VÝSTUPNÍ HODNOCENÍ PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH ŠKOL PhDr. Jana Nováčková Společnost pro mozkově kompatibilní vzdělávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Základy sportovního tréninku mládeže
Ponoř se do modra ….
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Peníze.
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
1. Když všechno je ztracené a ty jsi sám, pros, Bůh tě slyší. Když bezradně stojíš a nevíš jak dál, pros, Bůh tě slyší. On je Pán, slyší.
Co se mají žáci ve škole naučit ? Doplňující pedagogické studium pro učitele Mgr. K. Starý.
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Jednou, až budou moje děti dost velké na to, aby pochopili, co motivuje jejich rodiče, řeknu jim: „Milovala jsem tě tolik, že jsem se tě vždy ptala kam.
Vytlač to!!! Vytlačil jsi to? Néé? Tlač ještě. A co teď už jsi to vytlačil? Já nejsem tlačan. Tak netlač, ale ty tlačíš. Ne ne. Ale jo jo. Ne ne. Jo jo.
Podpůrný metodický seminář I.
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Pro Tyršovku k osmdesátinám. Ať je teplo nebo zima, v naší škole je vždy prima. Malí, velcí, kluci, holky chodí rádi do Tyršovky!
Schopnosti. Schopnost Je psychická vlastnost, která umožňuje člověku naučit se určitým činnostem a úspěšně je vykonávat. Utváří se na podkladě biologické.
Mystika 1.
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Přátelství Mám tě rád….
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
Jihlava mluví o vzdělávání, listopad 2013 Vzdělávání, hodnocení, respektování PhDr. Lucie Dobešová.
domácí psi využívají lidi jako nástroje.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
ZVUKOVÁ STRÁNKA SLOVA A VĚTY
Naše třída od Třída Takhle jsme vypadali v první třídě!:o)Docela jsme zlobili.
Jak se učím Pavel Šuranský.
VY_32_INOVACE_PSYPS14360ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
2. přednáška Klíčové kompetence. RVP ZV normativně stanovuje pouze obecný rámec základního vzdělávání a umožňuje školám profi1ovat se pomocí školních.
ANGAŽOVANÉ UČENÍ Hana Horká.
1. Ó svatý Bože, slyš naše hlasy, | když k tobě lkáme za národ svůj. | Vrať jemu opět ty blahé časy, | kdy nad ním zářil obličej tvůj. | Ach, Pane drahý,
Pohled pedagoga běžné základní školy na podporu komunikativních kompetencí žáků s narušenou komunikační schopností PhDr. Veronika Girglová Katedra speciální.
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
Zdravím Tě! Mám Tě rád, protože jsi tu i pro mě ...
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Ponoř se do modra …
„SLYŠÍŠ“? |DAVID STUDNICKÝ | NATÁLIE MACHÁŇOVÁ| |MARKÉTA PŘADKOVÁ | DANIELA SPĚVÁČKOVÁ|
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Pedagogické zásady. 1. Zásada cílevědomosti Znamená: - jasně stanovit cíle - cíle zdůvodnit a motivovat - přiměřeně cíle objasnit - důležitá je i aktivní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK Vojtěch Smejkal, Mikuláš Radouš.
Komise TMK ČLS Komunikace a jednání Hana Šípková.
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Inteligence DUM_19.
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
Jazyk a řeč – sociální informovanost
Název školy: Základní škola Městec Králové
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
ZACHRÁNCE MŮJ TADY JÁ JSEM, ČEKÁM TĚ ZACHRÁNILS MĚ SKRZE SVOU KREV
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_03_8. ročník_Adresa školy
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví
VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi
Nastartuj svou kariéru dřív než ostatní!
Transkript prezentace:

VÝSTUPNÍ HODNOCENÍ PRO ŽÁKY ZÁKLADNÍCH ŠKOL PhDr. Jana Nováčková Společnost pro mozkově kompatibilní vzdělávání

§ 44 Cíle základního vzdělávání Základní vzdělávání vede k tomu, aby si žáci:  osvojili potřebné strategie učení a na jejich základě byli motivováni k celoživotnímu učení,  aby se učili tvořivě myslet a řešit přiměřené problémy,  účinně komunikovat a spolupracovat,  chránit své fyzické i duševní zdraví, vytvořené hodnoty a životní prostředí,  být ohleduplní a tolerantní k jiným lidem, k odlišným kulturním a duchovním hodnotám,  poznávat své schopnosti a reálné možnosti a uplatňovat je spolu s osvojenými vědomostmi a dovednostmi při rozhodování o své další životní dráze a svém profesním uplatnění.

 (jedna učitelka druhé) Robert patřil mezi problémové žáky už od druhé třídy. Není se co divit, že má ve škole stále více obtíží.  Ty jsi ale kazisvět, Mílo! Kam stoupneš, sedm let tráva neroste. Všechno pokazíš, kdy už se naučíš zacházet s věcmi opatrně!  No jo, abychom zase nečekali na Káju! Je to zkrátka náš loudálek.  (před dítětem) Alena je velmi nepořádná. Můžu jí říkat horem dolem, aby si dávala věci na místo, jako když hrách na stěnu hází.  Na tebe se, Lído, můžu vždycky spolehnout. Nikdy mě nezklameš.  (jedna učitelka druhé) V Luďkovi budete mít oporu. Je to vynikající žák, nejlepší ze třídy.  (psáno ve slovním hodnocení) Verunko, jsi sluníčko naší třídy. Jsi vždy milá a usměvavá, nikdy mi nezkazíš náladu.

 To je strašné, jak se s Mílou pořád hádáte!  Škrábeš jako kocour. To je hrozné, kdo to má po tobě číst?  Vy jste ale nepořádná třída. Podívejte se, jak máte nastláno pod lavicemi.  Ještě jednou tě uslyším mluvit sprostě a uvidíš!  Nekřičte tady!  Proč sis ještě neudělal úkol?  Jsi vskutku výborný čtenář!

 To je strašné, jak se s Mílou pořád hádáte! Slyším hádku.  Škrábeš jako kocour. To je hrozné, kdo to má po tobě číst? To písmo je nečitelné.  Vy jste ale nepořádná třída. Podívejte se, jak máte nastláno pod lavicemi. Pod lavicemi jsou papírky.  Ještě jednou tě uslyším mluvit sprostě a uvidíš! Slyším neslušná slova.  Nekřičte tady! Je tady velký hluk.  Proč sis ještě neudělal úkol? Vidím, že v domácím sešitě není napsaný úkol.  Jsi vskutku výborný čtenář! Tvé čtení je rychlé, srozumitelné, se správnou intonací.

PUBLIKACE RESPEKTOVAT A BÝT RESPEKTOVÁN Pavel Kopřiva - Jana Nováčková – Dobromila Nevolová – Tatjana Kopřivová