblast: Západní Evropa Andorra
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
PORTUGALSKO.
Portugalsko III2-Z7-III-04
Francie Petra Kovaříková 8.A
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
SLOVINSKO.
Nový Zéland.
LITVA.
Peru a Ekvádor.
Španělsko.
Geografické údaje Řecka
RUMUNSKO.
- poloha - rozloha - reliéf
EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Peter Gabaĺ – 5.A.
DÁNSKO.
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Kanada.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_05 N á zev materi.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_06 N á zev materi.
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_03_Španělsko Téma:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Autor: Mgr. Iveta Váňová
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Spolková republika Německo
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Česká republika
Transkript prezentace:

Portugalsko Info a obrázky

Poloha Portugalsko se rozkládá v jihozápadní Evropě na Pyrenejském (Iberském) poloostrově, a to na ploše 92 390 km2.  Je to nejzápadnější země celého evropského kontinentu. Na pevnině hraničí portugalský stát se Španělskem, z východu a jihu je omýván Atlantským oceánem. Součástí země je také skupinka ostrovů Madeira (797 km2) a souostroví Azory (Açores) - 2355 km2 ležící v Atlantském oceánu, cca 1500 km od hlavního města Lisabonu.

Povrch Při pobřeží se táhne rozsáhlá nížina, která ve vnitrozemí přechází v plošinu (tzv. meseta) pokrývající značnou část Pyrenejského poloostrova. Ve středu země se nachází pohoří Serra de Estrela s nejvyšší horou pevninského Portugalska - Estrela (1991 m). (Nejvyšší vrchol však najdeme na ostrově Pico na Azorách - je to vulkán Ilha do Pico vysoký 2351 m.). Hornatější sever je od mírně zvlněného jihu oddělen řekou Tagus. Další významnou řekou je Douro, jedná se o nejdelší vodní tok celé země.

Podnebí Podnebí ovlivňují větry vanoucí z Atlantiku. Zimy jsou proto mírnější (průměrné teploty okolo 10°C) a léta chladnější (srpen až 28°C) než ve Středomoří.

Všeobecné informace Oficiální název Portugalská republika (República Portuguesa) Hlavní město Lisabon (2,6 mil. obyv.) Rozloha 92 390 km2 Počet obyvatel 10 642 836 (2007) Státní zřízení Republika Časový posun SEČ Měna euro Úřední jazyk portugalština Elektřina 220 V Národnostní složení Portugalci (99%) Náboženství římští katolíci 94%, protestanti a další 6%

A pár fotek

Fotečky

Města a domečky

Památky

Konec prezentace Vytvořila Romana Sobotíková VII.B