Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení on line – blok 1: MS Excel – základy (ukázka)
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Karta Domů, skupina Odstavec
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Power Point– pracujeme se snímky
Textový editor 11 Styly.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Excel – editace ( formát ) buněk
Word – Zásady psaní textu
Textový procesor (MS Word)
Textový editor.
Power Point– správa prezentace
TEXTOVÝ EDITOR.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Word – Struktura dokumentu
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Power Point– popis prostředí
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Word – základní práce s wordem.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
INFORMATIKA 7 Formátování odstavce III2 - I7- 03.
Jak vyrobit titulní stránku První a nejdůležitější částí titulní stránky je název práce.Ten musí vystižně celo práci charakterizovat a přitom nesmí být.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
Textový editor.
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - odrážky Co se všechno naučíme??? Vkládat, upravovat a odsazovat.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – OBSAH Jak vytvořit obsah?
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s textem - odstavce Co se všechno naučíme??? Jak správně pracovat.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Co se všechno naučíme??? MS Word - číslování
WORDPAD Textový dokument.
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

Word – styly Ing. Bohumil Bareš

Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými slovy dejme tomu, že veškeré nadpisy v dokumentu máte tučným písmem, větší velikostí než normální text, odlišným typem písma a navíc zarovnané např. na střed. Pokud byste každý nadpis museli ztučnit, zvětšit, vystředit a změnit typ písma, pak by vás tyto operace zřejmě u dvacátého nadpisu přestaly bavit. Styl vám umožní nadefinovat všechny tyto vlastnosti a uložit je pod jediným názvem, např. "Nadpis". Při práci v dokumentu pak pouze na určený text aplikujete styl a všechny jeho vlastnosti se aktivují.. 2

3 Styly – otevřeme – Domů - Styly Pokud chceme vytvořit nový styl zmáčkneme tuto ikonu

Tvorba nového stylu 4 Zde si nazvete svůj styl Formátování Písma – motivy, velikost, řez, barva Odstavec – zarovnání, řádkování Po nastavení zmáčknu OK

Pro jednoduché vytvoření vlastního stylu postupujte následujícím způsobem : V dokumentu vytvořte odstavec tak, jak bude později vypadat styl, tzn. např. upravte nadpis tak, jak by měly vypadat všechny nadpisy v celém dokumentu (velikost písma, typ písma, zarovnání atd.). Označte odstavec do bloku (ne vždy je toto podmínkou). Klepněte myší do textu nabídky pro změnu stylu (zřejmě zde bude napsán text "Normální"). Opravte název stylu na vlastní název (např. "Můj styl 1") a stiskněte klávesu Enter. Styl bude přenesen do seznamu stylů podle vlastností odstavce, který jste označili. Od této chvíle je možné ho v dokumentu kdykoliv později použít. 5

6 Ve Wordu 2010 můžeme vytvořit styl jiným částem textu než je jenom odstavec. Styl můžeme vytvořit pro znak, tabulku nebo seznam. Nabídku si zobrazíme kliknutím na šipku v pravo:

Styly mají jednu obrovsku výhodu. Jakmile třeba u odstavce změníme jeho styl, tak se nám automaticky upraví všechny odstavce v textu u kterých byl tento styl použitý. Vyhneme se tím pak pracnému ručnímu formátování každého odstavce vzlášť. 7

Generování obsahu Dokument musí být správně zformátovaný, hlavně se jedná o jednotný styl nadpisů a podnadpisů – MS Word generuje obsah podle stylů nadpisů. Postup: ▫Karta Odkazy– ikona Obsah –položka Vložit obsah – v dialogovém okně Obsah vybereme formát obsahu –potvrdíme OK 8

9

10 Zdroje informací: