Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_09_ICT_501_Rok
Advertisements

Užitečné klávesové zkratky pro Microsoft Word a Excel
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor (MS Word)
MS Windows.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Školení počítače Excel
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Power Point– pracujeme se snímky
Základní pojmy v informatice –II.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
Základy ovládání operačního systému III
MICROSOFT EXCEL 2..
Textový procesor (MS Word)
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Textový procesor (MS Word)
Textový procesor (MS Word)
Textový procesor (MS Word)
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Kreslíme vektorovou grafiku (4) Kopírování objektů Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.09 Téma: PowerPoint Číslo.
Základní operace v OS 2011.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Textový procesor (MS Word)
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
VY_III/2_INOVACE_40_Schránka ve Windows Schránka ve Windows Miroslav Kaňok.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Textový procesor (MS Word)
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Příprava před tiskem, tisk VY_32_INOVACE_10_2_13_AP.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Digitální učební materiál
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Kopírování, přesouvání a mazání souboru
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Kreslíme vektorovou grafiku (4)
Windows – práce se soubory 2
Kreslíme vektorovou grafiku (4)
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček

Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP

Kopírování a přesun Kopírování – vytvoření identické kopie na jiném místě v dokumentu – lze vytvářet i více kopií Přesun – odstranění původního obsahu a jeho vložení na jiné místo v dokumentu 3

44 Kopírování a přesun Pomocí schránky Windows 1. označení textu nebo objektu 2. zkopírování nebo vyjmutí do schránky 3. umístění kurzoru na cílové místo 4. vložení textu ze schránky Drag & Drop 1. označení textu nebo objektu 2. přesunutí tažením levým tlačítkem myši na cílové místo (při kopírování nutno držet stisknutou klávesu Ctrl) schránka (Clipboard) označený text nebo grafický objekt cílové místo Ctrl + CCtrl + V Ctrl + X kopírovat vyjmout vložit

Cvičení Vysvětlete způsoby a postupy kopírování. Vysvětlete způsoby a postupy přesouvání. Vysvětlete funkci klávesových zkratek: – Ctrl + C – Ctrl + X – Ctrl + V 5