Sídla ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Advertisements

Základní škola Rosice, okres Chrudim
TÉMA: Retrospektivní analýza pacientů s chronickou transfuzní léčbou
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Sídla v ČR Slepé mapy sídel jsou k dispozici ZDE..
SÍDLA V ČESKÉ REPUBLICE
Mapa zájmu - plány.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Září 2006 František Diviš, INCOMA ResearchVývoj trhu shopping center v českých regionech 1 Vývoj trhu shopping center v České republice rok 1996 rok 2001.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Česká republika Sídla Jan Dušek.
OBYVATELSTVO A SÍDLA ČR 8. ročník
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Obyvatelstvo ČR Podle posledních informací ČSÚ žije v ČR 10,5 mil. obyvatel. Počet obyvatel v posledních letech klesá, ve společností přibývá počet starších.
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Sídla ČR.
Česká republika.
Správní právo MOST FBI Správní právo Orgány obcí a krajů
VYPRACOVAL: Jáchym vérosta
Členění území naší vlasti
Glovňová Libuša, Kačmárová Nataša, Němeček Jaroslav
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VY_32_INOVACE_51_19 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
D OPRAVA Martin Horák, 3.C4. D OPRAVA Rozdělení: pozemní a) silniční+ MHD b) železniční letecká vodní potrubní a) ropovody b) plynovody.
Členění území naší vlasti
SÍDLA.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
S buzolou po Česku Autoři: Ondřej Bortník Tomáš Chytil Josef Dostál Lukáš Caletka.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Sídla ČR Praha Historické jádro Brna Ostrava Karlovy Vary.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
Sídla ČR B. Hofmanová. Opakování pojmů: 1.Připomeň a vysvětli pojmy: obec, sídlo, město, vesnice, velkoměsto 2.Co rozumíš pod pojmy: urbanizace, suburbanizace,
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Územní samospráva a její organizace
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Město na obrázku se jmenuje
MÍSTNÍ SPRÁVA II. PrF MU v Brně © petr průcha, 2017.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Lokalizace ČR - vybraná města 2.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Členění území naší vlasti
CHARITA FUNDRAISING Komunikační platforma ÚSPĚŠNOST Osvěta Komunikace
zpracovaný v rámci projektu
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Sídla ČR.
Transkript prezentace:

Sídla ČR

V období agrárním – předindustriálním - venkovská sídla - 13. – 14. st V období agrárním – předindustriálním - venkovská sídla - 13. – 14. st. vzn. feudálních měst - hustá síť menších měst a městeček Industriální období - proces urbanizace – rostla města kde se soustřeďoval zpracovatelský a hutní P a města na železničních tratích (Praha, Ostrava, Přerov) Po 2. sv. v - urychlila se industrializace → odliv obyvatel z vesnic do měst Součastnost - počet obyvatel ve městech neroste - suburbanizace - stěhování

Města v ČR dnes Město – obec s více než 10 000 obyv. s charakteristickou zástavbou, vybaveností služeb a zaměstnaností obyvatel 5 velkoměst ( více než 100 000 obyvatel) Praha, Plzeň, Brno, Ostrava, Olomouc 5 měst blížící se velkoměstům s více než 90 tis obyv. – Liberec, České Budějovice, Hradec Králové, Ústí nad Labem, Pardubice Města nad 50 000 obyvatel Havířov, Zlín, Kladno, Most, Karviná, Opava, Frýdek Místek, Karlový Vary, Děčín, Chomutov, Teplice, Jihlava SP: Zakresli daná města do mapy a odliš jejich velikost značkou v legendě