Martin Dvořáček kvarta 2014/2015

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Vývoj populární hudby v letech
HUDBA.
Cestujeme a poznáváme svět - světové strany
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Název Dělení moderní hudby
Markéta Jelínková PC_ák 2013
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_ Hudební nástroje TÉMA: smyčcové.
Vodstvo ČR pro 4. ročník ZŠ
České země v pravěku Doba kamenná
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
Daňková Daniela, C4B Gymnázium Jiřího Ortena
Základní rozdělení hudby
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
Vývoj populární hudby ve světě v letech
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_7 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
Tereza Látalová.
Doba kamenná určeno pro 4. ročník ZŠ
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
JAZZ-ROCK Jan Procházka (24, H).
Klára Motlíčková, KVARTA
Americká hudba Petra Kloudová.
Populární hudba ve světě v letech
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Weissová, Krejcarová C2A
Hnutí Skinhead Mazaná, Neumanová C2A.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Bukovinová Barbora, sekunda
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
Nela Chalupová.
Hudba.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Funk Denisa Zouharová.
Název Václav Hrabě Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Portréty literárních osobností světové literatury.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Blues Richard Malý.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
Disco Barbora Králová.
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Lucie Pryclová, tercie.  demokratický stát v Malé Asii a z menší části v JV Evropě  hlavní město – Ankara  turecká kuchyně patří mezi nejvyhledávanější.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Vodstvo ČR pro 4. ročník ZŠ
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Živočichové na jaře
Referát do HV VIKTOR ČANĚK
Blahová Pavlína, Kvarta
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Punk, reggae,
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA Pojem populární a rocková hudba.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
POP Ventrubová Eva Kvarta.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Michal Brabec.
Rock Jakub Řehoř kvarta.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Transkript prezentace:

Martin Dvořáček kvarta 2014/2015 rock Martin Dvořáček kvarta 2014/2015

Rock největší vývoj - 60. léta 20. století v USA a Velké Británii kořeny v rock and rollu, rhythm and blues a country hudbě 40. a 50. let

typické rysy jsou použití elektrických kytar a výrazný rytmus (používají se bicí) texty jsou jednoduché a úderné zpěv je většinou hlasitý a pronikavý

Typické nástroje elektrická kytara baskytara bicí nástroje

Podžánry Heavymetal Alternativní rock Instrumentální rock Art rock V 60. – 70. letech se z rocku vyvinulo několik podžánrů: Heavymetal Instrumentální rock Indie rock  Progresivní rock Protopunk Psychedelický rock Punk rock Soft rock Jižanský rock Surf rock Symphonic rock Alternativní rock Art rock Beat Britpop Emo Experimentální rock Garage rock Glam rock Grunge Hard rock Heartland rock

Směsi stylů dále vznikaly různé směsi stylů – spojení rocku s jiným stylem: country rock industrial rock blues-rock

The Beatles skupina The Beatles je považována za zakladatele rocku původ: Liverpool, Anglie aktivní roky: 1960-1970 patří mezi komerčně nejúspěšnější a kritiky nejuznávanější kapely v historii populární hudby hudba Beatles je dodnes hraná a oblíbená po celém světě

ukázky Symphonic rock: https://www.youtube.com/watch?v=IRJXar1U_t4 Hard rock: https://www.youtube.com/watch?v=Z2PtwLur29o Art rock: https://www.youtube.com/watch?v=nsDC7PMmhN8 The Beatles – Birthday https://www.youtube.com/watch?v=Hlw4B2Bj2og

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Rock http://theanimals.wz.cz/historie_rocku.htm http://www.muzikus.cz/save/db_images/78725 http://cs.wikipedia.org/wiki/The_Beatles http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Fender_Precision_bass.jpg/220px-Fender_Precision_bass.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/05/FenderStandardStrat.jpg/220px-FenderStandardStrat.jpg