SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Advertisements

Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Životní prostředí a domácnost
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zelený ParDoubek 2008.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Co víš o recyklaci?.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
ODPADY.
DEN ZEMĚ TEST.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
EVVO aktivity pro školy
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ TŘANOVICE Základní škola v Dobré kolektiv žáků 8. ročníku.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 27. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 4
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 9. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 1. 10
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 10
VELKOOBJEMOVÝ A NEBEZBEČNÝ ODPAD
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 28. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 12
Třídění odpadů,recyklace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Transkript prezentace:

SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ EXKURZE 6.A

CESTA Vyrážíme od školy již před osmou hodinou. Čeká nás cesta až na okraj města. Sběrný dvůr je sice nejdál, ale nám by toto téma mělo být nejblíž.

DOSPĚLI JSME KE SVÉMU CÍLI

Vcházíme do sběrného dvora za průvodcem panem Halbrštátem Přes závoru otvíratelnou čipem

Prohlížíme si vytříděné suroviny

Dovídáme se jak správně sešlápnout PET lahev. Jsme poučeni o nebezpečnosti eternitového odpadu.

Systémy zpětných odběrů

Recyklováním PET lahví vznikají i struny na sekačky Po recyklaci ledničky vzniká kov a prášek, kterým můžeme polapit např. ropu, benzín,… Recyklováním PET lahví vznikají i struny na sekačky

VYZVÍDÁME 1) Kdy se sběrný dvůr v České Třebové otevíral? v roce 2011 2) Kolik má sběrný dvůr zaměstnanců? celkově tři 3) Za jakých podmínek můžeme do sběrného dvora odpad přivézt? když jsme občané města Česká Třebová, nebo zde vlastníme chatu 4) Je do sběrného dvora možné odkládat i nebezpečný odpad (nádoby od barev, laků, baterie, prázdné spreje a další nebezpečné věci?) vybírají zde úplně vše a také třídí 5) V čem vidíte největší přínos sběrného dvora? aby zůstala krásně čistá příroda 6) Platí se za odpady uložené na sběrném dvoře? neplatí

VYZVÍDÁME DÁL 7) Kolik je sběrných dvorů v České Třebové? v současnosti jen jeden 8) Mohou se na sběrném dvoře odevzdávat i výrobky na zpětný odběr? ano mohou se odevzdávat 9) Co je v režimu zpětného odběru výrobků (jaké výrobky)? vše co je na elektrický pohon 10) Kdy je sběrný dvůr otevřen (provozní doba)? 

PŘEDÁVÁME DÁL SPOLUŽÁKŮM: Co s PET lahvemi, ve kterých byl: 1. olej na smažení – ne do plastů, ale do popelnice! 2. olej automobilní – ne do plastů, ale do nebezpečného odpadu!!! Kam patří tabulové okenní sklo? do barevného skla (má příměsi). Do papíru nepatří: mastné a mokré papíry!!!!!!! Můžeme zde odevzdávat i nepotřebné oblečení: oblečení se nejdříve nabízí k charitativním účelům

NÁŠ EKO PRŮVODCE PAN HALBRŠTÁT Je optimistou, věří, že se z přírody „ztratí“ všechny odpadky

ROZTŘÍDĚNÉ MATERIÁLY RECYKLUJEME JAK VYROBIT KOŠTĚ? Potřebujete několik PET lahví Nůžky Násadu, hřebík a kladívko Jehlu a niť

K VÝROBĚ STAČÍ PÁR PET LAHVÍ

OSTRÉ NŮŽKY, JEHLA A PEVNÁ NIŤ

A PŘIŤUKNEME NA NÁSADU

VYPRACOVALI: Žáci 6. A Učitelé: Jana Černá a Petr Doseděl Odborný výklad: Josef Halbrštát