Textový editor 2011. Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Hromadná korespondence
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Hromadná korespondence
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
IT začátečníci - Word Modul 3.
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence OpenOffice.org 3. Potřebujeme více adresátům zaslat dopis Nejlehčí by bylo univerzálně napsaný dopis nastrkat do obálek …, kdo.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hromadná korespondence
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Hromadná korespondence, makro
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
TEXTOVÝ EDITOR.
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Textový editor.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Leden.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Vytvoření hypertextového odkazu
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Hromadná korespondence
Word – základní práce s wordem.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Textový editor 2011

Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme daný obrázek. Ve většině textových editorů je to stejné, takzvaně pomocí menu.  Obrázek lze vložit i pomocí schránky, do které si ho zkoupírujeme, ať už příkazem ctr+c a ctr+v nepo přímo kopírovat do schránky. Ze ní potom můžeme libovolně kopírovat obrázky do dokumentu. Odkaz na schránku se nachází pod listem Domů ve Wordu 2010.

Textové pole, formátování velikosti, změna ohraničení, obtékání textu  Odkaz na textová pole se nachází na listu vložení. Po klepnutí na text. pole se nám rozevře seznam, ze kterého můžeme vybrat předdefinované styly nebo zvolit „nakreslit textové pole“.  Kde si sami můžeme definovat velikost a umístění okna pomocí myši.

 Když klepneme pravým tlačítkem myši a dáme formát obrazce, rozevře se nám nabídka kde, můžeme nastavit:  Na obtékání textu( tzn. jak se má text kolem obrázku formovat) máme tlačítko „pozice“ v listu Formát obrázku. Stačí dvakrát klepnout na obrázek a u novější verze Office se objeví zvýrazněný list formát. List Formát/pozice

Užitečné je také znát zalamování textu (funguje i s obrázky), pokud chceme, aby byl obrázek za textem nebo před textem atd. Viz list Formát/zalamovat text

Použití a vložení hypertextového odkazu  List vložení/ hypertextový odkaz  Odkaz na dokument: ..\..\..\totalcmd\CABRK.DLL (C:\Files001\FreeFoto\love)..\..\..\totalcmd\CABRK.DLL Odkaz na webovou stránku můžeme napsat i ručně a poté odklepnout enterem: Použijeme jen v kombinaci CTRL+ klepnout na objekt textového odkazu.

Šablona  Funkce šablony - předdefinovaná stránka dle standardu, například dopis nebo vizitka, kterou potom stačí jen vyplnit. Z upraveného dokumentu vytvoříme šablonu tak, že dokument uložíme jako šablonu.

Hromadná korespondence  Funkce je využitelná v případě, kdy chceme rozesílat stejné znění dopisu na různé adresy, které máme předem připravené v adresáři Microsoft Outlook nebo v jiném souboru typu doc, xls. atd).  Podobně můžeme tisknout i poštovní obálky nebo adresní či jiné štítky, y atd.

 Výběr typů dokumentů:  Dopisy – slouží k odeslání stejného dopisu skupině osob. Každý z odesílaných dopisů zle ještě upravit  y  Obálky – vytiskne obálky s adresami pro hromadnou korespondenci  Štítky – vytiskne adresní štítky pro hr.kr.  Adresář – vytvoří dokument obsahující katalog nebo tištěný seznam adres.

 Nejprve použijeme ikonu Spustit hromadnou korespondenci a z její nabídky vybereme, jaký typ hromadné korespondence budeme zpracovávat (dopisy, obálky, štítky). Potom použijeme ikonu Vybrat příjemce, můžemé použít existující seznam nebo zadat nový či export z outlooku pokud ho užíváme.

Pokud zadáme nový, můžeme si definovat sloupce zadání tzv. kritéria. Když budete tisknout jako hromadnou korespondenci třeba obálky, můžete si nastavit různé rozměry obálek, adresu odesílatele příjemce a různé zajímavé možnosti pro tisk.