Št ě pán Šípal Operátory v Javě. Plán hodiny Operátory p ř i ř azení Logické operátory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být..
Advertisements

Označení hasičů na přilbách
Zde najdete informace pro vlastní web vytvo ř ený na Blog.cz Návod: Jak na blog Info:
LÁSKA.
Jana Janoušková Gymnázium U Balvanu 16 3.ročník
Programování funkcí v Excelu
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.
 Je soubor jednoduchých a ú č elných opat ř ení vedoucích k záchran ě ž ivota.
 Od ř eniny  Tr ž né a ř ezné rány  Krvácení z nosu  Úrazy pohybového aparátu.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
ŽIVOT VE STŘEDOVĚKU Vlastivěda pro 4. ročník Gabriela Mikulková 2011.
Programování v Pascalu Přednáška 3
… snad nejv ě tší a nejzachovalejší akvadukt z dob staro ř ímského císa ř ství.
Zpracování textu Programovatelný filtr awk Jedná se o programovací jazyk (?), který pracuje se záznamy a poli, je pomalejší než vyšší programovací jazyky,
Druhé cvičení Vytváření identifikátorů Datové typy
Celá čísla Zapiš celá čísla, která jsou mezi: a) -8 a -5 d) -3 a 4
Operátory (1. část) 3 A1PRG - Programování – Seminář
Ing. Vojt ě ch Miler Zkušenosti a zhodnocení projektu Regionálního centra podpory sociálního podnikání.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
TEP Způsoby adresace č.6. Způsoby adresace Téma Způsoby adresace TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
-NCN II- …akce podruhé. Zveme Vás na druhý ro č ník, ji ž tradi č ní zále ž itosti NCN – Nau č se, co neznáš, tentokrát s podtitulem,,Akce podruhé‘‘
Jednoduché datové typy
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - dotazy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Operátory (2. část) 4 Verze
Okrskové kolo ve florbalu
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KURZ PRVNÍ POMOCI Ve č tvrtek 13. února 2014 jsme navštívili Mendelovu st ř ední školu v Novém Ji č ín ě, kde si pro nás ž ákyn ě 4. ro č níku pod vedením.
PHP PHP – základy syntaxe (část 2) - 04 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
SHREKOID 420 AKCE NA NÁŠ NOVÝ VÝROBEK!. P PRODUKTY!
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Zdravotní péče v souvislosti s použitím zdravotnických prostředků.
Princip, na jakém pracuje tento p ř ísun financí je jednoduchý. Každý den sa na této stránce objevují reklamy. Po jejich p ř e č tení se registrovaným.
Oran ž ový den aneb den plný „cestá řů “. Ve st ř edu 31.1O.2OO7 slavila celá naše škola Oran ž ový den. Ve st ř edu 31.1O.2OO7 slavila celá naše škola.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … PTÁCI VY_32_INOVACE_10.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Inkrementace Zvýší hodnotu o 1. Zvýší hodnotu o 1. V proměnné $b bude hodnota 11 V proměnné $b bude hodnota.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Řízení běhu programu 5 Verze
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 Vypište všechny knihy, které patří do žánru beletrie.
České vysoké učení technické Fakulta elektrotechnická Datové typy, výrazy vstup, výstup Jazyk JAVA A0B36PRI - PROGRAMOVÁN Í v1.02.
Řetězce String. Co je to řetězec Jako řetězec označujeme pojmenovanou skupinu libovolných znaků Deklarujeme jej pomocí příkazu Délka řetězce není v tomto.
Grafické systémy II (úvod) Kubín Tomáš. Grafické systémy I - 2D kreslení v systémech na bázi AutoCAD - 3D modelování součástí a skládání do jednoduchých.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Ž ánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.1 Sousední státy Č R Téma: Č eská republika jako sou č ást Evropy.
 Materiál obsahuje prezentaci jako dopln ě k k výkladu a sou č asn ě i úkoly pro samostatnou práci ž ák ů. Ur č eno 5.ro č níku.  Pilotá ž : Prezentace.
REGISTRACE:
ABAKU. Abaku – kombina č n ě strategická po č etní hra pro 2 až 4 hrá č e.
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Biologie člověka pro 8. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_32_Tělní tekutiny - opakování Autor.
Č ÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_498_KOSMETICKÉ EMULZE NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, St ř ední pr ů myslová škola.
Rozpoznání a předvedení 6-ti základních emocí z mimických výrazů ve tváři i změnou tělesného postoje. Pohybová hra Nomen Omen. Jemný dotek obličeje (peříčkem,
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
KURZ ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ V JAZYCE C Lekce č. 6: Proměnné, jejich typy a práce s nimi Bc. Radek Libovický.
Seznámení se s hláskami a jejich dělení
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Marie Curie Skłodowská Vytvořil V.Pawlas
Union neboli sjednocení Bitová pole
Vyhodnocování aritmetického výrazu (1)
Transkript prezentace:

Št ě pán Šípal Operátory v Javě

Plán hodiny Operátory p ř i ř azení Logické operátory

Operátory přiřazení +=a+=3=> p ř i č te k hodnot ě a 3 -=a-=2=> ode č te od a 2 *=a*=5=> vynásobí a 4 /=a/=2=> vyd ě lí a 2 %= a%=3=> modus a 3 Inkrementace, dekrementace a++zvedne a o 1 po provedení operace ++azvedne a o 1 p ř ed provedením operace a--sníží a o 1 po provedení operace

Logické operátory > x>y <x<y >=x>=y <=x<=y Operátory rovnosti ==x==y (platí, pokud je hodnota x shodná s y) !=x!=y (platí, pokud hodnoty v x a y nejsou shodné)

Sdružování výrazů (podmínek) Pomocí && => ob ě podmínky musí platit (x>y) && (x>z) vyhoví, pokud je x v ě tší než y a zárove ň v ě tší než z Pomocí || => jedna z podmínek musí platit (x>y) || (x>z) vyhoví, pokud x bude v ě tší než y, x bude v ě tší než z, nebo obojí Java používá zkrácené vyhodnocování (pokud první výraz spojení podmínek nevyhoví, druhý se nemusí vyhodnocovat, pokud první výraz u druhé varianty vyhoví, druhý se nemusí vyhodnocovat