Úvod do databázových systému B RNDr. Jan Lánský, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Seminář k výběrovému řízení 2014
Microsoft 1.První přihlášení, aktivace účtu.
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
IKT PHP PHP Tvorba formuláře - 10 Mgr. Josef Nožička
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tutoriál EBSCOhost Collection Manager ~ Účet Approver
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Obrázek v prostředí MS-WORD
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
Hromadná korespondence
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Registr přechodných pobytů
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MySQL - Vytvoření nové tabulky  create table jméno_tabulky (jméno_položky typ_položky,... ) Přehled nejběžnějších datových typů Přehled nejběžnějších.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Google formuláře.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Jak napsat odbornou práci?
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_384_ AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Access Formuláře, cvičení
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Vytvoření vlastního profilu „avatara“ Bc. Jarmila Havelková.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Registrace do Sevenpoint2 – Enroll now 1.Nejdříve se přihlásíte k odkazu na http//saksa. 2.Klik na Enroll.
Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.
PHP Vytváření formuláře.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
 1 krok jsou podrobnosti o účtu zvolte si heslo zvolte si přezdívku napište křestní jméno napište příjmení vyplňte datum narození a pohlaví.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Formuláře 2012 O. Kánský. Strojopisný formulář Elektronické formuláře pro respondenta pochopitelné přehledné, estetické pro zpracovatele pohodlné – výběr.
Online nástroje pro sběr a administraci dotazníků Ladislava Suchá , Brno Zdroj obrázku: bredmaker, Sxc.hu.
Databáze MS ACCESS 2010.
Microsoft Excel Seznamy Struktura seznamů Základní databázové pojmy Prohlížení a úprava seznamů Řazení.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Ústí nad Labem, 11.února 2009.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Manuál pro editaci webu PCP
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
V rámci realizace SCLLD Prostějov venkov o.p.s.
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Aplikace OctopusPro - správa uživatelů
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Informatika – Práce s grafy
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Úvod do databázových systému B RNDr. Jan Lánský, Ph.D. 5. cvičení Google formuláře

Motivace Chceme vytvořit tabulku s údaji získanými od různých lidí (např. anketní dotazník) Vyrobíme online formulář Pošleme link na formulář (např. emailem) Prohlédneme si odpovědi přehledně v tabulce. Zjednodušení práce oproti papírové verzi a přepisování dat do počítače.

Registrace (pokud ještě nemáte na googlu účet) https://accounts.google.com Sign up for a new Google Account Horní levý roh stránky Create an Account Vyplnit údaje: email heslo, zopakovat heslo, datum narození (ve tvaru měsíc/den/rok – lze i falešné, ale musí být starší cca 13 let ) Nezkoušejte věk pod 13, zablokuje se přístup

Vytvoření formuláře I. https://docs.google.com/ Create (ikonka vlevo nahoře) Form (4. položka v nabídce) Zde je formulář

Vytvoření formuláře II. Přidání nové otázky konkrétního typu Nadpis formuláře Sdělení pro lidi, kteří budou formulář vyplňovat. Může obsahovat motivaci, proč by formulář měli vyplnit První otázka formuláře, lze měnit její typ

Otázky Nadpis otázky Znění otázky, mělo by být jednoznačné Typ otázky Prostor pro odpověď – liší se dle typu otázky Odpověď na otázku je povinná. Nepůjde odeslat dotazník, dokud nebude vyplněna. Editace otázky dokončena.

Typy otázek Text: jednořádkové textové pole Paragraph Text: víceřádkové textové pole Multiple choice: výběr jedné odpovědi z nabídky. Checkboxes: výběr jedné nebo více odpovědí z nabídky Choose from a list: výběr jedné odpovědi ze scrolovací nabídky Scale: Odpověď na stupnici 1 až x ( 3 až 10) Grid: Tabulka: řádky jsou otázky, sloupce jsou možné odpovědi.

Text a Paragraph Text Text Paragraph Text Pro jednořádkové textové nebo číselné údaje Např. jméno, příjmení, město, email, datum narození, věk, oblíbené zvíře, jídlo Paragraph Text Pro víceřádkové textové údaje Např. Celá adresa, poznámka, vyslovení názoru čí komentáře

Za poslední odpověď se automaticky přidá nový řádek pro další Multiple choice Výběr jedné odpovědi z nabídky. Vhodné pro menší počet možností (tak do 5 až 7), Pro větší počet je přehlednější Choose from a list Např. pohlaví, rodinný stav, barva očí Jednotlivé odpovědi. Za poslední odpověď se automaticky přidá nový řádek pro další

Checkboxes výběr jedné nebo více odpovědí z nabídky Vhodné pokud se jednotlivé odpovědi nevylučují Příklad otázky: Které z uvedených možností (jídel, zvířat, barev) jsou vaše oblíbené Tvorba otázky vypadá podobně jako u Multiple choice, pouze místo koleček se nalevo zobrazují čtverečky

Choose from a list Výběr jedné odpovědi z nabídky. Vhodné pro větší počet možností (8 a více), kde výčet možností je pevně daný Pro menší počet možností je přehlednější Multiple choice Např. územní jednotky (stát, kraj, okres), Tvorba otázky vypadá podobně jako u Multiple choice, pouze místo koleček se nalevo zobrazují čísla odpovědí

Scale Odpověď na stupnici 1 až x ( 3 až 10) Vhodné pro odpovědi typu souhlasím / nesouhlasím rozdělené na více stupňů. Počet stupňů odpovědi Nejlevější odpověď Nejpravější odpověď

Grid Tabulka: řádky jsou otázky, sloupce jsou možné odpovědi. Maximální počet odpovědí je 5. Jednotlivé odpovědi můžu popsat. Podobně jako scale, pokud mám více otázek, na které jsou podobné odpovědi.

Grid Počet stupňů odpovědi Jednotlivé odpovědi Jednotlivé otázky

Zpřístupnění formuláře Emailem tlačítko vpravo nahoře: Email this form Pomocí odkazu, který lze umístit na web, na diskusní fórum, do chatu tlačítko vpravo nahoře: More actions, varianta Embed Adresa je uvnitř prvku iframe, lze získat jen samotnou adresu Ukázkový formulář jsem zpřístupnil na: https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dGo4R2hfMW9SYlZGY240RTRSWUZxbHc6MQ

Prohlížení výsledků See responses (tlačítko vpravo nahoře) Vybereme možnost buďto summary (přehled) nebo spreadsheets (podrobná tabulka)

Příklad Vyrobte vlastní formulář na jednotné téma Každý typ otázky použijte alespoň jednou tak, aby pro danou otázku nebylo vhodnější vybrat jiný typ otázky. U otázek vhodně vyplňte název a popisek. Vyrobeny formulář si zašlete na vlastní email, vyplňte ho a prohlédněte si výsledky.