Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Celostátní síť pro venkov
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
I. Setkání se starosty obcí
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky

Partnerství – definice 01 Vztah příjemce s jiným subjektem, který je založen na vzájemných kontaktech a spolupráci. Specifika GG je v tom, že partnerství není určeno finanční spoluúčastí na projektu, ale jde o obecně pojatou spolupráci na projektu. Partnery mohou být NNO, firmy nebo organizace veřejné správy

Vazba na hodnotící kritérium Specifické kritérium – Partnerství NNO se subjekty veřejné správy (obec, kraj, příspěvková organizace zřizovaná obcí, krajem nebo organ. Složkou státu za účelem poskytování sociálních služeb, sdružení obcí, mikroregion) Reálná role (ne pouze deklaratorní) Místní či regionální úroveň Max. 10 bodů 02

Vazba na budování kapacity organizace – v oblasti vnější vztahy –Spolupráce se státní správou –Poskytování zpětné vazby úřadům –Sdílení informací s partnery, dárci aj. –Posilování partnerství s jinými organizacemi, včetně soukromých firem –Zapojení se do komunitního plánování –Vstup do sítí, uzavírání koalic Vazba na horizontální téma – místní iniciativy Další vazby 03

Partnerství GG Užší pojetí – partnerství s orgány veřejné správy – ohodnoceno v kriteriu partnerství Šiřší vymezení (NNO, soukr. Subjekty) není vyloučeno, přihlíží se k němu při hodnocení kriteria realizace projektu Rozšíření okruhu i na partnery z EU (oproti 1. výzvě) 04

Není třeba smlouva Stačí prohlášení o partnerství a doklad o přidělení IČ partnera Obsahové vymezení v žádosti –Role a zapojení partnera do přípravy projektu –Role a zapojení partnera do realizace projektu Prokazování partnerství 05

Projekt Jekhetane – společně rozvoj terénních služeb ve vazbě na trh práce Partnerství s městským obvodem sdílení znalostí, možností a zdrojů podíl na přípravě koncepce projektu pravidelná účast zástupců u kulatých stolů Příklady I 06

Příklady II Projekt Posílení kapacity Oblastní charity Pardubice Koalice nevládekPardubicka Poradenství, pomoc s koncepcí projektu ÚP Pardubice poskytnutí statistických údajů, zprostředkování kontaktu s klienty, konzultace Obec Třebosice bezplatné užívání objektu, nabídka práce v obci + spolupráce s jinými obcemi 07

Řešení problémů Předprojektová fáze Školení FAQ Konzultace Projektová fáze Změna postavení subjektu – nutné schválení 08

Nejčastější chyby Nedodání potřebných dokladů – IČ partnera nebo potvrzení na prohlášení o partnerství Nepochopení konceptu partnerství v GG a jeho záměna za dodavatelský vztah Partnerství se váže k činnosti organizace, nemá však žádnou reálnou vazbu na projekt Pouze deklaratorní charatker 09

Partnerství Partnerství jako vhodný nástroj pro rozvoj spolupráce mezi NNO a veřejnou správou na dlouhodobé bázi. 10

11 Děkuji za pozornost